S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Monastre" στην Κέρκυρα

Σκαρφαλωμένο πάνω από τη θάλασσα της Παλαιοκαστρίτσας, το Monastre προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία με φόντο τη μαγευτική θέα του Ιονίου.

MONASTRE

Με φόντο το εμβληματικό Μοναστήρι και τον απέραντο ορίζοντα της Μεσογείου, ο σεφ Μιχάλης Ντουνέτας δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τις καλύτερες γεύσεις της Μεσογείου χρησιμοποιώντας φρέσκες, υψηλής ποιότητας τοπικές πρώτες ύλες. Το όνομα "Monastre” είναι ένας φόρος τιμής στη λέξη "Μοναστήρι”, αλλά και μια προσωπική νότα, καθώς "Mon Astre” στα γαλλικά σημαίνει "Αστέρι μου”. Ο χώρος, που εμπνέεται από τη λιτότητα της ορθόδοξης αρχιτεκτονικής, δένει άψογα με την καταπράσινη φύση και το γαλάζιο της θάλασσας, προσφέροντας ένα περιβάλλον όπου η πολυτέλεια συναντά την αυθεντικότητα.

MONASTRE

MONASTRE

Ο σεφ συνδυάζει αρμονικά τις μεσογειακές γεύσεις με την παράδοση της Κέρκυρας, δημιουργώντας πιάτα υψηλής αισθητικής σε έναν χώρο όπου η φύση, η τέχνη και η μαγειρική συνυπάρχουν αρμονικά. Θα σας καλωσορίσει με μια ποικιλία από αέρινα αλείμματα (ταραμά, χούμους, τυροκαυτερή και μουχαμάρα) και δροσερή ελληνική σαλάτα με ντόπια φέτα, για να συνεχίσετε με εξαιρετικές προτάσεις από ωμά όπως το πικάντικο ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου, καρπάτσιο γαρίδας και λαβράκι σεβίτσε.

MONASTRE

Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα κεμπάπ κοτόπουλου, οι φλογέρες ελληνικών τυριών που ο σεφ αρωματίζει με τρούφα, το καλαμάρι σχάρας με μύδια και φακές Beluga και το καπνιστό χέλι με φάβα Σαντορίνης. Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα δοκιμάσετε τις μαφαλντίνες με μοσχάρι ραγού και το λιγκουίνι με αστακό ενώ από τα κυρίως η άψογα ψημένη χοιρινή μπριζόλα μαύρου χοίρου, το αρνίσιο κότσι με πατάτες και καρότο, ένα εξαιρετικό μοντέρνο μπιάνκο με σφυρίδα, φρέσκος τόνος ρατατούιγ ή μια περιποιημένη Tomahawk είναι "must". Ένα μοντέρνο εκμέκ ή η baked Alaska είναι ό,τι πρέπει για το φινάλε. 

 Έναντι Ι. Μ. Παλαιοκαστρίτσας, Κέρκυρα, 6973563818, FB: Monastre-the Divine Concept , IG: monastre_thedivineconcept

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
15/08/2025

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.

To "Dionysos" υποδέχεται τα φημισμένα κρασιά του Isole e Olena

Μια ξεχωριστή όσο και νόστιμη βραδιά στο βραβευμένο εστιατόριο του Elounda Beach, την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Πολύχρωμες γεύσεις και μεξικάνικος ρυθμός στον Κορυδαλλό

Σε έναν χώρο όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο, μια μεξικάνικη γευστική εμπειρία ξεδιπλώνεται στην καρδιά του Κορυδαλλού, φέρνοντας μαζί της αρώματα, χρώματα και πάθος από τη μακρινή Κεντρική Αμερική.

Το Ora by Ettore Botrini υποδέχεται τον Tom Aikens

Ο Έκτορας Μποτρίνι και το εστιατόριο του One&Only Aesthesis παρουσιάζουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στις 16 Αυγούστου.