Ακρωτήρι

Η εντυπωσιακή, μαξιμαλιστική αισθητική ανανέωση και μια δυνατή και πολύ ελπιδοφόρα μεταγραφή στην κουζίνα συνθέτουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα openings του φετινού καλοκαιριού. Κίονες «ντυμένοι» με κισσούς, χρυσοί ρινόκεροι, μια τεράστια χρυσή σφαίρα μέσα στην πισίνα, τοιχογραφίες, βαρύτιμα υφάσματα και έπιπλα· ένα πραγματικά μαξιμαλιστικό ντεκόρ, που σίγουρα δημιουργεί ατμόσφαιρα αλλά και αντίθεση με τα υπόλοιπα, πιο μίνιμαλ παραλιακά club-restaurants.

Ακρωτήρι

Ζήτω ο μαξιμαλισμός!

Η εντυπωσιακή, μαξιμαλιστική αισθητική ανανέωση και μια δυνατή και πολύ ελπιδοφόρα μεταγραφή στην κουζίνα συνθέτουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα openings του φετινού καλοκαιριού.

Ακρωτήρι - εικόνα 1

Πριν από δύο τεύχη διάβαζα το κομμάτι της Σίλιας Αντωνίου, στις σελίδες των clubs & bars, για το «Ακρωτήρι» και αποφάσισα να πάω για φαγητό μόνο και μόνο επειδή η περιγραφή του ντεκόρ με εξιτάρισε. Κίονες «ντυμένοι» με κισσούς, χρυσοί ρινόκεροι, μια τεράστια χρυσή σφαίρα μέσα στην πισίνα, τοιχογραφίες, βαρύτιμα υφάσματα και έπιπλα· ένα πραγματικά μαξιμαλιστικό ντεκόρ, που σίγουρα δημιουργεί ατμόσφαιρα αλλά και αντίθεση με τα υπόλοιπα, πιο μίνιμαλ παραλιακά club-restaurants. Μετά θυμήθηκα τον ενθουσιασμό του Βλάση Σταθοκωστόπουλου για την ανακάλυψή του, τον Ελληνοελβετό σεφ Νικόλα Τσικνάκο. Δοκίμασα την κουζίνα του και προσυπογράφω. Θυμηθείτε το όνομα αυτού του νέου σεφ· θα συζητηθεί. Παρόλο που το μενού του μετράει μόλις μερικές μέρες και σίγουρα οι επιδόσεις θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Ο Νικόλας Τσικνάκος με κέρδισε ήδη από το amuse bouche· η πυκνή, βελούδινη σούπα κολοκύθας με αφρό από λάιμ και το –μια ιδέα ψημένο– χτένι με σουσάμι ήταν ζωντανές αποδείξεις της εξαιρετικής του τεχνικής και της δημιουργικής προσέγγισής του στην κουζίνα. Η κουζίνα του είναι πολύ ενδιαφέρουσα και έχει κάτι από το μαξιμαλισμό της διακόσμησης. Και αν οι περιγραφές στο μενού μπορεί να προκαλέσουν ορισμένα χαμόγελα, αυτά γίνονται χαμόγελα ευδαιμονίας όταν δοκιμάσεις τα πιάτα. Δοκίμασα αρκετά, αλλά ήθελα άλλα τόσα, οπότε θα επανέλθω σύντομα. Ξεχώρισα το έξοχο ριζότο του με τα διάφορα μανιτάρια και το ελβετικό τυρί Sbrinz καθώς και το τρυφερό και άψογα ψημένο αρνίσιο καρέ σε κρούστα μυρωδικών από τις Άλπεις με φίνα σος από γιαούρτι και μέλι.

Ύστερα από όλα τα παραπάνω δεν νομίζω ότι το «σπεύσατε» ξενίζει κανέναν, καθώς το «Ακρωτήρι» εξελίσσεται σε ένα εξαιρετικό club-restaurant.

INFO

ΑΚΡΩΤΗΡΙ Βασ. Γεωργίου Β΄ 5, Άγιος Κοσμάς, 2109859147-9.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.