
Η διάκριση αυτή έρχεται να αναγνωρίσει τη σοβαρή, επιμελημένη και πολυδιάστατη δουλειά που γίνεται σε κάθε ένα από τα τρία εστιατόρια γύρω από το κρασί και την συνολική εμπειρία που μπορεί να βιώσει κάθε καλεσμένος στο τραπέζι. Πίσω από τις βραβευμένες λίστες βρίσκεται η υπογραφή του Γιάννη Καρακάση MW, ενός από τους ελάχιστους Masters of Wine παγκοσμίως και κορυφαίου ειδικού του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για το συνολικό οινικό πρόγραμμα και των τριών εστιατορίων, προσεγγίζοντας το κρασί όχι ως απλό συνοδευτικό, αλλά ως βασικό συστατικό της γαστρονομικής εμπειρίας.

Oι λίστες κρασιού κάθε εστιατορίου έχουν διαμορφωθεί με ξεκάθαρη φιλοσοφία να αναδεικνύουν τόσο τις ιδιαιτερότητές του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, όσο και τον δυναμισμό της ελληνικής οινοπαραγωγής μέσα από αυθεντικές ετικέτες. Βέβαια, στόχος είναι πάντα να υπάρχουν προτάσεις για κάθε επίπεδο γνώσης και budget, ώστε κάθε επισκέπτης να βρίσκει το ιδανικό κρασί.

Η ενασχόληση με το κρασί στα εστιατόρια Basegrill, Travolta και Ateno δεν περιορίζεται στη λίστα. Και στα τρία, το σύνολο του προσωπικού είναι πιστοποιημένο με WSET Level 2, γεγονός που αντανακλά μια ουσιαστική επένδυση στην εκπαίδευση. Έτσι διασφαλίζεται ότι κάθε μέλος της ομάδας διαθέτει τη γνώση για να αναδείξει σωστά το κρασί ώστε να έχει ο επισκέπτης την ξεχωριστή ολοκληρωμένη εμπειρία που τα τρία εστιατόρια προσφέρουν. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Σπύρος Λιάκος, συνιδρυτής του Basegrill "Από την πρώτη στιγμή, θέλαμε το κρασί να είναι κάτι περισσότερο από ένα "παράρτημα” στο μενού. Να είναι συνομιλητής της κουζίνας μας. Να εκπλήσσει, να δημιουργεί συναισθήματα και αναμνήσεις. Αυτή η διάκριση μάς γεμίζει περηφάνια γιατί αναγνωρίζει την αληθινή προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά, από την επιλογή της ετικέτας μέχρι το σερβίρισμα στο τραπέζι."