ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ: Ο μόνος ελληνικός καφές με πιστοποίηση AFQ για τα οφέλη του στην ανθρώπινη υγεία και ευεξία

Ελ γκρέκο

Συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία η ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ δεν σταματά να εξελίσσει τον ελληνικό καφέ. Ξεκίνησε με το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI, μια πρωτοποριακή μηχανή ελληνικού καφέ που με μια smart τεχνολογία συνδυάζει το παραδοσιακό μπρίκι με αισθητήρες και ανάδευση, που όλα μαζί λειτουργούν έξυπνα για να ετοιμάσουν και να σερβίρουν τον τέλειο ελληνικό.

Αφού, λοιπόν, χάρη στο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI, η πατροπαράδοτη προετοιμασία του αρωματικού ελληνικού καφέ έγινε εύκολη χωρίς την παραμικρή απώλεια σε γεύση και ποιότητα, το πάθος της ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ για τον ελληνικό καφέ αναγνωρίζεται και σε ένα ακόμη επίπεδο. Αυτό της σημασίας του ελληνικού καφέ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ για την υγεία και ευεξία των ανθρώπων.

Ελ γκρέκο

Ο καφές σε κάψουλα ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Κλασικός είναι ο πρώτος ελληνικός καφές που έλαβε το Ευρωπαϊκό Σήμα Πιστοποίησης Ποιότητας AFQ της FoodOxys, εταιρίας – τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αποδόθηκε μετά από επιθεώρηση του φορέα Swiss Approval TB. Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης της αντιοξειδωτικής δράσης και βιοδραστικότητας των αγροτικών προϊόντων, κάτι που ουσιαστικά αναδεικνύει το πόσο θετικά επιδρούν τα υπό αξιολόγηση προϊόντα στην ανθρώπινη υγεία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο καφές ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, συγκρινόμενος με άλλους ομοειδείς του εμπορικούς ελληνικούς καφέδες, συγκέντρωσε πολύ υψηλό AFQ Score (18/20 ο διπλός, 19/20 ο μονός), γεγονός το οποίο υποδηλώνει ότι είναι πλούσιος σε βιοδραστικά συστατικά με σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αξίζει να σημειωθεί πως η μοναδική καινοτομία της μηχανής ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI, όπως και η μορφή σε αεροστεγώς κλεισμένη κάψουλα συνέβαλαν σε αυτή την σημαντική αναγνώριση και πιστοποίηση.

Τα εξαιρετικά χαρμάνια της ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ βρίσκουν εύφορο έδαφος στην ειδική κάψουλα που διατηρεί τόσο την φρεσκάδα όσο και τα αρώματά αναλλοίωτα. Κάθε κάψουλα περιέχει μετρημένη δόση καφέ, η οποία μαζί με την κατάλληλα ρυθμισμένη ποσότητα νερού που παρέχεται από την μηχανή, σε μόλις 45 δεύτερα, προσφέρει τέλειο αποτέλεσμα χωρίς απόκλιση στην ποιότητα. Άλλωστε, είναι πλέον δεδομένο ότι το χαρμάνι του ελληνικού καφέ της  ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης μελέτης με την συνεργασία ειδικών του ελληνικού καφέ και έχει ως βάση την υψηλή ποιότητα και τον εξαίρετο συνδυασμό κόκκων ποικιλίας Arabica Λατινικής Αμερικής και Robusta Ασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI θα βρείτε εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για την Πιστοποίηση AFQ θα βρείτε εδώ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα

Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
11/11/2025

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Η μικρή -και νόστιμη- Σικελία του Παλαιού Φαλήρου

Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, δοκιμάζεις ιταλιάνικες σπεσιαλιτέ από τον σεφ Λευτέρη Ρούτση.

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μαμαλούκα: Γιορτάζει εφτά χρόνια με pop up menu και ένα διήμερο γεύσεων που αξίζει να δοκιμάσεις

Το δημοφιλές εστιατόριο της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί σε μία γιορτή γεύσεων με επίκεντρο την Ελλάδα. Ιδού όλα όσα μπορούμε να περιμένουμε.

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις

'September 18': Νέο εστιατόριο έρχεται στη Στοά Καΐρη

Ανανέωση, ήρεμη δύναμη, νέες αρχές και νόστιμες αλλαγές προσεχώς στου Ψυρρή.