Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του “Award of Excellence” από το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Wine Spectator Awards

Η διάκριση αυτή έρχεται να αναγνωρίσει τη σοβαρή, επιμελημένη και πολυδιάστατη δουλειά που γίνεται σε κάθε ένα από τα τρία εστιατόρια γύρω από το κρασί και την συνολική εμπειρία που μπορεί να βιώσει κάθε καλεσμένος στο τραπέζι. Πίσω από τις βραβευμένες λίστες βρίσκεται η υπογραφή του Γιάννη Καρακάση MW, ενός από τους ελάχιστους Masters of Wine παγκοσμίως και κορυφαίου ειδικού του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για το συνολικό οινικό πρόγραμμα και των τριών εστιατορίων, προσεγγίζοντας το κρασί όχι ως απλό συνοδευτικό, αλλά ως βασικό συστατικό της γαστρονομικής εμπειρίας.

wine spectator awards travolta


Oι λίστες κρασιού κάθε εστιατορίου έχουν διαμορφωθεί με ξεκάθαρη φιλοσοφία να αναδεικνύουν τόσο τις ιδιαιτερότητές του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, όσο και τον δυναμισμό της ελληνικής οινοπαραγωγής μέσα από αυθεντικές ετικέτες. Βέβαια, στόχος είναι πάντα να υπάρχουν προτάσεις για κάθε επίπεδο γνώσης και budget, ώστε κάθε επισκέπτης να βρίσκει το ιδανικό κρασί.

wine spectator award


Η ενασχόληση με το κρασί στα εστιατόρια Basegrill, Travolta και Ateno δεν περιορίζεται στη λίστα. Και στα τρία, το σύνολο του προσωπικού είναι πιστοποιημένο με WSET Level 2, γεγονός που αντανακλά μια ουσιαστική επένδυση στην εκπαίδευση. Έτσι διασφαλίζεται ότι κάθε μέλος της ομάδας διαθέτει τη γνώση για να αναδείξει σωστά το κρασί ώστε να έχει ο επισκέπτης την ξεχωριστή ολοκληρωμένη εμπειρία που τα τρία εστιατόρια προσφέρουν. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Σπύρος Λιάκος, συνιδρυτής του Basegrill "Από την πρώτη στιγμή, θέλαμε το κρασί να είναι κάτι περισσότερο από ένα "παράρτημα” στο μενού. Να είναι συνομιλητής της κουζίνας μας. Να εκπλήσσει, να δημιουργεί συναισθήματα και αναμνήσεις. Αυτή η διάκριση μάς γεμίζει περηφάνια γιατί αναγνωρίζει την αληθινή προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά, από την επιλογή της ετικέτας μέχρι το σερβίρισμα στο τραπέζι."

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/12/2025

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.