Τι σχέση έχουν μία αυλή, μία οθόνη σινεμά, ένα γιγαντιαίο κομμάτι τυρί και η Barbie;

Όλα όσα είδαμε, φάγαμε και ήπιαμε στο Athens Street Food Festival.

οπαπ

Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα στοιχεία της άνοιξης και της αλλαγής του καιρού είναι το γεγονός πως όταν φεύγεις από την δουλειά, ο ουρανός είναι ακόμα φωτεινός και η μέρα δεν έχει τελειώσει. Έτσι σου γεννιέται πολύ πιο εύκολα η επιθυμία να συνεχίσεις το απόγευμά σου αλλού, να γευτείς ένα δροσερό κοκτέιλ, να δοκιμάσεις ένα καινούργιο street food spot ή ακόμα και να πας μια απολαυστική βόλτα στην πόλη για να ‘ξελαμπικάρεις’. Όλα αυτά συνέβησαν ταυτόχρονα με μία παρασκευιάτικη επίσκεψη στο Athens Street Food Festival, όπου ο ανοιξιάτικος αέρας ανακατεύτηκε με λαχταριστές μυρωδιές, ο κόσμος πηγαινοερχόταν ενθουσιασμένος, οι παρέες είχαν ως βασικό θέμα συζήτησης το τι θα πρωτοδοκιμάσουν και το κλίμα θύμιζε (επιτέλους) πιο ωραίες ημέρες.

οπαπ

Πρώτο βήμα ήταν να προμηθευτούμε ένα δροσερό κοκτέιλ γιατί χωρίς τα απαραίτητα ‘καύσιμα’ η απόφαση του τι θα φάμε θα ήταν αδύνατη. Μετά την αρχική γύρα στον πολύχρωμο χώρο του φεστιβάλ και πολλά βλέμματα προς το μέρος μας καθώς εγώ και οι φίλοι μου είχαμε αποφασίσει να φέρουμε μαζί και το σκυλάκι της παρέας (hot tip: αν θέλεις να είσαι το κέντρο της προσοχής όπου και αν πας, δανείσου το κατοικίδιο ενός κοντινού σου ανθρώπου), καταλήξαμε σε ένα συνδυασμό από mac’n’ cheese με κάσσιους, corn dogs με έξτρα σος, μία πεντανόστιμη πίτσα με μπόλικο λάδι τρούφας και ο γλυκατζής της παρέας (εγώ) καταβρόχθισε και τρεις μπάλες παγωτό με περίπλοκες και υπέροχες γεύσεις.

Μετά το γενναιόδωρο τσιμπούσι και έχοντας την ανάγκη να περπατήσουμε λίγο για να χωνέψουμε (και επειδή ο Στιτς, το τετράποδο μέλος της παρέας κόντευε να επιτεθεί σε αγνώστους που ακόμα έτρωγαν), κάτι που μας κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον ήταν η γιγαντοοθόνη στον γωνιακό ειδικά διαμορφωμένο χώρο του opaponline.gr που εκείνη την ώρα έπαιζε την Barbie. 

οπαπ

οπαπ

Μαγεμένοι από την Μάργκοτ Ρόμπι στα ροζ και τον Ράιαν Γκόσλινγκ, κοντοσταθήκαμε στην όμορφη τεχνητή αυλή και σύντομα δεν μπορούσαμε παρά να γίνουμε ένα με τον υπόλοιπο κόσμο που ήταν μαζεμένος εκεί και ήδη περνούσε υπέροχα.

οπαπ

Σχεδόν αμέσως η παρέα χωρίστηκε, με δύο από τα αγόρια να τρέχουν προς την μεριά που υπήρχε ποδοσφαιράκι και sub-soccer και να παθιάζονται με τα ματς, σαν να βρίσκονταν σε σκηνή από τα Φιλαράκια και έπαιζαν μαζί με τον Τζόι και τον Τσάντλερ. 

Όσο εγώ συνέχιζα να παρακολουθώ την Barbie κάτω από τα αστέρια του αστικού ουρανού, οι φίλες μου μαζί με τον Στιτς είπαν να εκμεταλλευτούν μία ευκαιρία για ινσταγκραμικές φωτογραφίες και πόζαραν μπροστά σε ένα γιγαντιαίο κομμάτι τυρί - στην είσοδο του opaponline.gr

οπαπ

Όσο εκείνες προσπαθούσαν να πείσουν τον Στιτς πως όχι, το τυρί του photobooth δεν τρώγεται στα αλήθεια, άλλοι θαμώνες που βρίσκονταν και εκείνοι στο stand του opaponline.gr ξεκίνησαν να ρωτάνε αν μπορούν και εκείνοι να ποζάρουν με τον σκύλο μας και τότε συνειδητοποιήσαμε πως μάλλον είχαμε φέρει για βόλτα την ανεπίσημη μασκότ του φεστιβάλ.

stits

Μία ακόμα έκπληξη μας περίμενε όταν μας ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός ανάμεσα σε όλους τους παρευρισκόμενους για δωρεάν αναψυκτικό ανάλογα με τον αριθμό της θέσης στην οποία καθόμασταν και παρόλο που το έπαθλο δεν κέρδισε κανένας από εμάς, είχαμε όρεξη να κάτσουμε στην καταπράσινη αυλή του opaponline.gr για πολύ ακόμα.

οπαπ

οπαπ


Info:

Athens Street Food Festival


2•3•4 | 9•10•11 | 16•17•18 Μαϊου 2025 


Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/10/2025

Εκτός πιάτσας εστιατόρια της Αθήνας που αξίζουν την προσοχή σου

Μία ενδεκάδα από εστιατόρια σε μάλλον απροσδόκητες γειτονιές της πόλης, που έχουν κάτι να πουν σε κάθε τύπο foodie.

Δείπνο στις βραβευμένες αυλές και βεράντες της Αθήνας

Τώρα που ο καιρός στρώνει ξανά, εκμεταλλευόμαστε τις καλοσύνες του για όσο κρατήσουν, κλείνοντας τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια με αυλές και βεράντες της Αθήνας, και μάλιστα στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το δημοφιλέστερο γαστρονομικό happening της πόλης.

Vedema γιορτής και αναστοχασμού για το μέλλον του Σαντορινιού κρασιού

Όλα όσα "τρύγησε" η φθινοπωρινή γιορτή του κρασιού της Σαντορίνης από τον Όμιλο Katikies στο εστιατόριο Selene.

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.