«Harvest»: Ευριπίδου και Αιόλου, κρασιού και tapas γωνία

Ένα ποτήρι Tempranillo τσιμπολογώντας croquetas de ropa vieja με κοτόπουλο και jamon de Bellota, στην ντυμένη με παλιό ισπανικό πλακάκι...

«Harvest»: Ευριπίδου και Αιόλου, κρασιού και tapas γωνία

Ένα ποτήρι Tempranillo τσιμπολογώντας croquetas de ropa vieja με κοτόπουλο και jamon de Bellota, στην ντυμένη με παλιό ισπανικό πλακάκι μπάρα του «Harvest» και νομίζεις ότι είσαι στη Μαδρίτη. Παίζει και τζαζ… Το νέο wine & tapas στέκι του κέντρου ξεκινάει από το πρωί με καφέ που καβουρδίζεται στο «Tailor made» και κόβεται επιτόπου. Η λίστα του φτάνει τις 110 ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα – για την οινική «πλοήγηση» απευθυνθείτε στην Ευαγγελία, την οποία είναι πιθανό να έχετε ξανασυναντήσει ως σομελιέ στη «Hytra»-, ενώ υπάρχουν αρκετές επιλογές και σε ποτήρι. Στο μενού του Δημήτρη Κοντόπουλου βρίσκεις από ανοιχτά σάντουιτς μέχρι μπακαλιάρο με σάλτσα από κόκκινη πιπεριά και γλυκάνισο ή favada (μικρά φασόλια με chorizo και καπνιστή πάπρικα). Εν καιρώ στον πάνω όροφο, δίπλα στην κάβα, θα λειτουργήσει και το chef’s table, όποτε αναμείνατε κι άλλα, και από ό,τι φαίνεται γευστικά ενδιαφέροντα. (Αιόλου 64 και Ευριπίδου, 2130252284).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.