Το "Βασίλαινας" έδεσε στην Αντίπαρο

Το αγαπημένο εστιατόριο σαλπάρει για τις Κυκλάδες, σε ένα θαυμάσιο σκηνικό της Αντιπάρου.

Βασίλαινας Αντίπαρος new 5

Η ιστορία του εστιατορίου "Βασίλαινας" μπορεί να πει κανείς πως πλέει παράλληλα με τη γευστική ιστορία της ίδιας της Αθήνας, ή πιο ορθά των Αθηνών και του Πειραιά. Τα φαγητά της γιαγιάς που πρωτοσέρβιρε, 100 χρόνια πριν, έχουν εξελιχθεί και παραμένουν σημείο αναφοράς, για μία κουζίνα που διατηρεί ατόφιο τον χαρακτήρα της, προσαρμόζεται στις σύγχρονες τάσεις και παράλληλα φροντίζει να ξυπνά μνήμες.

Το "Βασίλαινας" έχει μεταμορφωθεί από την αρχική μπακαλοταβέρνα του περασμένου αιώνα σε ένα κομψό αστικό εστιατόριο, με την ίδια πάντοτε φιλόξενη ατμόσφαιρα και, φυσικά, το εξαιρετικό φαγητό. Και ο κόσμος το λατρεύει, όπως ανέκαθεν έκανε. Μόνο τυχαίo δεν είναι άλλωστε το βραβείο κοινού στους φετινούς Χρυσούς Σκούφους.

Βασίλαινας Αντίπαρος new 2

Εκτός από το δροσερό και προσεγμένο κήπο στα σύνορα των Ιλισίων και του Παγκρατίου όμως, το αγαπημένο εστιατόριο συναντάται αυτό το καλοκαίρι και σε ένα αιγαιοπελαγίτικο σκηνικό. Από τον περασμένο Ιούνιο έχει αγκυροβολήσει στην Αντίπαρο, όπου μας συστήνεται ως "Vassilenas Blue".

Vasilainas Antiparos

Σε μία υπέροχη αυλή, στη Χώρα της δημοφιλούς Κυκλάδας, τα τραπέζια έχουν στηθεί γύρω από μία κεντρική νησίδα όπου δεσπόζει μία μεγάλη ελιά. Οι ποιοτικές πρώτες ύλες, τα φρέσκα θαλασσινά και τα ντόπια υλικά ενσωματώνονται πλήρως στην κουλτούρα της κουζίνας του και μετατρέπονται σε καλοφτιαγμένα πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, υπό την επιμέλεια του σεφ Μανώλη Γαρνέλη και του sous chef Βασίλη Παπαδόπουλου. Η έμφαση εξακολουθεί να δίδεται πάντοτε στο ψάρι, που συνδυάζεται αρμονικά με 60 και πλέον προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες που αποθεώνουν τον νησιωτικό και ελληνικό αμπελώνα.

Η κουζίνα του "Vassilenas Blue", εκτός από τις εποχικές και τοπικές πρώτες ύλες, πρωτοπορεί ακολουθώντας μία zero waste φιλοσοφία, όπως την εφαρμόζει εδώ και χρόνια το "Βασίλαινας”, φροντίζοντας να συνδυάζει το τερπνόν της γεύσης με το ωφέλιμο της βιωσιμότητας.

Βασίλαινας Αντίπαρος new 4

Έτσι λοιπόν ο επισκέπτης έχει εδώ τη δυνατότητα να απολαύσει στο σύνολό του το ψάρι ημέρας, σε διάφορες κοπές και παρασκευές, όπως λαχταριστές ωμοφαγίες, φιλέτα στη σχάρα, φρέσκες θαλασσινές μακαρονάδες από τα μάγουλα και "ψαράδικες" κακαβιές από τα κεφάλια και τα κόκαλα, σε συνδυασμό με πετρόψαρα. Οι περισσότερο ψαγμένοι μπορούν να ζητήσουν ακόμη και το συκώτι του ψαριού εφόσον υπάρχει.

Βασίλαινας Αντίπαρος new 3

Η θαυμάσια κλασική ταραμοσαλάτα, οι μυρωδάτες γαρίδες με γκρεμολάτα σταφίδας και κουρκουμά, το λαχταριστό ψητό καλαμάρι με Αμοργιανή φάβα και γλυκόξινη αλμύρα, το σαβόρο με μαγιάτικο, σέσκουλα, παλαιωμένο ξύδι και δενδρολίβανο, ο τόνος με ροβίτσα, κινόα, φύκια και αβοκάντο συμπληρώνουν μέχρι τελευταίας μπουκιάς τα παραπάνω, σε μια κυκλαδίτικη ψαροφαγία περιωπής.

Βασίλαινας Αντίπαρος new 1

Για το φινάλε, καλοφτιαγμένα γλυκά όπως η δροσερή μους γιαουρτιού με σορμπέ ροδάκινο σε συνδυασμό με επιδόρπιους οίνους και παλαιωμένα τσίπουρα, φροντίζουν ώστε κάθε γεύμα να ολοκληρώνεται με τις νοστιμότερες των αναμνήσεων.


Info

Χώρα, Αντίπαρος

Τηλ. 2284 063250

Καθημερινά από τις 19.00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.