Venti

Παραφράζω τη λατινική ρήση, αλλά ο συνδυασμός προσεγμένου χώρου, δυνατών vibes και ωραίου φαγητού είναι γκανιάν, ιδίως κάτω από το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δύο χρόνια είχα να περάσω από το «Venti» και να που έτυχε να βρεθώ εκεί δύο φορές την ίδια εβδομάδα. Και εντυπωσιάστηκα από την αλλαγή.

Venti

...vidi, vici

Παραφράζω τη λατινική ρήση, αλλά ο συνδυασμός προσεγμένου χώρου, δυνατών vibes και ωραίου φαγητού είναι γκανιάν, ιδίως κάτω από το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Venti - εικόνα 1

Δύο χρόνια είχα να περάσω από το «Venti» και να που έτυχε να βρεθώ εκεί δύο φορές την ίδια εβδομάδα. Και εντυπωσιάστηκα από την αλλαγή. Όχι τόσο στο περιβάλλον, αυτό παραμένει κομψά μοντέρνο (και καλά κάνει), επιλέγοντας λευκό και γήινους τόνους (μπεζ/καφέ), για να ταιριάζουν με την ελιά στην είσοδο και τον τεράστιο φοίνικα. Με κέρδισε το ίδιο το φαγητό· καταφέρνει να ξεχωρίσει σε ένα χώρο με έντονη την παρουσία του bar, περνώντας της γευστικές απόψεις της κουζίνας με απλούς, κατανοητούς κώδικες.

Τα τραπέζια βρίσκονται σε ένα υπερυψωμένο τμήμα δεξιά, οπότε διατηρούν την αυτονομία τους και τα Παρασκευοσάββατα που το dancing mood είναι πιο έντονο. Τα ορεκτικά είναι... ορεκτικότατα: γαρίδες κανταΐφι με πέστο κόλιαντρου, πιτάκια με γαρίδες και μασκαρπόνε και γλυκόξινη σος από μάνγκο ή -για λίγη παραπάνω αντίθεση αλμυρού/γλυκού- φέτα σε κρούστα αμυγδάλου με σος σταφυλιού. Οι σαλάτες, πλούσιες και αρωματικές, παίζουν με υφές και υλικά. Κι εδώ θα σταθώ γιατί πραγματικά έχω βαρεθεί να τρώω ρόκα-παρμεζάνα-μπαλσάμικο. Και γιατί μια ωραία, φρέσκια σαλάτα, ιδίως σε ένα bar-restaurant, είναι ζητούμενο. Ο Γιάννης Μαρκάκης, την ώρα που η κονσόλα παίζει '80s, mainstream και λίγα ελληνικά, μιξάρει ρόκα με σταφύλι και γκρέιπφρουτ, λίγο φουντούκι και σος εσπεριδοειδών και η διασκευή «λέει». Από τα ζυμαρικά το top είναι σίγουρα το ραβιόλι, γεμιστό με αστακό και σολομό, σε γλυκανισάτη σος γαρίδας, ένα ντελικάτο πιάτο· αν, όμως, προτιμάς τα κρεατικά, το ψαρονέφρι, γεμιστό με γραβιέρα Νάξου και απαλή σος μουστάρδας, θα σε ικανοποιήσει. Η μουσική θα έχει ήδη ανεβάσει ντεσιμπέλ την ώρα του γλυκού, οπότε μεταξύ του abracio di venere με μασκαρπόνε και φράουλες, της κάπως ουδέτερης σοκολατόπιτας και της αρωματικής μους μαστίχας πάνω σε μπισκοτάκι με σάλτσα φρούτων και τριμμένο φιστίκι, θα συνηγορήσω υπέρ της τρίτης, γιατί δεν σε βαραίνει και δίνει έξυπνα τη σκυτάλη στο ρυθμό.

INFO

VENTI Λεπενιώτου 20, Ψυρρή, 2103254504, Έως 2 π.μ. Τιμή: € 30-35.

Άντζελα Σταματιάδου
astamatiadou@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/07/2025

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.