Το Ora by Ettore Botrini υποδέχεται τον Tom Aikens

Ο Έκτορας Μποτρίνι και το εστιατόριο του One&Only Aesthesis παρουσιάζουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στις 16 Αυγούστου.

Το Ora by Ettore Botrini υποδέχεται τον Tom Aikens

Το ORA by Ettore Botrini, το εστιατόριο του One&Only Aesthesis, προσκαλεί τους λάτρεις του fine dining σε μια ξεχωριστή βραδιά που γεφυρώνουν την ελληνική γευστική παράδοση με τη σύγχρονη διεθνή γαστρονομική σκηνή.

Στις 16 Αυγούστου, το εστιατόριο φιλοξενεί για ένα και μόνο βράδυ μία από τις σημαντικότερες γαστρονομικές συμπράξεις του φετινού καλοκαιριού, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin chef Ettore Botrini ενώνει τις δυνάμεις του με τον διακεκριμένο Βρετανό chef Tom Aikens σε ένα μοναδικό 4-Hands Dinner, ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση.

Έκτορας Μποτρίνι Ora

Ora

Το Ora by Ettore Botrini υποδέχεται τον Tom Aikens 1

Ο Chef Aikens, διεθνώς αναγνωρισμένος για την τεχνική του αρτιότητα και τη δημιουργική του τόλμη, απέσπασε δύο αστέρια Michelin σε ηλικία μόλις 26 ετών – επίδοση που τον κατέστησε τον νεότερο chef στη Μεγάλη Βρετανία με αυτή τη διάκριση. Με σταθερή παρουσία στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου και με διακρίσεις όπως το βραβείο Chef’s Chef of the Year στα AA Hospitality Awards, ο Chef Aikens φέρνει στο τραπέζι τη δική του υπογραφή, βασισμένη στην ακρίβεια, τη λεπτότητα και τη γευστική ισορροπία.

Το tasting menu του 4-Hands Dinner φέρει τη σύμπραξη δύο διαφορετικών, αλλά αλληλοσυμπληρούμενων κόσμων: από τη μία, η μεσογειακή φινέτσα του Botrini και, από την άλλη, η τεχνική αυστηρότητα και η εξελιγμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση του Aikens. Μαζί δημιουργούν μια εμπειρία που υπερβαίνει το συμβατικό fine dining και αποτυπώνει έναν αυθεντικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας.


Την προηγούμενη ημέρα, στις 15 Αυγούστου, το ORA παρουσιάζει ένα ξεχωριστό event αφιερωμένο στη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Το ειδικά διαμορφωμένο μενού για μία και μόνο βραδιά περιλαμβάνει πιάτα εμπνευσμένα από διαφορετικές περιοχές της χώρας, με κάθε δημιουργία να αποτυπώνει τον γαστρονομικό χαρακτήρα ενός συγκεκριμένου τόπου. Η εμπειρία συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, ενισχύοντας την εορταστική ατμόσφαιρα της βραδιάς και προσφέροντας μια μοναδική προσέγγιση στην έννοια της σύγχρονης ελληνικής φιλοξενίας.

Το Ora by Ettore Botrini υποδέχεται τον Tom Aikens 2

Στην καρδιά του One&Only Aesthesis, το ORA είναι η προσωπική ερμηνεία του Ettore Botrini για τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα. Εμπνευσμένο από τις ελληνο-ιταλικές ρίζες του chef, το όνομα του εστιατορίου – "ώρα" στα ελληνικά, "τώρα" στα ιταλικά – συμβολίζει τη σύνδεση παρελθόντος και παρόντος, παράδοσης και τεχνικής αρτιότητας. Μέσα από πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας, εποχικά υλικά και μια προσέγγιση που τιμά τη μνήμη και την απλότητα, το ORA προσφέρει μια εμπειρία που είναι ταυτόχρονα προσωπική, αυθεντική και σύγχρονη. 


Info

Ora by Ettore Botrini

One&Only Aesthesis, Λεωφόρος Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα
Τηλ.: +30 216 686 1310
Κρατήσεις για το 4 Hands Dinner εδώ
Κρατήσεις για το event του Δεκαπενταύγουστου εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
02/10/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Επιστροφή του brunch στο Bungalow 7

H πιο ωραία συνήθεια του Σαββατοκύριακου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της Αθήνας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για να γνωρίσουμε τα εστιατόρια εκείνα που τιμούν την εθνική μας γεύση πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.