Οι νέες προσθήκες στο μενού του ‘Μυστικού Κήπου’ δεν πρέπει να μείνουν μυστικές

Έφτασαν τα καινούργια πιάτα του Μυστικού Κήπου και ιδού τι μας γυάλισε.

f

Ένας από τους πλέον χαρισματικούς κήπους των βορείων προαστίων δεν είναι μόνο μυστικός αλλά και παραδεισένιος. Ο "Μυστικός Κήπος" κρύβεται από τη βοή της πόλης και χαρίζει απλόχερα τη δροσιά του στους επισκέπτες, χάρη στην ανθισμένη λεμονιά, τα δεκάδες λουλούδια και αναρριχώμενα φυτά. Μπορεί η ολάνθιστη αυλή του Χαλανδρίου να κλέβει την παράσταση, ωστόσο και η σύγχρονη ελληνική κουζίνα του παίζει με ένα ενδιαφέρον γευστικό ρεπερτόριο, που επικαιροποιεί εμβληματικές σπεσιαλιτέ με μοντέρνες πινελιές. Η αγάπη, το μεράκι και η φαντασία στην κουζίνα, μετουσιώνονται σε πιάτα της ελληνικής παράδοσης με δημιουργικές πινελιές.

Κρέατα, ψάρια, ζυμαρικά, σαλάτες, ορεκτικά, δίνουν διαφορετικές ιδέες. Το καπνιστό σκουμπρί με μαϊντανοσαλάτα Σύρου, ο ντάκος με κάπαρη και σταμνοτύρι και η τηγανιά μανιταριών με λάδι τρούφας και θυμάρι είναι μερικά μόνο από τα πληθωρικά highlights του ευφάνταστου καταλόγου.

Πλέον το μενού έχει εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο με νέες γεύσεις που  αξίζουν την προσοχή μας: O ταραμάς με wasabi και αυγά ψαριών είναι ένας συνδυασμός γεύσεων και κουλτούρων, και σε βάζει κατευθείαν στο κατάλληλο κλίμα για το τι θα επακολουθήσει στη γευστική σου εμπειρία. Επίσης, ο τρόπος σερβιρίσματος είναι από μόνος του εντυπωσιακός.

θ

Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με πέρλες μανιταριού, κρέμα ροκας, custard παρμεζάνας και chili flakes συνεχίζει στο ίδιο ‘τερέν’, ενώ ένα ακόμα καινούργιο διαμαντάκι είναι το χελακι gullas με τομάτα, φίλε σκόρδο και καπαρόφυλλα.

γδ

΄΄

Το ίδιο πρωτότυπο μοτίβο  συνεχίζεται και στα κυρίως, με τις αχιβάδες με ρύζι και αρωματικά χόρτα, ένα πιάτο που θα σε μεταφέρει πίσω σε κάποια θάλασσα, παρόλο που έχει μπει Οκτώβρης. Και για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν κάτι τελείως διαφορετικό αλλά ταυτόχρονα οικείο, προτείνουμε το τηγανητό παστίτσιο με αφρό μπεσαμέλ.

h

Όσο για το καλοπίνειν, πολλές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα –και κάποιες vegan– συνοδεύουν αριστοτεχνικά και τις φθινοπωρινές βραδιές μας.

Καραολή & Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, 2130370929

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/11/2025

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

Το Simul γίνεται 10 ετών και ετοιμάζεται να το γιορτάσει

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και μεριμνά για γεύση και πάρτι, με δυο ξεχωριστά events, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.