
Μοντέρνα πιάτα καλοδουλεμένης απλότητας από τον σεφ Κυριάκο Κυριακίδη.

Είναι ωραία να κάθεσαι σε μια κομψή, «αστική» σάλα, με μια ταπετσαρία-βιβλιοθήκη για background· ιδίως όταν ταυτόχρονα βουτάς το κουτάλι σου σε μια πλούσια σούπα κάστανου παρφουμαρισμένη με λάδι τρούφας. Το μενού βέβαια του νέου σεφ Κυριάκου Κυριακίδη (έχει δουλέψει κοντά στον Χρύσανθο Καραμολέγκο στο «Απλά Αριστερά-Δεξιά» και τον Νίκο Πουλιάση στον «Κουκούμαβλο») ύστερα από αυτήν τη «διεθνή» εισαγωγή παίρνει ελληνικό δρόμο, αρωματισμένο με λάδι κόλιαντρου, κανέλα και λουίζα. Η κουζίνα επιμένει στις καθαρές γεύσεις και παρά τα όποια λαθάκια (της αρχής) αφήνει συνολικά πολύ καλές εντυπώσεις.

Μοσχαρίσιο συκώτι
Συνδυάζεται με μια καλοφτιαγμένη, αρκετά αφράτη πίτα από καλαμποκάλευρο –πες την και πολέντα– και αποκτά άλλο χαρακτήρα χάρη στα εσπεριδοειδή: η κρέμα και τα κομμάτια πορτοκαλιού απαλύνουν έξυπνα την ένταση του συκωτιού (€ 8,50).
Φιλεταρισμένη τσιπούραΕμφανίζεται ζουμερή, με τραγανή πετσούλα, πάνω σε στρώμα από σωστά βρασμένα χόρτα. Το φινόκιο προσθέτει μια ιδέα φρεσκάδας και γλυκανισάτο άρωμα και το λαδολέμονο βάζει την τελική πινελιά. Λιτά κι ανάλαφρα (€ 17).

Αρνάκι
Σερβίρεται «αγκαζέ» μ’ ένα πυργάκι από ροδέλες ψητών λαχανικών και λίγο καπνιστό τυρί. Η σος ντομάτας είναι ωραία δουλεμένη με λίγο βαλσάμικο και γλυκίζει μια ιδέα με σύκο. Η διακριτική παρουσία του κύμινου μυρίζει… Ανατολή (€ 19).
Κρέμα σοκολάταςΔεν είμαι chocoholic, είναι όμως, κατά τη γνώμη μου, το πιο πετυχημένο από τα γλυκά. Με αρκετά ωραία υφή, ρευστή καραμέλα κι αισθητό κονιάκ, ταιριάζει με τις γεύσεις του χειμώνα και δροσίζεται με χειροποίητο παγωτό φουντούκι-βανίλια (€ 8).
Up: Η προσωπικότητα του ντεκόρ. Ο προσιτός χαρακτήρας της κουζίνας.Ο διαχωρισμός των γεύσεων, ο οποίος αναδεικνύει την πρώτη ύλη.
Down: Το υπερβολικά al dente ριζότο. Το σιρόπι ελληνικού καφέ στο χαλβά που σε «φτιάχνει» στον κατάλογο και τελικά δεν το παίρνεις χαμπάρι.