S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Rose Garden"

Στον κεντρικό δρόμο του οικισμού Μωραΐτικα, στην κατάφυτη αυλή του εστιατορίου "Rose Garden" η παράδοση συναντά το σήμερα σε φινετσάτη γαστρονομική απόδοση δια χειρός ενός ένθερμου υποστηρικτή της κορφιάτικης κουζίνας, του σεφ Τάσου Ανδριώτη.

Rose Garden

Η βαθιά νοστιμιά της κερκυραϊκής κουζίνας και η φύση εμπνέουν τον βραβευμένο σεφ Τάσο Ανδριώτη, που, με συμμάχους τους τοπικούς παραγωγούς, ψαράδες και καλλιεργητές, δημιουργεί ένα γαστρονομικό ταξίδι για τον ουρανίσκο και τις αισθήσεις. 

Rose Garden, Κέρκυρα

Τα άφθονα προϊόντα και από το ιδιόκτητο μποστάνι του εστιατορίου, όπου καλλιεργούν 30 και πλέον μυρωδικά, βρώσιμα λουλούδια, βιολογικά φρούτα και λαχανικά, και οι μνήμες του σεφ αποτυπώνονται σε ευφάνταστα πιάτα με προσωπικό αποτύπωμα, τα οποία μπολιάζονται με δημιουργικές πινελιές και φρέσκια ματιά σε ένα από τα πιο αξιόλογα γαστρονομικά εστιατόρια της Κέρκυρας. Η τοπική γαστρονομική πληρονομιά βρίσκεται στο επίκεντρο του μενού όπου η εποχικότητα συναντά την παράδοση σε βαθιάς νοστιμιάς προτάσεις με σεβασμό στην πλούσια εγχώρια παραγωγή με εκφραστικές μαγειρικές μεταφράσεις σε ένα πλούσιο γευστικό μωσαϊκό με προτάσεις όπως τα "Tζαλέτια τα κερκυραϊκά", οι τηγανιτοί γίγαντες, οι λαχανοντολμάδες με κότσι χοιρινό μπρεζέ, μυρωδικά και αυγολέμονο αγγινάρας. Κρατήστε λίγο χώρο και για τα επιδόρπιά τους, δοκιμάζοντας τον παραδοσιακό "Μπολσεβίκο" και αναζητήστε την ενημερωμένη λίστα των κρασιών τους.

Μωραΐτικα Κέρκυρας, therosegardencorfu, FB: The Rose Garden Restaurant & Wine Bar, IG: rosegarden_corfugastronomy 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/07/2024

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.

Η ουσία της κρητικής κουζίνας ταξιδεύει με τη Minoan Lines

Η Νεκταρία Κοκκινάκη υπογράφει το νέο καλοκαιρινό μενού στα πλοία Festos Palace και Knossos Palace.