ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Το κλασικό πια ρεστοράν στο Γκάζι μπήκε στην έβδομη χρονιά της παρουσίας του με πολλές ανανεωμένες συνταγές, πάντα με έμφαση στα "made in Greece" υλικά.

ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

μενού signe και ελληνικό

Το κλασικό πια ρεστοράν στο Γκάζι μπήκε στην έβδομη χρονιά της παρουσίας του με πολλές ανανεωμένες συνταγές, πάντα με έμφαση στα "made in Greece" υλικά.

Το "Κίτρινο Ποδήλατο" εκπροσωπεί επάξια τη δημιουργική με ελληνικές ρίζες κουζίνα. Ο Κώστας Βακιρτζής ήταν ένας από τους λίγους που τόλμησαν να παρουσιάσουν "signι" μενού σε έναν ιδιαίτερο χώρο με βιομηχανικό design, ο οποίος παραπέμπει στο South Wark του Λονδίνου. Ποδηλάτισσα στην κουζίνα εδώ και δύο χρόνια είναι η Δήμητρα Βάλλα, που με πολλή δουλειά συντηρεί και ανανεώνει κάθε χρόνο τη γευστική παράδοση. Η πρόταση για φέτος στηρίζεται πάνω σε ορισμένα κλασικά best της κουζίνας, πλαισιώνεται όμως και από ένα σημαντικό αριθμό νέων πιάτων.

Δοκίμασα αρκετά από αυτά, είχα κάποιες ενστάσεις, αλλά το γενικό συμπέρασμα είναι ένα: το "Κίτρινο Ποδήλατο" για μια ακόμη χρονιά προτείνει μια νόστιμη, κατανοητή κουζίνα, στην οποία οι σαλάτες, τα αρωματικά "made in Greece" και γενικά τα προϊόντα της ελληνικής γης κρατάνε τα σκήπτρα - και επιπλέον προσφέρεται απλά και ευχάριστα από ένα team που ξέρει καλά την τέχνη της φιλοξενίας. Πολύ μου άρεσε η πράσινη σαλάτα με ντομάτα και δυόσμο πάνω στην οποία "στηρίζεται" ένα εξαιρετικό ρολό-mousse από λευκά τυριά, παναρισμένο με καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Εξίσου νόστιμο μου φάνηκε το καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου, που "κάθεται" γευστικά πάνω σε μια πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, παρμεζάνα, σουσάμι και dressing με σουσαμέλαιο. Τολμηρή, πρωτότυπη και γευστική είναι και η λεμονάτη σάλτσα που ντύνει τις λευκές και μαύρες ταλιατέλες και παιχνιδίζει σωστά με τις γλυκόσαρκες καραβίδες που ολοκληρώνουν την πρόταση. Τέλος, τη μαμά μου θυμήθηκα με το αρνάκι μαγειρεμένο με θυμάρι και ρίγανη επιτυχημένα, συνδυασμένο με ένα νόστιμο μείγμα από πληγούρι και φαγόπυρο, που για όσους δεν το ξέρετε είναι ένα είδος σιτηρού. Για το φιλέτο γαλοπούλας έχω να παρατηρήσω ότι η σάλτσα μούρου που το συνοδεύει απαιτεί μια πιο αυθεντική κυνηγιάρικη σάρκα. Τέλος, ο πύργος ψητών λαχανικών με λευκά τυριά απαιτεί τυρί μόνο στις επάλξεις και τα λαχανικά πολύ πάνω από τα θεμέλια.

Στα επιδόρπια, από τις νέες ιδέες μην παραλείψετε την αιθέρια τούρτα σοκολάτας με κορόνα mousse από πορτοκάλι και περιμένετε καλύτερα τη νέα, πιο "γλυκοκουταλίστικη" πρόταση παντζαριού (σε γλυκό) με παγωτό καϊμάκι.

Διονύσης Κούκης
dkoukis@athinorama.gr
ΙNFO

ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ Κεραμεικού 116-118 & Ιερά Οδός, Γκάζι, 2103465830.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/07/2025

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.

Μεδίκων: Γεύσεις Μάνης με θέα το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου

Γαστρονομική εμπειρία με μανιάτικες ρίζες, σε σκηνικό πέτρας, θάλασσας και δημιουργίας.

Παραθαλάσσια απόδραση στη 'Χήρα', το μεζεδοπωλείο-έκπληξη στη Λούτσα

Προορισμός ιδανικός για μονοήμερη εκδρομή και στάση για ψάρι και κρασί με θέα θάλασσα.