Εορταστική fusion umaminess στο "Garum"

Το νεοσύστατο εστιατόριο του Χρήστου Γλωσσίδη φορά τα γιορτινά του έτοιμο να μας υποδεχτεί για ρεβεγιόν με γεύσεις φουλ umami-κές.

GARUM © Λεωνίδας Τούμπανος

Στη μονοκατοικία επί της οδού Κέλσου στο Μετς, όπου εδώ και μόλις δύο μήνες στεγάζεται το πρώτο εστιατορικό project του ταλαντούχου Χρήστου Γλωσσίδη και της συζύγου του, Θέμιδος Στυλιανουδάκη, ο σεφ-πατρόν θα ξεδιπλώσει την προσωπική γευστική του άποψη σε ένα μενού 8 σταδίων, σχεδιασμένο αποκλειστικά για την παραμονή των Χριστουγέννων, σε μια συνομιλία της ελληνικής με την ασιατική κουζίνα.

GARUM ΓΛΩΣΣΙΔΗΣ
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στην μοντέρνα, μινιμαλιστικής αισθητικής σάλα του "Garum” η multi-culti συνάντηση γνώριμων και άγνωστων, ιδιόμορφων συστατικών και της αρτυματικής δυναμικής του γάρου, από τον οποίο ονοματοδοτήθηκε και το εστιατόριο, θα μεταφράσει τη φιλοσοφία του εστιατορίου ακριβώς όπως συστήθηκε όταν άνοιξε τις πόρτες του, προσαρμοσμένη όμως στο πνεύμα των ημερών. Το one-night-only degustation menu της 24ης Δεκεμβρίου αποτελεί μια διαφορετική γαστρονομική πρόταση με fusion Asian–Greek δημιουργίες με έμφαση στις ζυμώσεις για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσουμε.

GARUM
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τι να περιμένετε με την άφιξή σας εδώ; Θα σας υποδεχτούν με αίσθηση τελετουργίας σε ένα περιβάλλον ηρεμίας, αρμονίας, με ατμοσφαιρικό φωτισμό για να απολαύσετε την "κινηματογραφική” σκηνογραφία που οι συντελεστές του εστιατορίου με μεράκι έστησαν. Γευστικά, οι επιρροές του σεφ από Βιετνάμ, Κορέα, Ιαπωνία και Ταϊλάνδη φιλτράρονται δημιουργικά και παρουσιάζονται με κεντρικό άξονα τις ζυμώσεις και τα fermentations, στα οποία η συμβάλλει η κα Στυλιανουδάκη ως τεχνολόγος τροφίμων. Ο γάρος τους παρεμπιπτόντως, όπως και όλες οι παρασκευές, φτιάχνεται in-house, και όχι αποκλειστικά από θαλασσινά αλλά επίσης από μοσχάρι και μανιτάρια ενώ έμφαση δίνουν στο κρασί και το σάκε, που εύρυθμα θα συνοδεύσουν την εμπειρία. Γαρίδες carabineros με μανταρίνι, σάκε και πιπέρι σετσουάν, παντζάρι κίμτσι με raspberries και μαλακό τυρί, μοσχαρίσιο ταρτάρ σε bao, με ξίδι κουμκουάτ, dim sum μανιταριών, και πάπια με κολοκύθα, εμπλουτισμένη με την ένταση του miso, είναι μερικά από όσα περιλαμβάνει το μενού, σε μια πραγματικά ιδιαίτερη γευστική βραδιά.

Απαραίτητη η κράτηση στο 210 9236798 είτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Garum

Κέλσου 10, Μετς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/12/2025

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.