Night out με τη Ναταλία Δραγούμη στο πειραιώτικο "Yaboo"

Το νεοαφιχθέν ολοήμερο πόστο της Ακτής Κονδύλη έγινε γρήγορα σημείο συνάντησης και για πολύ καλούς λόγους αφού εδώ η παράδοση και ο μοντερνισμός δίνουν νόστιμα ραντεβού.

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 23 © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Πειραιάς και οι γειτονιές του σε κερδίζουν με την ενέργεια και τον ξεχωριστό χαρακτήρα τους. Μια από τις πιο πρόσφατες εστιατορικές αφίξεις, το "Yaboo”, μπήκε στην ατζέντα της γνωστής ηθοποιού και foodie Ναταλίας Δραγούμη που έσπευσε να το επισκεφτεί για να δοκιμάσει σπεσιαλιτέ που εδώ σερβίρουν με φρέσκια ματιά αλλά τίμησε και τις δημιουργίες της μπάρας.

YABOO
© Λεωνίδας Τούμπανος

YABOO
© Λεωνίδας Τούμπανος

YABOO
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το όνομα του εστιατορίου προέρχεται από το μέρος του χωριού όπου μαζεύονται οι παρέες για αυτοσχέδια παρεΐστικα τσιμπούσια, στην ιδιόλεκτο της βόρειας Χίου γι’ αυτό και το μενού, που επιμελείται ως culinary director η Γεωργιάνα Χιλιαδάκη με τον Άγγελο Κοτσίρη σε ρόλο head chef, έχει ισχυρό άρωμα Ελλάδας. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει από το γευστικό σενάριο προσθήκες με διεθνή αύρα όπως τα ζουμερά mini burgers που φιγουράρουν στην κάρτα με τα bar bites δίπλα σε hot dog με χωριάτικο λουκάνικο αγκαλιασμένο από χειροποίητο brioche σε συνδυασμό με ταχίνι και μέλι, ένα πολύ ιδιαίτερο πεϊνιρλί "παστίτσιο” με béchamel και μοσχαρίσιο κιμά Black Angus και πολλά άλλα. Κάπως έτσι συνοδεύουν τις super δημιουργίες του bar που είναι επίσης ιδιαίτερο, ξεχωριστό κεφάλαιο.

YABOO
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ωμά που το ελληνικό κοινό έχει αγκαλιάσει, με αξιόλογες προτάσεις όπως το sashimi λαβράκι με σάλτσα Jalapeno και μαγιονέζα Koscho, το ταρτάρ φρεσκότατου τόνου και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα χειροποίητα dumplings "σπανακόπιτα” με κρέµα γιαουρτιού, ο Yaboo signature µουσακάς και το χταπόδι στα κάρβουνα με βελούδινο πουρέ φάβας και σάλτσα κάπαρης ενώ από ζυμαρικά, οι χυλοπίτες με φέτα και αυγοτάραχο Μεσολογγίου σε ρόλο ελληνοποιημένης βερσιόν Cacio e Pepe είναι στα "πρέπει” δοκιμής. Στα κυρίως, το "The Yaboo Smashed Burger" παίζει δυνατά δίπλα σε ταλιάτα από Black Angus, αλλά και οικεία πιάτα που αποτελούν σοβαρό λόγο επιστροφής όπως το αρνάκι κλέφτικο και κοτόπουλο με πατάτες κονφί στον φούρνο και βαρελίσια φέτα. Το φινάλε με μανταρίνι και μαστίχα Χίου ή το γαλακτομπούρεκο εκπλήσσουν επίσης ευχάριστα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Yaboo

Ακτή Κονδύλη 4, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι μαγειρεύει στο Doors η Γωγώ Δελογιάννη

Το δημοφιλές σποτ της Ίου και η χαρισματική γευσιπλάστρια ενώνουν τις δυνάμεις τους, για ένα καλοκαίρι με ξέγνοιαστη γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
01/08/2025

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.