Sesto Senso

H «έκτη αίσθησή» του το έκανε πιο κομψό, πιο μπιτάτο, με ενδιαφέροντα νέα πιάτα. Οι γήινοι τόνοι παραμένουν, με αποχρώσεις του μπεζ στους τοίχους και σκούρο καφέ δέρμα στους καναπέδες, «σπάνε» όμως με κάποιους λιτούς καμβάδες παραστατικής ζωγραφικής.

Sesto Senso

H «έκτη αίσθησή» του το έκανε πιο κομψό, πιο μπιτάτο, με ενδιαφέροντα νέα πιάτα.

Sesto Senso - εικόνα 1

Eίχα να βρεθώ στο «Sesto Senso» από τότε που πρωτάνοιξε. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, παρατηρώ ότι οι μικρές αλλαγές στο ντεκόρ τού έδωσαν άλλη αίσθηση. Οι γήινοι τόνοι παραμένουν, με αποχρώσεις του μπεζ στους τοίχους και σκούρο καφέ δέρμα στους καναπέδες, «σπάνε» όμως με κάποιους λιτούς καμβάδες παραστατικής ζωγραφικής. Το βιομηχανικό στιλ των μεταλλικών σωληνώσεων που φορτώνονται με γλομπάκια κάνει κοντράστ με τους νέους, elegant πολυελαίους. H μπάρα μετακόμισε στο πίσω κομμάτι, λίγο πριν τον πριβέ χώρο (σε περίπτωση που θέλετε να «απομονωθείτε») και πλαισιώθηκε με μαύρο καθρέφτη. Nice.

Πάμε στην κουζίνα τώρα. Αρχή με συμπαθητική καπνιστή μελιτζάνα με ανθότυρο, ντομάτα και μυρωδικά αλλά και κατσικίσιο τυρί παναρισμένο σε καλαμποκάλευρο και ηλιόσπορους – του δίνουν μια μπισκοτένια εξωτερική υφή. Στο καρπάτσιο τόνου, η κρέμα εσπεριδοειδών με καμένο μέλι και θυμάρι (φρέσκο, απ' την αυλή τους) ήταν λίγο υπερβολική, το ριζότο όμως με αβγοτάραχο Μεσολογγίου ήταν πλούσιο και γλυκανισάτο. Πολλά εστιατόρια ξεκινούν δυνατά στα πρώτα και υστερούν λιγάκι στα κυρίως. Στο «Sesto Senso», ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι η κουζίνα του σεφ Δημήτρη Παπαδόπουλου στα κυρίως κάνει κρεσέντο. Το φιλέτο κιτρινοπτέρυγου τόνου πάνω σε ψητή πατάτα με μια γιαουρτένια κρέμα με βούτυρο και λεμόνι, ανάλαφρο και νόστιμο, και τα πιο χειμωνιάτικα μοσχαρίσια φιλετάκια με σος μαυροδάφνης, λαχανικά σοτέ και ταλιατέλες, μου άρεσαν εξίσου. Το αφράτο cheesecake με βύσσινο, ισορροπημένο υγρό κέικ σοκολάτας με παγωτό πασπαλισμένο με καρυδάκι, και προσεγμένη κρεμ μπριλέ αφήνουν μια γλυκιά αίσθηση στο τέλος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
26/06/2025

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.

Hafu, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

Αυτό το speakeasy resto-bar ίσως είναι η πιο δροσερή επιλογή για φαγητό και ποτό στην καρδιά της Αθήνας

Το Fellows στη "σκιά" του Πολεμικού Μουσείου προσφέρει έναν υπέροχο κήπο και πληθώρα επιλογών σε brunch, lunch, dinner και κοκτέιλ.