Pasional

Αργεντίνικη ατμόσφαιρα και προσεγμένο φαγητό για τους λάτρεις της πατρίδας του τάνγκο.

Pasional

Αργεντίνικη ατμόσφαιρα και προσεγμένο φαγητό για τους λάτρεις της πατρίδας του τάνγκο.

Pasional - εικόνα 1

Στο «Pasional» η ατμόσφαιρα μύριζε Μπουένος Άιρες. Ένα τάνγκο του Γκαρντέλ ακουγόταν από τα ηχεία – ήταν Δευτέρα και δεν είχε ζωντανή μουσική (πιάνο και μπαντονεόν). Οι φωτισμοί, τα χρώματα, οι μαυρόασπρες φωτογραφίες, το βαθύ κόκκινο στο τμήμα των καπνιζόντων, οι καναπέδες, οι καθρέφτες, όλα συνέθεταν μια εικόνα που με ταξίδευε στα μπιστρό του Μπουένος Άιρες, μ’ εκείνη τη γοητευτική old fashioned ατμόσφαιρα. Όλο αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο, αφού ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού έζησε 42 χρόνια στο Μπουένος Άιρες, το οποίο κι επισκέπτεται συχνά για να κάνει τις παραγγελίες των κρασιών και να προμηθευτεί πρώτες ύλες για το εστιατόριό του.

Από το μενού, τώρα, βρήκα πολύ καλό μεζέ τα γλυκάδια ψημένα στα κάρβουνα και κομμένα σε μικρά κυβάκια, όπως και το ιδιαίτερα γευστικό αργεντίνικο λουκάνικο. Ενδιαφέρουσα ιδέα και η σαλάτα με κινόα, η οποία όμως χρειαζόταν λιγότερο λάδι και μεγαλύτερη οξύτητα για να αναδεικνύονται η γεύση και η υπέροχη υφή του λατινοαμερικάνικου δημητριακού.

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε ένα asado, δηλαδή μοσχαρίσιο «σιδηρόδρομο», ωραία ψημένο και γευστικό. Το rib eye, αν και αξιοπρεπές και σωστά ψημένο, γευστικά δεν έφτανε εκείνα που είχα δοκιμάσει στην αργεντίνικη πρωτεύουσα (για να ακριβολογώ, πουθενά στην Αθήνα δεν έχω δοκιμάσει αντίστοιχο κρέας). Το Lomo al Malbec, δηλαδή τα μοσχαρίσια φιλετίνια με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια, είναι πιο εύκολο πιάτο για όποιον δεν αγαπά τα αργεντίνικα κρέατα.

Ενδιαφέρον και το μπρι με κυδωνόπαστο που σερβίρεται ως επιδόρπιο, μέτρια η κρέπα με dulce de leche, που επίσης δεν έφτανε την αυθεντική.

(+) Η ατμόσφαιρα, που δίχως άλλο έχει τη σφραγίδα των κλασικών χώρων του Μπουένος Άιρες. (-) Ο πουρές από κολοκύθα και καρότο που συνοδεύει τα κρέατα είναι υπερβολικά γλυκός. Ιnfo

PASIONAL Καποδιστρίου 64, Φιλοθέη, 2106800200. Έως 1 π.μ. Κλειστά Κυρ. € 35-38

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.