Night out με τη Ναταλία Δραγούμη στο πειραιώτικο "Yaboo"

Το νεοαφιχθέν ολοήμερο πόστο της Ακτής Κονδύλη έγινε γρήγορα σημείο συνάντησης και για πολύ καλούς λόγους αφού εδώ η παράδοση και ο μοντερνισμός δίνουν νόστιμα ραντεβού.

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 23 © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Πειραιάς και οι γειτονιές του σε κερδίζουν με την ενέργεια και τον ξεχωριστό χαρακτήρα τους. Μια από τις πιο πρόσφατες εστιατορικές αφίξεις, το "Yaboo”, μπήκε στην ατζέντα της γνωστής ηθοποιού και foodie Ναταλίας Δραγούμη που έσπευσε να το επισκεφτεί για να δοκιμάσει σπεσιαλιτέ που εδώ σερβίρουν με φρέσκια ματιά αλλά τίμησε και τις δημιουργίες της μπάρας.

YABOO
© Λεωνίδας Τούμπανος

YABOO
© Λεωνίδας Τούμπανος

YABOO
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το όνομα του εστιατορίου προέρχεται από το μέρος του χωριού όπου μαζεύονται οι παρέες για αυτοσχέδια παρεΐστικα τσιμπούσια, στην ιδιόλεκτο της βόρειας Χίου γι’ αυτό και το μενού, που επιμελείται ως culinary director η Γεωργιάνα Χιλιαδάκη με τον Άγγελο Κοτσίρη σε ρόλο head chef, έχει ισχυρό άρωμα Ελλάδας. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει από το γευστικό σενάριο προσθήκες με διεθνή αύρα όπως τα ζουμερά mini burgers που φιγουράρουν στην κάρτα με τα bar bites δίπλα σε hot dog με χωριάτικο λουκάνικο αγκαλιασμένο από χειροποίητο brioche σε συνδυασμό με ταχίνι και μέλι, ένα πολύ ιδιαίτερο πεϊνιρλί "παστίτσιο” με béchamel και μοσχαρίσιο κιμά Black Angus και πολλά άλλα. Κάπως έτσι συνοδεύουν τις super δημιουργίες του bar που είναι επίσης ιδιαίτερο, ξεχωριστό κεφάλαιο.

YABOO
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ωμά που το ελληνικό κοινό έχει αγκαλιάσει, με αξιόλογες προτάσεις όπως το sashimi λαβράκι με σάλτσα Jalapeno και μαγιονέζα Koscho, το ταρτάρ φρεσκότατου τόνου και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα χειροποίητα dumplings "σπανακόπιτα” με κρέµα γιαουρτιού, ο Yaboo signature µουσακάς και το χταπόδι στα κάρβουνα με βελούδινο πουρέ φάβας και σάλτσα κάπαρης ενώ από ζυμαρικά, οι χυλοπίτες με φέτα και αυγοτάραχο Μεσολογγίου σε ρόλο ελληνοποιημένης βερσιόν Cacio e Pepe είναι στα "πρέπει” δοκιμής. Στα κυρίως, το "The Yaboo Smashed Burger" παίζει δυνατά δίπλα σε ταλιάτα από Black Angus, αλλά και οικεία πιάτα που αποτελούν σοβαρό λόγο επιστροφής όπως το αρνάκι κλέφτικο και κοτόπουλο με πατάτες κονφί στον φούρνο και βαρελίσια φέτα. Το φινάλε με μανταρίνι και μαστίχα Χίου ή το γαλακτομπούρεκο εκπλήσσουν επίσης ευχάριστα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Yaboo

Ακτή Κονδύλη 4, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.