Από το βιβλίο στο κρασί και από το φαγητό στην τέχνη- Το πολύπλευρο "Gary"

Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό Κεραμικού, έχει ανοίξει τις πόρτες του το "Gary" arts books ’n wines project, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη.

gary

Με στόχο την καρδιά των wine lovers αλλά όχι μόνο, το ζεστό και μοντέρνο στέκι του Κεραμικού αγκαλιάζει ισότιμα το φαγητό, το ποτό αλλά και το βιβλίο σε μια μίνιμαλ σάλα που λούζεται στο φως. Λίγα βήματα από τον σταθμό του μετρό, έχει ανοίξει τις πόρτες του το το ‘γκάρυ.’, ένα concept που δύσκολα περιγράφεται με μία μόνο λέξη. Για αυτό και αυτοπροσδιορίζεται ως Gary - arts books ’n wines project, καθώς συνδυάζει την ατμόσφαιρα ενός wine bar με τη θαλπωρή καφέ-βιβλιοπωλείου και τη ζωντάνια ενός ‘third place’. Στόχος του να δημιουργήσει στην καρδιά της πόλης ένα σημείο συνάντησης για ωραίο καφέ και κρασί, όπου κυριαρχεί το καλλιτεχνικό στοιχείο, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους θαμώνες.

gary

Με ράφια γεμάτα επιλεγμένους τίτλους κλασικών αλλά και πιο σύγχρονων
βιβλίων και καλοδιαλεγμένες ετικέτες το "Γκάρυ" είναι ένας προορισμός για
όσους αγαπούν το κρασί αλλά και την παρέα που αυτό δημιουργεί. Η κάρτα με τα
ποτήρια και τις φιάλες είναι μικρή, όμως οι προτάσεις του προσωπικού είναι πάντα
εύστοχες και ταιριασμένες στο γούστο του καθενός.

gary

gary

Προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, μια ποικιλία από spritz και aperitivo καθώς και μπίρες από μικροζυθοποιείες δεν είναι τα μόνα σίγουρα χαρτιά σε αυτόν τον ξεχωριστής αισθητικής χώρο. Συντονισμένο με την ανάγκη για μια προσιτή έξοδο υψηλής ποιότητας, το μοντέρνο, ελαφρύ κι ευέλικτο μενού εμπλουτισμένο με μικρές δημιουργικές νότες αλλά και προσηλωμένο στην υπεροχή της εξαιρετικής πρώτης ύλης, αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την εμπειρία με αρμονικά pairings. Πιάτα όπως οι μπρουσκέτες πεστροφοσαλάτας, τα κεφτεδάκια με sauce δυόσμου, η σαλάτα παντζάρι με λάδι κόλιανδρου και η χοιρινή πανσέτα με spicy σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης ζευγαρώνονται ταιριαστά με τις επιλογές της wine list.

gary

gary

Συχνά ο χώρος γεμίζει με μουσικές, από μικρά live με μελωδίες της Κρήτης μέχρι πιο σύγχρονες, δίνοντας στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια παρέα που μεγαλώνει συνεχώς. Εκτός από το βράδυ που ανεβάζει στροφές, το πολύπλευρο "Gary" αποκαλύπτει την πιο χαλαρή ταυτότητά του από νωρίς το πρωί, με καφέ και ένα διάλειμμα με βιβλίο στο χέρι. Ως ένα στέκι που ενώνει δημιουργικά διαφορετικούς κόσμους -τέχνη, λογοτεχνία, γεύση και μουσική- δικαιώνει την πολυσχιδή του ταυτότητα οργανώνοντας από εκθέσεις ζωγραφικής, ποιητικές βραδιές, pairings βιβλίων- κρασιών και διάφορα αναπάντεχα παντρέματα.

gary

Γαργηττίων 24, Αθήνα, 21 0345 3698, IG: gary.artsbookswines

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/11/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

Το Simul γίνεται 10 ετών και ετοιμάζεται να το γιορτάσει

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και μεριμνά για γεύση και πάρτι, με δυο ξεχωριστά events, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.