
Ο Πειραιάς και οι γειτονιές του σε κερδίζουν με την ενέργεια και τον ξεχωριστό χαρακτήρα τους. Μια από τις πιο πρόσφατες εστιατορικές αφίξεις, το "Yaboo”, μπήκε στην ατζέντα της γνωστής ηθοποιού και foodie Ναταλίας Δραγούμη που έσπευσε να το επισκεφτεί για να δοκιμάσει σπεσιαλιτέ που εδώ σερβίρουν με φρέσκια ματιά αλλά τίμησε και τις δημιουργίες της μπάρας.



Το όνομα του εστιατορίου προέρχεται από το μέρος του χωριού όπου μαζεύονται οι παρέες για αυτοσχέδια παρεΐστικα τσιμπούσια, στην ιδιόλεκτο της βόρειας Χίου γι’ αυτό και το μενού, που επιμελείται ως culinary director η Γεωργιάνα Χιλιαδάκη με τον Άγγελο Κοτσίρη σε ρόλο head chef, έχει ισχυρό άρωμα Ελλάδας. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει από το γευστικό σενάριο προσθήκες με διεθνή αύρα όπως τα ζουμερά mini burgers που φιγουράρουν στην κάρτα με τα bar bites δίπλα σε hot dog με χωριάτικο λουκάνικο αγκαλιασμένο από χειροποίητο brioche σε συνδυασμό με ταχίνι και μέλι, ένα πολύ ιδιαίτερο πεϊνιρλί "παστίτσιο” με béchamel και μοσχαρίσιο κιμά Black Angus και πολλά άλλα. Κάπως έτσι συνοδεύουν τις super δημιουργίες του bar που είναι επίσης ιδιαίτερο, ξεχωριστό κεφάλαιο.

Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ωμά που το ελληνικό κοινό έχει αγκαλιάσει, με αξιόλογες προτάσεις όπως το sashimi λαβράκι με σάλτσα Jalapeno και μαγιονέζα Koscho, το ταρτάρ φρεσκότατου τόνου και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα χειροποίητα dumplings "σπανακόπιτα” με κρέµα γιαουρτιού, ο Yaboo signature µουσακάς και το χταπόδι στα κάρβουνα με βελούδινο πουρέ φάβας και σάλτσα κάπαρης ενώ από ζυμαρικά, οι χυλοπίτες με φέτα και αυγοτάραχο Μεσολογγίου σε ρόλο ελληνοποιημένης βερσιόν Cacio e Pepe είναι στα "πρέπει” δοκιμής. Στα κυρίως, το "The Yaboo Smashed Burger" παίζει δυνατά δίπλα σε ταλιάτα από Black Angus, αλλά και οικεία πιάτα που αποτελούν σοβαρό λόγο επιστροφής όπως το αρνάκι κλέφτικο και κοτόπουλο με πατάτες κονφί στον φούρνο και βαρελίσια φέτα. Το φινάλε με μανταρίνι και μαστίχα Χίου ή το γαλακτομπούρεκο εκπλήσσουν επίσης ευχάριστα.