Night out με τη Ναταλία Δραγούμη στο πειραιώτικο "Yaboo"

Το νεοαφιχθέν ολοήμερο πόστο της Ακτής Κονδύλη έγινε γρήγορα σημείο συνάντησης και για πολύ καλούς λόγους αφού εδώ η παράδοση και ο μοντερνισμός δίνουν νόστιμα ραντεβού.

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 23 © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Πειραιάς και οι γειτονιές του σε κερδίζουν με την ενέργεια και τον ξεχωριστό χαρακτήρα τους. Μια από τις πιο πρόσφατες εστιατορικές αφίξεις, το "Yaboo”, μπήκε στην ατζέντα της γνωστής ηθοποιού και foodie Ναταλίας Δραγούμη που έσπευσε να το επισκεφτεί για να δοκιμάσει σπεσιαλιτέ που εδώ σερβίρουν με φρέσκια ματιά αλλά τίμησε και τις δημιουργίες της μπάρας.

YABOO
© Λεωνίδας Τούμπανος

YABOO
© Λεωνίδας Τούμπανος

YABOO
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το όνομα του εστιατορίου προέρχεται από το μέρος του χωριού όπου μαζεύονται οι παρέες για αυτοσχέδια παρεΐστικα τσιμπούσια, στην ιδιόλεκτο της βόρειας Χίου γι’ αυτό και το μενού, που επιμελείται ως culinary director η Γεωργιάνα Χιλιαδάκη με τον Άγγελο Κοτσίρη σε ρόλο head chef, έχει ισχυρό άρωμα Ελλάδας. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει από το γευστικό σενάριο προσθήκες με διεθνή αύρα όπως τα ζουμερά mini burgers που φιγουράρουν στην κάρτα με τα bar bites δίπλα σε hot dog με χωριάτικο λουκάνικο αγκαλιασμένο από χειροποίητο brioche σε συνδυασμό με ταχίνι και μέλι, ένα πολύ ιδιαίτερο πεϊνιρλί "παστίτσιο” με béchamel και μοσχαρίσιο κιμά Black Angus και πολλά άλλα. Κάπως έτσι συνοδεύουν τις super δημιουργίες του bar που είναι επίσης ιδιαίτερο, ξεχωριστό κεφάλαιο.

YABOO
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ωμά που το ελληνικό κοινό έχει αγκαλιάσει, με αξιόλογες προτάσεις όπως το sashimi λαβράκι με σάλτσα Jalapeno και μαγιονέζα Koscho, το ταρτάρ φρεσκότατου τόνου και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν τα χειροποίητα dumplings "σπανακόπιτα” με κρέµα γιαουρτιού, ο Yaboo signature µουσακάς και το χταπόδι στα κάρβουνα με βελούδινο πουρέ φάβας και σάλτσα κάπαρης ενώ από ζυμαρικά, οι χυλοπίτες με φέτα και αυγοτάραχο Μεσολογγίου σε ρόλο ελληνοποιημένης βερσιόν Cacio e Pepe είναι στα "πρέπει” δοκιμής. Στα κυρίως, το "The Yaboo Smashed Burger" παίζει δυνατά δίπλα σε ταλιάτα από Black Angus, αλλά και οικεία πιάτα που αποτελούν σοβαρό λόγο επιστροφής όπως το αρνάκι κλέφτικο και κοτόπουλο με πατάτες κονφί στον φούρνο και βαρελίσια φέτα. Το φινάλε με μανταρίνι και μαστίχα Χίου ή το γαλακτομπούρεκο εκπλήσσουν επίσης ευχάριστα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Yaboo

Ακτή Κονδύλη 4, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.