Aleria

Μοντέρνα πιάτα καλοδουλεμένης απλότητας από τον σεφ Κυριάκο Κυριακίδη. Είναι ωραία να κάθεσαι σε μια κομψή, «αστική» σάλα, με μια ταπετσαρία-βιβλιοθήκη για background.

Aleria

Μοντέρνα πιάτα καλοδουλεμένης απλότητας από τον σεφ Κυριάκο Κυριακίδη.

Aleria - εικόνα 1

Είναι ωραία να κάθεσαι σε μια κομψή, «αστική» σάλα, με μια ταπετσαρία-βιβλιοθήκη για background· ιδίως όταν ταυτόχρονα βουτάς το κουτάλι σου σε μια πλούσια σούπα κάστανου παρφουμαρισμένη με λάδι τρούφας. Το μενού βέβαια του νέου σεφ Κυριάκου Κυριακίδη (έχει δουλέψει κοντά στον Χρύσανθο Καραμολέγκο στο «Απλά Αριστερά-Δεξιά» και τον Νίκο Πουλιάση στον «Κου­κούμαβλο») ύστερα από αυτήν τη «διεθνή» εισαγωγή παίρνει ελληνικό δρόμο, αρωματισμένο με λάδι κόλιαντρου, κανέλα και λουίζα. Η κουζίνα επιμένει στις καθαρές γεύσεις και παρά τα όποια λαθάκια (της αρχής) αφήνει συνολικά πολύ καλές εντυπώσεις.

Aleria - εικόνα 2

Μοσχαρίσιο συκώτι

Συνδυάζεται με μια καλο­φτιαγμένη, αρκετά αφράτη πίτα από καλαμποκάλευρο –πες την και πολέντα– και αποκτά άλλο χαρακτήρα χάρη στα εσπεριδοειδή: η κρέμα και τα κομμάτια πορτοκαλιού απαλύνουν έξυπνα την ένταση του συκωτιού (€ 8,50).

Φιλεταρισμένη τσιπούρα

Εμφανίζεται ζουμερή, με τραγανή πετσούλα, πάνω σε στρώμα από σωστά βρασμένα χόρτα. Το φινόκιο προσθέτει μια ιδέα φρεσκάδας και γλυκανισάτο άρωμα και το λαδολέμονο βάζει την τελική πινελιά. Λιτά κι ανάλαφρα (€ 17).

Aleria - εικόνα 3

Αρνάκι

Σερβίρεται «αγκαζέ» μ’ ένα πυργάκι από ροδέλες ψητών λαχανικών και λί­γο καπνιστό τυρί. Η σος ντομάτας είναι ωραία δουλεμένη με λίγο βαλσάμικο και γλυκίζει μια ιδέα με σύκο. Η διακριτική παρουσία του κύμινου μυρίζει… Ανατολή (€ 19).

Κρέμα σοκολάτας

Δεν είμαι chocoholic, είναι όμως, κατά τη γνώμη μου, το πιο πετυχημένο από τα γλυκά. Με αρκετά ωραία υφή, ρευστή καραμέλα κι αισθητό κονιάκ, ταιριάζει με τις γεύσεις του χειμώνα και δροσίζεται με χειροποίητο παγωτό φουντούκι-βανίλια (€ 8).

Up: Η προσωπικότητα του ντεκόρ. Ο προσιτός χαρακτήρας της κουζίνας.

Ο διαχωρισμός των γεύσεων, ο οποίος αναδεικνύει την πρώτη ύλη.

Down: Το υπερβολικά al dente ριζότο. Το σιρόπι ελληνικού καφέ στο χαλβά που σε «φτιάχνει» στον κατάλογο και τελικά δεν το παίρνεις χαμπάρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πρώτη γεύση από το Sumosan, το νέο ιαπωνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η διεθνής αλυσίδα σύγχρονων high‑end εστιατορίων πιάνει Αθήνα και σε υποδέχεται σε ένα feelgood σημείο στην 'αυλή' του One&Only Aesthesis.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/07/2025

Κρέμα: Για παγωτό στο νέο gelato spot της Ηλιούπολης

Από κλασικές γεύσεις ως και viral sensations, δες τι θα βρεις στην Κρέμα.

Το τοπ σουσάδικο που σερβίρει σε μια αεράτη ταράτσα με θέα τον Λυκαβηττό

Ποιοτική (ωμοφαγική και μη) ιαπωνική κουζίνα από ομάδα με εμπειρία που κρατά από τις αρχές της χιλιετίας, με φόντο τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Ποντιακή κουζίνα και ξεχωριστά κρασιά παίζουν σήμερα στα εστιατόρια της Αθήνας

Δύο ξεχωριστά events σε δύο πολύ ιδιαίτερα αθηναϊκά σημεία γεύσης.

Μεδίκων: Γεύσεις Μάνης με θέα το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου

Γαστρονομική εμπειρία με μανιάτικες ρίζες, σε σκηνικό πέτρας, θάλασσας και δημιουργίας.

Παραθαλάσσια απόδραση στη 'Χήρα', το μεζεδοπωλείο-έκπληξη στη Λούτσα

Προορισμός ιδανικός για μονοήμερη εκδρομή και στάση για ψάρι και κρασί με θέα θάλασσα.