Εν αιθρία

Μεγάλο μπαλκόνι, εσωτερικό ζωγραφιστό στο χέρι, ταμπουλέ, σοφρίτο και Paulaner που σερβίρεται με πάγο και λεμόνι σ' ένα χαλαρό, φιλικό στέκι για ζυθοποσία, το οποίο, ναι, κάνει τα δικά του.

Εν αιθρία

Μεγάλο μπαλκόνι, εσωτερικό ζωγραφιστό στο χέρι, ταμπουλέ, σοφρίτο και Paulaner που σερβίρεται με πάγο και λεμόνι σ' ένα χαλαρό, φιλικό στέκι για ζυθοποσία, το οποίο, ναι, κάνει τα δικά του.

Εν αιθρία - εικόνα 1

Oι υψηλές θερμοκρασίες διαρκείας, εκτός από το ότι σου δίνουν την εντύπωση ότι ξαφνικά μετακόμισες στους τροπικούς, είναι και πολύ καλή αφορμή για παγωμένη μπίρα. Η παγωμένη μπίρα, πάλι, είναι ικανός λόγος για να φτάσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια ώστε να γνωρίσεις καλύτερα το «Εν Αιθρία» και τις εβδομήντα φιάλες του – η λίστα κρύβει πολλές εκπλήξεις. Εγώ διάλεξα μια καστανόχρωμη Shlenkerla έξτρα smoky^ και οφείλω να ομολογήσω ότι μπίρα που να θυμίζει τόσο… καπνιστό μπέικον δεν έχω ξαναδοκιμάσει. Και η κουζίνα, πάντως, μια έφεση στις απρόσμενες μείξεις την έχει. Δεν είναι ότι οι συνταγές είναι ιδιόμορφες – στην πραγματικότητα είναι πολύ απλές και οικείες. Απλώς, αντί για τη Βαυαρία, δείχνουν μια ασυνήθιστη προτίμηση στη Μεσόγειο. Ξεκινάς ας πούμε με ένα δροσερό ταμπουλέ, που αποκτά και λίγη κάψα με κύμινο, μια ωραία απλή σαλάτα με ψητό κολοκυθάκι, ντομάτα, αγγουράκι, σουσάμι και φυλλαράκια μέντας, καθώς επίσης και μανιτάρια σχάρας με λάδι και μπαλσάμικο και ξεχνάς προς στιγμήν ότι βρίσκεσαι σε μπιραρία. Οι ντοματοκεφτέδες είναι επίσης ωραία ιδέα αλλά η ψιλοκομμένη ντομάτα μέσα από το κουρκούτι μένει σχεδόν ωμή, οπότε δεν σου δίνουν την αίσθηση του «κεφτέ». Περνώντας στα κυρίως πιάτα, αν δεν σου γυαλίσει ένα σοφρίτο, δοκίμασε το συμπαθή ψητό χοιρινό λαιμό που μαρινάρεται σε γλυκά μπαχαρικά και μπαλσάμικο ή μια παραλλαγή σε μοσχαράκι μπουργκινιόν με κανέλα και κύμινο, σε δεμένη σάλτσα ντομάτας με ανθότυρο. Θα βρεις πάντως και pasta και κότσι και Τ-Bone.

Οι ιδιομορφίες, εντούτοις, συνεχίζονται και εκτός τραπεζιού: το εσωτερικό είναι όλο ζωγραφισμένο στο χέρι. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, το εν λόγω καλλιτεχνικό χεράκι το έχει βάλει η Σόφι, η οποία γέμισε τους τοίχους, τα τραπέζια και τα κουφώματα κλαδιά, λουλούδια και ελληνικές πινελιές (μέχρι κι ένα… μπουζούκι θα εντοπίσεις κάπου, αν και τα χρώματα παραπέμπουν σε πιο μεξικάνικο στιλ). Βάλε στην εξίσωση το μεγάλο μπαλκόνι με το μπαράκι, τις έθνικ, dub, reggae μουσικές και θα ξέρεις γιατί εδώ ακόμα παίζει… happy hippie καλοκαίρι.

INFO

ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, Ν. Φιλαδέλφεια, 210-2582751. Από το πρωί. € 20-25.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Peggy Sue" μεγάλωσε- και σε υποδέχεται με το signature brunch του στο Θησείο

Το νέο brunch στέκι που φτιάχτηκε για να αγαπηθεί όσο και το δημοφιλές αδερφάκι του στη Νέα Σμύρνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/07/2025

To Symposio at Ark ήταν και πάλι ένα πρωτοπόρο φεστιβάλ γεύσης

Το επιτυχημένο Symposio at Ark κατέβασε τη φετινή αυλαία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μετά από 10 μοναδικές γευστικές παραστάσεις που σύστησαν στο αθηναϊκό κοινό κορυφαίους σεφ της περιφέρειας και την τοπική κουζίνα τους.

Ronin Athens

Το ιαπωνικό της πλατείας Δεξαμενής αλλάζει πόστο για το καλοκαίρι και διατηρώντας ανέπαφη την ποιοτική (ωμοφαγική και μη) πρότασή του, σκαρφαλώνει πιο ψηλά στον Λυκαβηττό, για να απλώσει τα τραπέζια του σε δροσερή ταράτσα, με τον φωτισμένο Άη Γιώργη για ρομαντικό σκηνικό.

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο

Στο Παγκράτι παίζουν εκλεκτές και πρωτότυπες λιχουδιές.

Το Iώdio σαλπάρει για Μύκονο

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου θα σερβίρει από τις 18 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου στο Νησί των Ανέμων και το Belvedere Hotel.

Stirring Stars: Κορυφαίοι σεφ δημιουργούν στο Μandarin Oriental,Costa Navarino

Το Mandarin Oriental, Costa Navarino ανεβάζει τον πήχη της γαστρονομικής εμπειρίας στην Ελλάδα, με το βραβευμένο The Private Kitchen και τη σειρά εκδηλώσεων Stirring Stars να φέρνουν κορυφαίους σεφ και οινοπαραγωγούς από όλο τον κόσμο στον Μεσσηνιακό κόλπο.