"Migliore Pizza & Wine": Σύγχρονη ναπολιτάνικη πίτσα και καλό κρασί

Στη νέα του εποχή, υπό καινούρια διεύθυνση, το ιταλικού γευστικού προσανατολισμού spot που συστήνει με φρέσκια ματιά την κουζίνα της Μπότας είναι ιδανική πρόταση για ένα απολαυστικό γεύμα μετά από μια γεμάτη μέρα στο γραφείο.

Migliore Pizza and Wine

Ριζικά ανανεωμένο, φωτεινό και ανοιχτόκαρδο, με προσεγμένη αισθητική, το γουστόζικο και κομψό αυτό πόστο προτείνει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ναπολιτάνικης πίτσας, με ζύμη κρύας ωρίμασης 48 ωρών, ψημένη στον ξυλόφουρνο σε θερμοκρασία άνω των 400 βαθμών, και πιάτα φτιαγμένα με επιλεγμένα ιταλικά υλικά.

Migliore Pizza and Wine

Το μενού, που υπογράφει ο chef και pizzaiolo Λευτέρης Μπαρμπάνης, είναι φυσικά αφιερωμένο αποκλειστικά σε σπεσιαλιτέ που τιμούν τις πρώτες ύλες και τη γαστρονομική κουλτούρα της γειτονικής Ιταλίας ενώ σε πρώτο πλάνο, ο ξυλόφουρνος ξεφουρνίζει πίτσες με έμπνευση το ναπολιτάνικο στυλ αλλά με φρέσκια ματιά. Καθισμένοι στα τραπέζια της κομψής, διακριτικά μοντέρνας αισθητικής σάλας, θα ξεκινήσετε δοκιμάζοντας Polpettini, κεφτεδάκια δηλαδή από μοσχάρι Black Angus, με σάλτσα picante και φρεσκοζυμωμένη focaccia, και προτείνουμε να μην αφήσετε εκτός την Stracciatella di Bufala που σερβίρουν με μορταδέλα από την Μπολόνια και φυστίκια Αιγίνης, όσο πληθωρική και αν είναι η συνέχεια. 

Migliore Pizza and Wine

Migliore Pizza and Wine

Η παραδοσιακή Spaghetti alla Chitarra Carbonara, το Rigatoni Ragù με σιγομαγειρεμένο Black Angus και τυρί Scamorza σε αφρό και η Casarecce con pollo tartufatto, με κοτόπουλο, μανιτάρια Porcini και κρέμα τρούφας, συγκαταλέγονται στα "πρέπει" δοκιμής των πιάτων με ζυμαρικά ενώ όταν φτάσετε στην πίτσα, οι προτάσεις επιτρέπουν άνετα την επιλογή περισσότερης από μία, ακόμα και σε τραπέζι δύο ατόμων. Ξεκινήστε με την "Parma", με mozzarella Fior di latte, προσούτο Πάρμας, ρόκα και φλούδες παρμεζάνας και την "Tartufata" με ποικιλία άγριων μανιταριών και κρέμα τρούφας. Θα υπάρξει σίγουρα συνέχεια σε επόμενη επίσκεψη. Το κοτόπουλο με πουρέ πατάτας και γκοργκοντζόλα, το μοσχάρι γάλακτος με μαύρο άγριο ρύζι και η Strip loin Black Angus με ψητά λαχανικά είναι μετρημένες αλλά εξαιρετικές επιλογές για κυρίως. Στο γλυκό φινάλε θα σας κερδίσουν η πανακότα με κόκκινα φρούτα, το φίνο τιραμισού, το προφιτερόλ και το καλτσόνε, όλα ένα κι ένα γευστικά! 

Αξιόλογη είναι και η εντυπωσιακή κάβα κρασιών με ενδιαφέρουσα γκάμα από ετικέτες που επιλέγει ο sommelier Στέλιος Μπαρμπάνης.

FB: Migliore Pizza & Wine, IG: migliore_pizza_wine

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.