Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του “Award of Excellence” από το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Wine Spectator Awards

Η διάκριση αυτή έρχεται να αναγνωρίσει τη σοβαρή, επιμελημένη και πολυδιάστατη δουλειά που γίνεται σε κάθε ένα από τα τρία εστιατόρια γύρω από το κρασί και την συνολική εμπειρία που μπορεί να βιώσει κάθε καλεσμένος στο τραπέζι. Πίσω από τις βραβευμένες λίστες βρίσκεται η υπογραφή του Γιάννη Καρακάση MW, ενός από τους ελάχιστους Masters of Wine παγκοσμίως και κορυφαίου ειδικού του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για το συνολικό οινικό πρόγραμμα και των τριών εστιατορίων, προσεγγίζοντας το κρασί όχι ως απλό συνοδευτικό, αλλά ως βασικό συστατικό της γαστρονομικής εμπειρίας.

wine spectator awards travolta


Oι λίστες κρασιού κάθε εστιατορίου έχουν διαμορφωθεί με ξεκάθαρη φιλοσοφία να αναδεικνύουν τόσο τις ιδιαιτερότητές του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, όσο και τον δυναμισμό της ελληνικής οινοπαραγωγής μέσα από αυθεντικές ετικέτες. Βέβαια, στόχος είναι πάντα να υπάρχουν προτάσεις για κάθε επίπεδο γνώσης και budget, ώστε κάθε επισκέπτης να βρίσκει το ιδανικό κρασί.

wine spectator award


Η ενασχόληση με το κρασί στα εστιατόρια Basegrill, Travolta και Ateno δεν περιορίζεται στη λίστα. Και στα τρία, το σύνολο του προσωπικού είναι πιστοποιημένο με WSET Level 2, γεγονός που αντανακλά μια ουσιαστική επένδυση στην εκπαίδευση. Έτσι διασφαλίζεται ότι κάθε μέλος της ομάδας διαθέτει τη γνώση για να αναδείξει σωστά το κρασί ώστε να έχει ο επισκέπτης την ξεχωριστή ολοκληρωμένη εμπειρία που τα τρία εστιατόρια προσφέρουν. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Σπύρος Λιάκος, συνιδρυτής του Basegrill "Από την πρώτη στιγμή, θέλαμε το κρασί να είναι κάτι περισσότερο από ένα "παράρτημα” στο μενού. Να είναι συνομιλητής της κουζίνας μας. Να εκπλήσσει, να δημιουργεί συναισθήματα και αναμνήσεις. Αυτή η διάκριση μάς γεμίζει περηφάνια γιατί αναγνωρίζει την αληθινή προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά, από την επιλογή της ετικέτας μέχρι το σερβίρισμα στο τραπέζι."

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.