Pasional

Αργεντίνικη ατμόσφαιρα και προσεγμένο φαγητό για τους λάτρεις της πατρίδας του τάνγκο.

Pasional

Αργεντίνικη ατμόσφαιρα και προσεγμένο φαγητό για τους λάτρεις της πατρίδας του τάνγκο.

Pasional - εικόνα 1

Στο «Pasional» η ατμόσφαιρα μύριζε Μπουένος Άιρες. Ένα τάνγκο του Γκαρντέλ ακουγόταν από τα ηχεία – ήταν Δευτέρα και δεν είχε ζωντανή μουσική (πιάνο και μπαντονεόν). Οι φωτισμοί, τα χρώματα, οι μαυρόασπρες φωτογραφίες, το βαθύ κόκκινο στο τμήμα των καπνιζόντων, οι καναπέδες, οι καθρέφτες, όλα συνέθεταν μια εικόνα που με ταξίδευε στα μπιστρό του Μπουένος Άιρες, μ’ εκείνη τη γοητευτική old fashioned ατμόσφαιρα. Όλο αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο, αφού ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού έζησε 42 χρόνια στο Μπουένος Άιρες, το οποίο κι επισκέπτεται συχνά για να κάνει τις παραγγελίες των κρασιών και να προμηθευτεί πρώτες ύλες για το εστιατόριό του.

Από το μενού, τώρα, βρήκα πολύ καλό μεζέ τα γλυκάδια ψημένα στα κάρβουνα και κομμένα σε μικρά κυβάκια, όπως και το ιδιαίτερα γευστικό αργεντίνικο λουκάνικο. Ενδιαφέρουσα ιδέα και η σαλάτα με κινόα, η οποία όμως χρειαζόταν λιγότερο λάδι και μεγαλύτερη οξύτητα για να αναδεικνύονται η γεύση και η υπέροχη υφή του λατινοαμερικάνικου δημητριακού.

Στη συνέχεια δοκιμάσαμε ένα asado, δηλαδή μοσχαρίσιο «σιδηρόδρομο», ωραία ψημένο και γευστικό. Το rib eye, αν και αξιοπρεπές και σωστά ψημένο, γευστικά δεν έφτανε εκείνα που είχα δοκιμάσει στην αργεντίνικη πρωτεύουσα (για να ακριβολογώ, πουθενά στην Αθήνα δεν έχω δοκιμάσει αντίστοιχο κρέας). Το Lomo al Malbec, δηλαδή τα μοσχαρίσια φιλετίνια με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια, είναι πιο εύκολο πιάτο για όποιον δεν αγαπά τα αργεντίνικα κρέατα.

Ενδιαφέρον και το μπρι με κυδωνόπαστο που σερβίρεται ως επιδόρπιο, μέτρια η κρέπα με dulce de leche, που επίσης δεν έφτανε την αυθεντική.

(+) Η ατμόσφαιρα, που δίχως άλλο έχει τη σφραγίδα των κλασικών χώρων του Μπουένος Άιρες. (-) Ο πουρές από κολοκύθα και καρότο που συνοδεύει τα κρέατα είναι υπερβολικά γλυκός. Ιnfo

PASIONAL Καποδιστρίου 64, Φιλοθέη, 2106800200. Έως 1 π.μ. Κλειστά Κυρ. € 35-38

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
06/05/2025

S.Pellegrino: Μας υποδέχεται στην "Αυλή" στη Ροδόπολη

Το μοντέρνο κρεατοφαγικό στέκι στη Ροδόπολη είναι μια όαση δροσιάς μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε "Dolce Far Niente" φάση στο "Ma Que Vuoi"

Το ιταλικό spot της Καλαμιώτου συστήνει τη δική του εκδοχή του χαλαρού ιταλικού τρωγοπίνειν με στιβαρά φαβορί του early drinking και πιάτα καμωμένα από άριστες πρώτες ύλες.

Ο Μιχάλης Μάρθας πιάνει λιμάνι στη Λευκάδα

Και ειδικότερα στο λαοφιλές Νυδρί, όπου θα επιμεληθεί τη νέα γευστική πρόταση του "Minas", δίνοντας δημιουργικές στροφές στο ψαροφαγικό προφίλ του εστιατορίου στην προμενάδα, με τη θέα προς το Σκορπιό.

Ήξερες ότι ο Έκτορας Μποτρίνι φτιάχνει καταπληκτικό τζατζίκι;

Και το σερβίρει στο "Ora by Botrini", ως το πιο λεβέντικο δείγμα της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που υπογράφει εκεί, δικαιώνοντας τη θέση του κεντρικού εστιατορίου του "One & Only Aesthesis" στην πρώτη γραμμή της καλοφαγίας του παραλιακού μετώπου. Διαβάστε την κριτική μας!

Tα Stirring Stars events επιστρέφουν στο Mandarin Oriental, Costa Navarino

Βραβευμένοι σεφ και κορυφαία wine houses καταθέτουν τη δική τους οπτική στο fine dining, στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο "The Private Kitchen".

S.Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Psaraki" στην Κέρκυρα

Το ψαροφαγικό πόστο στο κέντρο της παλιάς πόλης του νησιού των Φαιάκων τιμά τους θησαυρούς της θάλασσας σε μια κουζίνα απόλυτα συγχρονισμένη με τις τάσεις της εποχής.