Βασίλης Μουρατίδης και Γιάννης Παναγιωτίδης στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Mία βραδιά γεμάτη από μακεδονική γαστρονομία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Γιάννης Μπαξεβάνης Ark

Συνεχίζοντας τη σειρά των δείπνων με τίτλο "Ημερολόγιο των Σεφ" που συνυπογράφουν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και οι καλεσμένοι του, το εστιατόριο Ark υποδέχεται την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου τους σεφ Βασίλη Μουρατίδη και Γιάννη Παναγιωτίδη, σε μία βραδιά γεμάτη από μακεδονική γαστρονομία.

Αυτή τη φορά ο executive chef του Ark Γιάννης Μπαξεβάνης παραχωρεί τις φωτιές, τα μαχαίρια και τα σκεύη του, όχι σε έναν, αλλά σε δύο ταλαντούχους συναδέλφους του με κοινές αναφορές, αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Επικεφαλής της μπριγάδας του Ark αναλαμβάνουν οι Βασίλης Μουρατίδης και Γιάννης Παναγιωτίδης με την υπόσχεση ενός μενού με έμπνευση από την πλούσια μακεδονική γη σε μία εκτέλεση fine dining εμπειρίας. 

Βασίλης Μουρατίδης και Γιάννης Παναγιωτίδης στο Ark και το

O Βασίλης Μουρατίδης, executive chef στο beach resort 5 αστέρων Danai της Χαλκιδικής και συνιδιοκτήτης του Moldee bar restaurant στη Θεσσαλονίκη ακολουθεί μία δική του φιλοσοφία στον σχεδιασμό των μενού που επιμελείται και στα πιάτα που ετοιμάζει. Βασικός του γνώμονας ο συγκερασμός στοιχείων, γεύσεων και τεχνικών που δεν γνωρίζει στεγανά και προκαταλήψεις. Το ίδιο ακριβώς σκοπεύει να κάνει και στο Ark την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου προ(σ)καλώντας τον ουρανίσκο και το μυαλό σε ένα παιχνίδι γεύσεων βασισμένο στην εκλεκτή πρώτη ύλη, αλλά στην πιο αναπάντεχη μεταφορά στο πιάτο.

Βασίλης Μουρατίδης και Γιάννης Παναγιωτίδης στο Ark και το

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης από την άλλη, executive chef στο 5 αστέρων ξενοδοχείο Dion Palace Resort στην Ολυμπιακή Ριβιέρα, έχει χαράξει τη δική του πορεία στις κουζίνες, χωρίς να ξεχνάει ποτέ την αφετηρία του, τη Θεσσαλονίκη. Για πολλά χρόνια είχε αναλάβει την ευθύνη της μεταλαμπάδευσης της γνώσης και της πείρας που έχει συμπυκνώσει όλα αυτά τα χρόνια, εκπαιδεύοντας τους νέους μάγειρες και τις νέες μαγείρισσες, συνεχίζοντας κι εκείνος να εξελίσσεται στο πλάι τους. Με δική του δασκάλα την εξαιρετική πρώτη ύλη και τον σεβασμό προς αυτή, έρχεται στο Ark και μας καλεί να μάθουμε κι εμείς δοκιμάζοντας. 

Για μία και μόνο βραδιά το Ark φιλοξενεί την τόσο ξακουστή και απολαυστική γαστρονομική σκηνή της Συμπρωτεύουσας σε ένα μενού έκπληξη το οποίο ανοίγει έναν γευστικό διάλογο ανάμεσα στα δύο διασημότερα αστικά παραλιακά μέτωπα της Ελλάδας, από τη μία ο Θερμαϊκός κόλπος και από την άλλη η Αθηναϊκή Ριβιέρα, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στα Αστέρια της Γλυφάδας, τον  πιο όμορφο προορισμό στην πόλη. 

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

"Ημερολόγιο των Σεφ" για την επόμενη γενιά 

Το "Ημερολόγιο των Σεφ" δεν περιορίζεται απλά στη δημιουργία ενός ξεχωριστού μενού. Στόχος είναι μέσα από αυτή την σειρά δείπνων με γνωστούς σεφ από όλη την Ελλάδα να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι επόμενες γενιές για την μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Την επόμενη ημέρα του δείπνου, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τους καλεσμένους σεφ και φυσικά την ομάδα του Ark. Το σημαντικότερο είναι ότι θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, παίρνοντας έτσι πολύτιμα ερεθίσματα. 

Οι δράσεις αυτές αποτελούν προτεραιότητα για τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη ο οποίος προσπαθεί μαζί με τους καλεσμένους του να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

* Η τελευταία συνάντηση που έχει καταχωρηθεί στο "Ημερολόγιο των Σεφ" για το 2024 είναι στις 12/12/2024 με τον Μιχάλη Μάρθα (Κάλυμνος).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.