Κουζίνα χωρίς όρια στο "Alios Ilios Restaurant" στη Σαντορίνη

Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη.

Alios Ilios

Τοποθετημένο στα περίχωρα του γραφικού χωριού της Οίας, με θέα το απέραντο Αιγαίο πέλαγος και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ξεχωρίζει το πολυβραβευμένο "Alios Ilios Restaurant" του ξενοδοχείου "Santo Pure Oia Suites & Villas".

Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη, υπό τους ζωντανούς ήχους πιάνου, βιολιού ή φλάουτου, στα ειδικά διαμορφωμένα sunset events του ξενοδοχείου.

Alios Ilios Restaurant

Ο Executive Chef, Ανδρέας Βγενόπουλος, ανέλαβε φέτος τα ηνία του "Alios Ilios", καταφέρνοντας να συνδυάσει τη δική του φιλοσοφία με την ήδη επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου, συνθέτοντας μια γευστική συνταγή. Συμπληρώνοντας περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας, ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους πιο αναγνωρισμένους σεφ, όπως οι Ettore Botrini, Magnus Nilson, Γιάννης Μπαξεβάνης και Χριστόφορος Πέσκιας. Παράλληλα, εργάστηκε ως Executive Chef σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία 5* στην Ελλάδα, τη Σουηδία, την Αυστρία και τη Γαλλία, αποκτώντας βαθιά γνώση της δημιουργικής κουζίνας, καθώς και της μεσογειακής και διεθνούς κουλτούρας στη γαστρονομία.

Alios Ilios Restaurant

Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στην ιδέα της "κουζίνας χωρίς όρια", συνδυάζοντας γαστρονομικές παραδόσεις, συστατικά από τοπικούς προμηθευτές, βιολογική γεωργία και βιώσιμες πρακτικές. "Το φαγητό είναι μια παγκόσμια εμπειρία, ο κοινός μας τόπος. Η συγχώνευση διαφορετικών γαστρονομικών παραδόσεων, η αναζήτηση φρέσκων και τοπικών υλικών, η ιδιοκαλλιέργεια του ξενοδοχείου με τους οργανικούς κήπους, η βιωσιμότητα των συστατικών" - όλα τα παραπάνω συνθέτουν το μωσαϊκό της γαστρονομίας για το "Alios Ilios".

Alios Ilios Restaurant

Δυο από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στο μενού του εστιατορίου είναι το εξαιρετικό ραβιόλι γεμισμένο από μους λευκής μελιτζάνας με ανθότυρο, καπνιστό χέλι Ευρυτανίας, βιολογικά ντοματίνια Σαντορίνης με βασιλικό από τον μπαξέ του Santo Pure και ελληνική καλοκαιρινή τρούφα Δράμας. Μια ακόμη γευστική πρόταση, είναι το καπνιστό καλαμάρι σε δεντρολίβανο από τους κήπους του ξενοδοχείου, περγαμόντο, ταμπούλε με ελληνική μαύρη σταφίδα, σάλτσα πράσινου μήλου και τζέλ σαγκουίνι.

Alios Ilios Restaurant

Το εστιατόριο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέγγιση farm to table, καλλιεργώντας με πιστοποιημένες βιώσιμες πρακτικές βιολογικά βότανα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά, που τελικά απογειώνουν το αποτέλεσμα και διεγείρουν τις αισθήσεις. Την ίδια στιγμή, η προτίμηση σε τοπικά προϊόντα, κυρίως από την Κρήτη και την Σαντορίνη αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποτελεί δέσμευση του εστιατορίου για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Από την ουσιαστική αυτή σχέση, διασφαλίζεται η επαφή όσων θα γευτούν τα πιάτα με τις παραδόσεις του τόπου μας, γεμάτα με έντονα μεσογειακά αρώματα και γεύσεις.

Ο Executive Chef, Ανδρέας Βγενόπουλος, προσκαλεί καθημερινά τους επισκέπτες από τις 7 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ. στο εστιατόριο "Alios Ilios", το οποίο σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "ο ήλιος που ανατέλλει και δύει στη θάλασσα", και υπόσχεται ένα δημιουργικό ταξίδι ισορροπίας μεταξύ καινοτομίας και αυθεντικότητας, μέσα από τοπικά και εποχιακά υλικά που απογειώνουν τον πλούτο των γεύσεων, με θέα το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.

"Alios Ilios", Ξεν. "Santo Pure Oia Suites & Villas", 2897 502151, app.triparound.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.