S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Monastre" στην Κέρκυρα

Σκαρφαλωμένο πάνω από τη θάλασσα της Παλαιοκαστρίτσας, το Monastre προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία με φόντο τη μαγευτική θέα του Ιονίου.

MONASTRE

Με φόντο το εμβληματικό Μοναστήρι και τον απέραντο ορίζοντα της Μεσογείου, ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τις καλύτερες γεύσεις της Μεσογείου χρησιμοποιώντας φρέσκες, υψηλής ποιότητας τοπικές πρώτες ύλες. Το όνομα "Monastre” είναι ένας φόρος τιμής στη λέξη "Μοναστήρι”, αλλά και μια προσωπική νότα, καθώς "Mon Astre” στα γαλλικά σημαίνει "Αστέρι μου”. Ο χώρος, που εμπνέεται από τη λιτότητα της ορθόδοξης αρχιτεκτονικής, δένει άψογα με την καταπράσινη φύση και το γαλάζιο της θάλασσας, προσφέροντας ένα περιβάλλον όπου η πολυτέλεια συναντά την αυθεντικότητα.

MONASTRE

MONASTRE

Ο σεφ συνδυάζει αρμονικά τις μεσογειακές γεύσεις με την παράδοση της Κέρκυρας, δημιουργώντας πιάτα υψηλής αισθητικής σε έναν χώρο όπου η φύση, η τέχνη και η μαγειρική συνυπάρχουν αρμονικά. Θα σας καλωσορίσει με μια ποικιλία από αέρινα αλείμματα (ταραμά, χούμους, τυροκαυτερή και μουχαμάρα) και δροσερή ελληνική σαλάτα με ντόπια φέτα, για να συνεχίσετε με εξαιρετικές προτάσεις από ωμά όπως το πικάντικο ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου, καρπάτσιο γαρίδας και λαβράκι σεβίτσε.

MONASTRE

Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα κεμπάπ κοτόπουλου, οι φλογέρες ελληνικών τυριών που ο σεφ αρωματίζει με τρούφα, το καλαμάρι σχάρας με μύδια και φακές Beluga και το καπνιστό χέλι με φάβα Σαντορίνης. Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα δοκιμάσετε τις μαφαλντίνες με μοσχάρι ραγού και το λιγκουίνι με αστακό ενώ από τα κυρίως η άψογα ψημένη χοιρινή μπριζόλα μαύρου χοίρου, το αρνίσιο κότσι με πατάτες και καρότο, ένα εξαιρετικό μοντέρνο μπιάνκο με σφυρίδα, φρέσκος τόνος ρατατούιγ ή μια περιποιημένη Tomahawk είναι "must". Ένα μοντέρνο εκμέκ ή η baked Alaska είναι ό,τι πρέπει για το φινάλε. 

 Έναντι Ι. Μ. Παλαιοκαστρίτσας, Κέρκυρα, 6973563818, FB: Monastre-the Divine Concept , IG: monastre_thedivineconcept

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.