"Migliore Pizza & Wine": Σύγχρονη ναπολιτάνικη πίτσα και καλό κρασί

Στη νέα του εποχή, υπό καινούρια διεύθυνση, το ιταλικού γευστικού προσανατολισμού spot που συστήνει με φρέσκια ματιά την κουζίνα της Μπότας είναι ιδανική πρόταση για ένα απολαυστικό γεύμα μετά από μια γεμάτη μέρα στο γραφείο.

Migliore Pizza and Wine

Ριζικά ανανεωμένο, φωτεινό και ανοιχτόκαρδο, με προσεγμένη αισθητική, το γουστόζικο και κομψό αυτό πόστο προτείνει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ναπολιτάνικης πίτσας, με ζύμη κρύας ωρίμασης 48 ωρών, ψημένη στον ξυλόφουρνο σε θερμοκρασία άνω των 400 βαθμών, και πιάτα φτιαγμένα με επιλεγμένα ιταλικά υλικά.

Migliore Pizza and Wine

Το μενού, που υπογράφει ο chef και pizzaiolo Λευτέρης Μπαρμπάνης, είναι φυσικά αφιερωμένο αποκλειστικά σε σπεσιαλιτέ που τιμούν τις πρώτες ύλες και τη γαστρονομική κουλτούρα της γειτονικής Ιταλίας ενώ σε πρώτο πλάνο, ο ξυλόφουρνος ξεφουρνίζει πίτσες με έμπνευση το ναπολιτάνικο στυλ αλλά με φρέσκια ματιά. Καθισμένοι στα τραπέζια της κομψής, διακριτικά μοντέρνας αισθητικής σάλας, θα ξεκινήσετε δοκιμάζοντας Polpettini, κεφτεδάκια δηλαδή από μοσχάρι Black Angus, με σάλτσα picante και φρεσκοζυμωμένη focaccia, και προτείνουμε να μην αφήσετε εκτός την Stracciatella di Bufala που σερβίρουν με μορταδέλα από την Μπολόνια και φυστίκια Αιγίνης, όσο πληθωρική και αν είναι η συνέχεια. 

Migliore Pizza and Wine

Migliore Pizza and Wine

Η παραδοσιακή Spaghetti alla Chitarra Carbonara, το Rigatoni Ragù με σιγομαγειρεμένο Black Angus και τυρί Scamorza σε αφρό και η Casarecce con pollo tartufatto, με κοτόπουλο, μανιτάρια Porcini και κρέμα τρούφας, συγκαταλέγονται στα "πρέπει" δοκιμής των πιάτων με ζυμαρικά ενώ όταν φτάσετε στην πίτσα, οι προτάσεις επιτρέπουν άνετα την επιλογή περισσότερης από μία, ακόμα και σε τραπέζι δύο ατόμων. Ξεκινήστε με την "Parma", με mozzarella Fior di latte, προσούτο Πάρμας, ρόκα και φλούδες παρμεζάνας και την "Tartufata" με ποικιλία άγριων μανιταριών και κρέμα τρούφας. Θα υπάρξει σίγουρα συνέχεια σε επόμενη επίσκεψη. Το κοτόπουλο με πουρέ πατάτας και γκοργκοντζόλα, το μοσχάρι γάλακτος με μαύρο άγριο ρύζι και η Strip loin Black Angus με ψητά λαχανικά είναι μετρημένες αλλά εξαιρετικές επιλογές για κυρίως. Στο γλυκό φινάλε θα σας κερδίσουν η πανακότα με κόκκινα φρούτα, το φίνο τιραμισού, το προφιτερόλ και το καλτσόνε, όλα ένα κι ένα γευστικά! 

Αξιόλογη είναι και η εντυπωσιακή κάβα κρασιών με ενδιαφέρουσα γκάμα από ετικέτες που επιλέγει ο sommelier Στέλιος Μπαρμπάνης.

FB: Migliore Pizza & Wine, IG: migliore_pizza_wine

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.