Στο rooftop του πεντάστερου AthensWas Hotel, μέλους των Design Hotels, το βραβευμένο εστιατόριο 'Sense' παρουσιάζει το νέο του μενού, se μια διαφορετική προσέγγιση της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας μέσα από τη δημιουργική ματιά του executive chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.
Με τίτλο και κεντρική κατεύθυνση τη θεματική "Roots Through Time”, ο σεφ Χαραλαμπόπουλος έχει σχεδιάσει ένα μενού που μοιάζει με μελέτη της ελληνικής γαστρονομικής εξέλιξης μέσα στο χρόνο. Έχει ως αφετηρία τις πρώτες ύλες του τόπου μας, τις ρίζες των ελληνικών γεύσεων, με τις οποίες συνθέτει μια γαστρονομική αφήγηση που γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν.
Τα παραδοσιακά υλικά συναντούν σύγχρονες τεχνικές, μέσα από μια άλλη ματιά που ισορροπεί ανάμεσα στο αυθεντικό και το δημιουργικό.

"Με αυτό το μενού θέλαμε να εκφράσουμε την ουσία της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από τα υλικά της, τα γνώριμα, αγνά και βαθιά ριζωμένα στη γη και τις αναμνήσεις μας" αναφέρει χαρακτηριστικά ο σεφ. "Κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία εξέλιξης, μια ιστορία για το πώς οι γεύσεις και οι παραδόσεις εξελίσσονται, παραμένοντας διαχρονικές", συμπληρώνει ο ίδιος.
Κάθε πιάτο λειτουργεί σαν ένα μικρό σχόλιο πάνω στην έννοια της μνήμης και του χρόνου. Υλικά και γεύσεις που έχουν καταγραφεί στη συλλογική μας γευστική μνήμη επιστρέφουν σε νέες εκδοχές, άλλοτε οικείες και άλλοτε αναπάντεχες.



Το νέο menu dégustation "Roots Through Time” και το vegetarian "Sense(s) of Nature” συνοδεύονται από προσεκτικά επιμελημένα wine pairings, με επιλογές που φωτίζουν τον πλούτο των ελληνικών terroirs. Παράλληλα, για εκείνους που επιθυμούν μια πιο ευέλικτη εμπειρία, παρουσιάζεται και ένα ανανεωμένο à la carte μενού, με επιλεγμένες δημιουργίες του σεφ.

Το Sense, με τη μαγευτική θέα στην Ακρόπολη, συνεχίζει να υπηρετεί την ελληνική γαστρονομία, αναζητώντας την ουσία. Με συνέπεια και ευαισθησία, θέτει εκ νέου το ερώτημα "τί σημαίνει ελληνική γεύση σήμερα;" και επιχειρεί να δώσει τη δική του απάντηση που αντέχει στο χρόνο.