"Cupola": Ιταλικές γεύσεις στον γραφικό πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα.

Cupola

Από τις δημοφιλέστερες τρατορίες του αθηναϊκού κέντρου, το "Cupola" αγαπά την ιταλική κουζίνα υπηρετώντας την πιστά από το 2017, γι’ αυτό και έχει αποκτήσει σταθερούς θαμώνες που το επιλέγουν για περιστάσεις παντός τύπου, από μια χαλαρή καθημερινή έξοδο και ένα ποτήρι κρασί ή aperitivo μετά τη δουλειά έως επαγγελματικές συναντήσεις.

Cupola

Cupola

Καθισμένοι στα τραπέζια της casual ζεστής σάλας του, ή στο πάσο της ανοιχτής κουζίνας, θα απολαύσετε διαχρονικά ατού που εστιάζουν στις κλασικές ιταλικές γεύσεις, με κάποιο aperitivo ή ένα κρασί από την προσεκτικά διαμορφωμένη οινική λίστα που περιλαμβάνει περισσότερες από 100 επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του ιταλικού και ελληνικού αμπελώνα.

Cupola

Τις έξοχες προτάσεις της κουζίνας δημιουργεί ο executive chef Τάσος Θεοτόκης, σε ένα μενού όπου θα βρείτε από τη φημισμένη pizza Napoletana από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο μέχρι φρέσκα ζυμαρικά και ρουστίκ πιάτα που μιλούν άπταιστα ιταλικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη melanzana ala parmigiano (μελιτζάνα με παρμεζάνα, δηλαδή) και βασιλικό, τα arancini bolognese και το φίνο vitello tonnnatto, ιδανικά για το ξεκίνημα, την πολύ ιδιαίτερη πίτσα με nduja, καπνιστή scarmorsa, παρμεζάνα, μέλι και σταφίδες, ή την αρωματική tartufata, ενώ το μιλανέζικο οσομπούκο, οι ταλιατέλες ραγού και τα λαζάνια Bolognese ανήκουν στα πιάτα που συμπυκνώνουν μαστόρικα τις γεύσεις της κουζίνας της Μπότας. 

Ευφοριωνος 13, 21 0710 4040, FB: Cupola, IG: @cupola_trattoria

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.