Σε ένα από τα πιο παλιά γαλακτοπωλεία του Πειραιά, τρως παγωτό με ιστορία 90 χρόνων

Αντιστέκεται στο χρόνο, παραμένοντας ίδιο και απαράλλακτο εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, με εμβληματικό καϊμάκι.

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν βρεθείς στον Πειραιά και δεν περάσεις από τη "Στάνη του Κουντούρα" για παγωτό, χάνεις όλη την ουσία. Ένα από τα πιο παλιά γαλακτοπωλεία της πόλης, το οποίο αντιστέκεται στο χρόνο παραμένοντας ίδιο και απαράλλακτο εδώ και ενενήντα χρόνια, συνεχίζει να φτιάχνει το εμβληματικό του καϊμάκι με βάση τη συνταγή που έφερε από τη Σμύρνη ο Στέλιος Κουντούρας το 1922. Πλούσιο, μαστιχωτό και με άρωμα αυθεντικότητας, φτιάχνεται με σαλέπι από τη Φλώρινα και γάλα από φάρμα του Καρπενησίου.

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στάνη Κουντούρα

Πέρα από το καϊμάκι, η "Στάνη του Κουντούρα" σερβίρει 2 είδη παρφέ (βανίλια, σοκολάτα), γιαούρτι, σοκολάτα, φυστίκι, φράουλα, tiramisu, cheesecake, pasta flora, σορμπέ λεμόνι, σορμπέ φράουλα, σορμπέ μάνγκο, πάντα με έμφαση στα αγνά υλικά και την παραδοσιακή παρασκευή. Απόλαυσε όμως και τις μοναδικές γεύσεις χωρίς ζάχαρη και τύψεις όπως το παραδοσιακό καϊμάκι, δροσερό γιαούρτι, πλούσια σοκολάτα υγείας.

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στάνη Κουντούρα

Το παγωτό σερβίρεται σκέτο ή παρέα με πολίτικα γλυκά που του ταιριάζουν μοναδικά, όπως γαλακτομπούρεκο, μπακλαβά , καταϊφι με αμύγδαλο και φρέσκο βούτυρο , αλλά και σιροπιαστά Βυρηττού με φιστίκι Αιγίνης και φρέσκο βούτυρο, το σύνολο των οποίων φτιάχνεται στο εργαστήριο του καταστήματος, ακριβώς όπως παλιά.

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στάνη Κουντούρα

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και μερικά γλυκά all time classic, όπως η πάστα αμυγδάλου ή η σοκολατίνα ποντικάκι, που θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια όπως ακριβώς και το ρετρό σκηνικό: μαρμάρινα τραπέζια, ξύλινες καρέκλες και ψυγεία εποχής. Αν δεν μπορείς να πας, υπάρχει και delivery (08.30-23.30) σε Πειραιά και γύρω περιοχές. Αλλά, αλήθεια, αυτό το παγωτό αξίζει μια βόλτα μέχρι τη "Στάνη του Κουντούρα".

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά 5
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Δραγάτση 10, Πειραιάς, τηλ. 210 4174235

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
02/10/2025

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.

Τι θα τρώμε στο ολοκαίνουριο "Garum", Χρήστο Γλωσσίδη;

Ο executive chef των "Feedeλ" εγκαινιάζει το πρώτο προσωπικό του εστιατορικό εγχείρημα, ένα ασιατικό – ελληνικό fusion στεγασμένο σε ατμοσφαιρικό νεοκλασσικό του Μετς, με τις ζυμώσεις σε ρόλο πρωταγωνιστή.