Άφιξη/ Μυκηνών Γωνία: Industrial μεζεδοκατάσταση

Άνοιξε στο χώρο όπου βρισκόταν ο «Αιγύπτιος» στον Κεραμεικό (πάνε τα φαλάφελ) και είναι μεζεδοπωλείο. Στιλιστική παρέμβαση σε μια γειτονιά...

Άφιξη/ Μυκηνών Γωνία: Industrial μεζεδοκατάσταση

Άνοιξε στο χώρο όπου βρισκόταν ο «Αιγύπτιος» στον Κεραμεικό (πάνε τα φαλάφελ) και είναι μεζεδοπωλείο. Στιλιστική παρέμβαση σε μια γειτονιά που έχει αναπτύξει μια κουλτούρα… επιμελώς ατημέλητου καφενείου/μεζεδοτσιπουράδικου, το «Μυκηνών Γωνία» του Άκη Μακρυπούλια (ναι, είναι αδερφός της Ζέτας) το πάει αλλού το θέμα «τυλίγοντας» ποικιλίες και αυτόνομους μεζέδες με βιομηχανική σκηνογραφία: τούβλινοι τοίχοι, μεγάλοι γλόμποι πάνω από το μικρό μπαρ με τα τσίπουρα και τα ούζα, σποτάκια σε ένα σιδερένιο «Π» στο ταβάνι και μεταλλικές σωληνώσεις. Τυροκαυτερή και τζατζίκι, τηγανιές –δοκιμάστε την εκδοχή με μπουτάκια κοτόπουλου, ντοματίνια και πιπεριές– και πίτες, μπριζολάκια και μπιφτεκάκια (σε πολύ λογικές τιμές, από € 3 μέχρι € 9,50) βγαίνουν κι έξω, στον πεζόδρομο, με φόντο τους μπόμπιρες που παίζουν και τα γκράφιτι της απέναντι πολυκατοικίας (Μ. Αλεξάνδρου 97 και Μυκηνών, 2103422377).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.