
Αργεντίνικη ατμόσφαιρα και προσεγμένο φαγητό για τους λάτρεις της πατρίδας του τάνγκο.

Στο «Pasional» η ατμόσφαιρα μύριζε Μπουένος Άιρες. Ένα τάνγκο του Γκαρντέλ ακουγόταν από τα ηχεία – ήταν Δευτέρα και δεν είχε ζωντανή μουσική (πιάνο και μπαντονεόν). Οι φωτισμοί, τα χρώματα, οι μαυρόασπρες φωτογραφίες, το βαθύ κόκκινο στο τμήμα των καπνιζόντων, οι καναπέδες, οι καθρέφτες, όλα συνέθεταν μια εικόνα που με ταξίδευε στα μπιστρό του Μπουένος Άιρες, μ’ εκείνη τη γοητευτική old fashioned ατμόσφαιρα. Όλο αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο, αφού ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού έζησε 42 χρόνια στο Μπουένος Άιρες, το οποίο κι επισκέπτεται συχνά για να κάνει τις παραγγελίες των κρασιών και να προμηθευτεί πρώτες ύλες για το εστιατόριό του.
Από το μενού, τώρα, βρήκα πολύ καλό μεζέ τα γλυκάδια ψημένα στα κάρβουνα και κομμένα σε μικρά κυβάκια, όπως και το ιδιαίτερα γευστικό αργεντίνικο λουκάνικο. Ενδιαφέρουσα ιδέα και η σαλάτα με κινόα, η οποία όμως χρειαζόταν λιγότερο λάδι και μεγαλύτερη οξύτητα για να αναδεικνύονται η γεύση και η υπέροχη υφή του λατινοαμερικάνικου δημητριακού.
Στη συνέχεια δοκιμάσαμε ένα asado, δηλαδή μοσχαρίσιο «σιδηρόδρομο», ωραία ψημένο και γευστικό. Το rib eye, αν και αξιοπρεπές και σωστά ψημένο, γευστικά δεν έφτανε εκείνα που είχα δοκιμάσει στην αργεντίνικη πρωτεύουσα (για να ακριβολογώ, πουθενά στην Αθήνα δεν έχω δοκιμάσει αντίστοιχο κρέας). Το Lomo al Malbec, δηλαδή τα μοσχαρίσια φιλετίνια με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια, είναι πιο εύκολο πιάτο για όποιον δεν αγαπά τα αργεντίνικα κρέατα.
Ενδιαφέρον και το μπρι με κυδωνόπαστο που σερβίρεται ως επιδόρπιο, μέτρια η κρέπα με dulce de leche, που επίσης δεν έφτανε την αυθεντική.
(+) Η ατμόσφαιρα, που δίχως άλλο έχει τη σφραγίδα των κλασικών χώρων του Μπουένος Άιρες. (-) Ο πουρές από κολοκύθα και καρότο που συνοδεύει τα κρέατα είναι υπερβολικά γλυκός. ΙnfoPASIONAL Καποδιστρίου 64, Φιλοθέη, 2106800200. Έως 1 π.μ. Κλειστά Κυρ. € 35-38