Σε ένα από τα πιο παλιά γαλακτοπωλεία του Πειραιά, τρως παγωτό με ιστορία 90 χρόνων

Αντιστέκεται στο χρόνο, παραμένοντας ίδιο και απαράλλακτο εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, με εμβληματικό καϊμάκι.

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν βρεθείς στον Πειραιά και δεν περάσεις από τη "Στάνη του Κουντούρα" για παγωτό, χάνεις όλη την ουσία. Ένα από τα πιο παλιά γαλακτοπωλεία της πόλης, το οποίο αντιστέκεται στο χρόνο παραμένοντας ίδιο και απαράλλακτο εδώ και ενενήντα χρόνια, συνεχίζει να φτιάχνει το εμβληματικό του καϊμάκι με βάση τη συνταγή που έφερε από τη Σμύρνη ο Στέλιος Κουντούρας το 1922. Πλούσιο, μαστιχωτό και με άρωμα αυθεντικότητας, φτιάχνεται με σαλέπι από τη Φλώρινα και γάλα από φάρμα του Καρπενησίου.

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στάνη Κουντούρα

Πέρα από το καϊμάκι, η "Στάνη του Κουντούρα" σερβίρει 2 είδη παρφέ (βανίλια, σοκολάτα), γιαούρτι, σοκολάτα, φυστίκι, φράουλα, tiramisu, cheesecake, pasta flora, σορμπέ λεμόνι, σορμπέ φράουλα, σορμπέ μάνγκο, πάντα με έμφαση στα αγνά υλικά και την παραδοσιακή παρασκευή. Απόλαυσε όμως και τις μοναδικές γεύσεις χωρίς ζάχαρη και τύψεις όπως το παραδοσιακό καϊμάκι, δροσερό γιαούρτι, πλούσια σοκολάτα υγείας.

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στάνη Κουντούρα

Το παγωτό σερβίρεται σκέτο ή παρέα με πολίτικα γλυκά που του ταιριάζουν μοναδικά, όπως γαλακτομπούρεκο, μπακλαβά , καταϊφι με αμύγδαλο και φρέσκο βούτυρο , αλλά και σιροπιαστά Βυρηττού με φιστίκι Αιγίνης και φρέσκο βούτυρο, το σύνολο των οποίων φτιάχνεται στο εργαστήριο του καταστήματος, ακριβώς όπως παλιά.

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στάνη Κουντούρα

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και μερικά γλυκά all time classic, όπως η πάστα αμυγδάλου ή η σοκολατίνα ποντικάκι, που θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια όπως ακριβώς και το ρετρό σκηνικό: μαρμάρινα τραπέζια, ξύλινες καρέκλες και ψυγεία εποχής. Αν δεν μπορείς να πας, υπάρχει και delivery (08.30-23.30) σε Πειραιά και γύρω περιοχές. Αλλά, αλήθεια, αυτό το παγωτό αξίζει μια βόλτα μέχρι τη "Στάνη του Κουντούρα".

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η Στάνη του Κουντούρα στον Πειραιά 5
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Δραγάτση 10, Πειραιάς, τηλ. 210 4174235

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.