Dali Bistro

Στιλιστικός σουρεαλισμός και γευστικός all day… ρεαλισμός, που εμπνέεται (κυρίως) από την Ιταλία, συγκατοικούν σ' έναν νέο, μοντέρνο χώρο στον Κορυδαλλό.

Dali Bistro

Στιλιστικός σουρεαλισμός και γευστικός all day… ρεαλισμός, που εμπνέεται (κυρίως) από την Ιταλία, συγκατοικούν σ' έναν νέο, μοντέρνο χώρο στον Κορυδαλλό.

Dali Bistro - εικόνα 1

Nα πω «ζήτω το φαντασιακό»; Το βλέμμα του Σαλβατόρ Νταλί στο εξώφυλλο του καταλόγου παραπέμπει στην ελαφρά… παράνοια μιας μεγαλοφυΐας, ενώ οι ψιλόλιγνες φιγούρες του πάνω σε μαύρο καθρέφτη «δένουν» με μια σειρά από αντίγραφα των έργων του στους τοίχους: «Dali Bistro» τέχνας κατεργάζεται και όλα τα παραπάνω σουρεαλιστικά, τοποθετημένα σ' ένα καθημερινό στέκι, αποδεικνύουν ότι λίγη παραπάνω τέχνη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Το φαγητό, παρά την ισπανική καταγωγή της διακοσμητικής θεματικής, παίζει σε ευρύτερο μεσογειακό ταμπλό, δίνοντας έμφαση στην Ιταλία. Οι γεύσεις είναι προσιτές, cafe-restaurant γαρ, και προσθέτουν τη δική τους «πινελιά» στην περιοχή του Κορυδαλλού. Αν η κουζίνα προσέξει λίγο παραπάνω τις εκτελέσεις της, είμαι σίγουρη ότι θ' αποκτήσουν αρκετούς φίλους και από άλλες γειτονιές. Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο, που συνοδεύεται από ρόκα και παρμεζάνα, ήταν ωραίο (αν και το λαδολέμονο παράπεσε λίγο), ενώ και η σαλάτα California, πράσινη, με μαριναρισμένα μανιτάρια, λιαστή ντομάτα, καρότο, γενναία δόση παρμεζάνας και ανάλαφρο dressing, ήταν νόστιμη. Τα τυλιγμένα σε προσούτο μοτσαρελάκια δεν τα βρήκα πολύ πετυχημένα. Από κει και πέρα, τόσο τα φρέσκα καπούντι με ψιλοκομμένο ιταλικό λουκάνικο (salsiccia) όσο και το ξεκοκαλισμένο μπούτι από κοτόπουλο με μέλι και θυμάρι, ελαιόλαδο, λίγο βαλσάμικο και πουρέ πατάτας ήταν καλοφτιαγμένα. Και οι μερίδες πλούσιες. Κι όταν φτάσετε στο γλυκό, θα δείτε ότι το τιραμισού είναι ευχάριστα αφράτο και η τερίνα bitter σοκολάτας ωραία σε υφή. Μπορεί το ντεκόρ να παίζει στο ταμπλό των ελεύθερων συνειρμών, η κουζίνα όμως πατάει στη γη. Ο «σύνθετος» Νταλί όταν ήταν πιτσιρίκος ήθελε, λέει, να γίνει μάγειρας. Δεν ξέρω αν θα εκτιμούσατε την κουζίνα του, στο «Dali Bistro» πάντως θα χαρείτε τα απλά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.