Το νέο μενού στο 'Sense' διαβάζει την ελληνική γαστρονομία από τις ρίζες της

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος παρουσιάζει μια πρόταση που μοιάζει με μελέτη της ελληνικής γαστρονομικής εξέλιξης μέσα στο χρόνο.

Το νέο μενού στο 'Sense' διαβάζει την ελληνική γαστρονομία από τις ρίζες της

Στο rooftop του πεντάστερου AthensWas Hotel, μέλους των Design Hotels, το βραβευμένο εστιατόριο 'Sense' παρουσιάζει το νέο του μενού, se μια διαφορετική προσέγγιση της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας μέσα από τη δημιουργική ματιά του executive chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

Με τίτλο και κεντρική κατεύθυνση τη θεματική "Roots Through Time”, ο σεφ Χαραλαμπόπουλος έχει σχεδιάσει ένα μενού που μοιάζει με μελέτη της ελληνικής γαστρονομικής εξέλιξης μέσα στο χρόνο. Έχει ως αφετηρία τις πρώτες ύλες του τόπου μας, τις ρίζες των ελληνικών γεύσεων, με τις οποίες συνθέτει μια γαστρονομική αφήγηση που γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν. 

Τα παραδοσιακά υλικά συναντούν σύγχρονες τεχνικές, μέσα από μια άλλη ματιά που ισορροπεί ανάμεσα στο αυθεντικό και το δημιουργικό.

Το νέο μενού στο 'Sense' διαβάζει την ελληνική γαστρονομία από τις ρίζες της 4
© Studio Skigo

"Με αυτό το μενού θέλαμε να εκφράσουμε την ουσία της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από τα υλικά της, τα γνώριμα, αγνά και βαθιά ριζωμένα στη γη και τις αναμνήσεις μας" αναφέρει χαρακτηριστικά ο σεφ. "Κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία εξέλιξης, μια ιστορία για το πώς οι γεύσεις και οι παραδόσεις εξελίσσονται, παραμένοντας διαχρονικές", συμπληρώνει ο ίδιος.

Κάθε πιάτο λειτουργεί σαν ένα μικρό σχόλιο πάνω στην έννοια της μνήμης και του χρόνου. Υλικά και γεύσεις που έχουν καταγραφεί στη συλλογική μας γευστική μνήμη επιστρέφουν σε νέες εκδοχές, άλλοτε οικείες και άλλοτε αναπάντεχες.

Το νέο μενού στο 'Sense' διαβάζει την ελληνική γαστρονομία από τις ρίζες της 8
© Studio Skigo

Το νέο μενού στο 'Sense' διαβάζει την ελληνική γαστρονομία από τις ρίζες της 6
© Studio Skigo

Το νέο μενού στο 'Sense' διαβάζει την ελληνική γαστρονομία από τις ρίζες της 5
© Studio Skigo

Το νέο menu dégustation "Roots Through Time” και το vegetarian "Sense(s) of Nature” συνοδεύονται από προσεκτικά επιμελημένα wine pairings, με επιλογές που φωτίζουν τον πλούτο των ελληνικών terroirs. Παράλληλα, για εκείνους που επιθυμούν μια πιο ευέλικτη εμπειρία, παρουσιάζεται και ένα ανανεωμένο à la carte μενού, με επιλεγμένες δημιουργίες του σεφ.

Το νέο μενού στο 'Sense' διαβάζει την ελληνική γαστρονομία από τις ρίζες της 3
© Studio Skigo

Το Sense, με τη μαγευτική θέα στην Ακρόπολη, συνεχίζει να υπηρετεί την ελληνική γαστρονομία, αναζητώντας την ουσία. Με συνέπεια και ευαισθησία, θέτει εκ νέου το ερώτημα "τί σημαίνει ελληνική γεύση σήμερα;" και επιχειρεί να δώσει τη δική του απάντηση που αντέχει στο χρόνο.

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
27/11/2025

Το αρμενοβίλ και η επιστροφή των ρετρό γλυκών στην Αθήνα

Το θεσσαλονικιώτικο hit γλύκισμα φιγουράρει όλο και συχνότερα στα επιδόρπια των εστιατορίων, ενώ μια τάση επανόδου αγαπημένων desserts αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και τυχαίνει θερμής υποδοχής.

Σουβλάκι με ψάρι ημέρας και άλλες θαλασσινές συγκινήσεις, στου Ρέντη

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας βρίσκεται αρκετά πιο μακριά από το νερό, σε ένα εστιατόριο που αξίζει την προσοχή σου.

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving

Απόλαυσε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον πιο νόστιμο τρόπο σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.

Μια γαστρονομική βραδιά, απευθείας από τη Σαντορίνη: Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.