S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Monastre" στην Κέρκυρα

Σκαρφαλωμένο πάνω από τη θάλασσα της Παλαιοκαστρίτσας, το Monastre προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία με φόντο τη μαγευτική θέα του Ιονίου.

MONASTRE

Με φόντο το εμβληματικό Μοναστήρι και τον απέραντο ορίζοντα της Μεσογείου, ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τις καλύτερες γεύσεις της Μεσογείου χρησιμοποιώντας φρέσκες, υψηλής ποιότητας τοπικές πρώτες ύλες. Το όνομα "Monastre” είναι ένας φόρος τιμής στη λέξη "Μοναστήρι”, αλλά και μια προσωπική νότα, καθώς "Mon Astre” στα γαλλικά σημαίνει "Αστέρι μου”. Ο χώρος, που εμπνέεται από τη λιτότητα της ορθόδοξης αρχιτεκτονικής, δένει άψογα με την καταπράσινη φύση και το γαλάζιο της θάλασσας, προσφέροντας ένα περιβάλλον όπου η πολυτέλεια συναντά την αυθεντικότητα.

MONASTRE

MONASTRE

Ο σεφ συνδυάζει αρμονικά τις μεσογειακές γεύσεις με την παράδοση της Κέρκυρας, δημιουργώντας πιάτα υψηλής αισθητικής σε έναν χώρο όπου η φύση, η τέχνη και η μαγειρική συνυπάρχουν αρμονικά. Θα σας καλωσορίσει με μια ποικιλία από αέρινα αλείμματα (ταραμά, χούμους, τυροκαυτερή και μουχαμάρα) και δροσερή ελληνική σαλάτα με ντόπια φέτα, για να συνεχίσετε με εξαιρετικές προτάσεις από ωμά όπως το πικάντικο ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου, καρπάτσιο γαρίδας και λαβράκι σεβίτσε.

MONASTRE

Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα κεμπάπ κοτόπουλου, οι φλογέρες ελληνικών τυριών που ο σεφ αρωματίζει με τρούφα, το καλαμάρι σχάρας με μύδια και φακές Beluga και το καπνιστό χέλι με φάβα Σαντορίνης. Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα δοκιμάσετε τις μαφαλντίνες με μοσχάρι ραγού και το λιγκουίνι με αστακό ενώ από τα κυρίως η άψογα ψημένη χοιρινή μπριζόλα μαύρου χοίρου, το αρνίσιο κότσι με πατάτες και καρότο, ένα εξαιρετικό μοντέρνο μπιάνκο με σφυρίδα, φρέσκος τόνος ρατατούιγ ή μια περιποιημένη Tomahawk είναι "must". Ένα μοντέρνο εκμέκ ή η baked Alaska είναι ό,τι πρέπει για το φινάλε. 

 Έναντι Ι. Μ. Παλαιοκαστρίτσας, Κέρκυρα, 6973563818, FB: Monastre-the Divine Concept , IG: monastre_thedivineconcept

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.