"Ψαρομανία": Το καλό ψάρι είναι τέχνη

Ψαρομανία

Με μότο της τη φράση του Αθήναιου "Oυδέν ο μάγειρος του ποιητού διαφέρει", η οικογένεια πίσω από την "Ψαρομανία" φροντίζει να αντιμετωπίζει το φαγητό ως τέχνη. Με βαριά εμπειρία στο ψάρι, μιας και διατηρούν ιχθυοπωλεία σε όλη την Αθήνα εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, επιμένουν στα φρέσκα ελληνικά ψάρια και τα μαγειρεύουν με μαεστρία και παράδοση. Άλλωστε, ο πλούτος των ελληνικών θαλασσών συνηγορεί σε ένα μενού γεμάτο ιδέες και δημιουργικές προτάσεις. Παστά από το Μεσολόγγι ως τη Λήμνο, πολλά από τα οποία χειροποίητα, δίνουν τη σκυτάλη σε θεσπέσια ωμά, όπως ο τόνος τατάκι με χειροποίητο ponzu, σουσάμι και αλάτι μυρωδικών.

Ψαρομανία

Η γαρίδα έχει την τιμητική της, με ξεχωριστές επιλογές την ψητή γαρίδα με γλυκιά πάπρικα και λάδι τρούφας αλλά και την τηγανητή Σύμης, αλλά εδώ θα βρείτε και φρέσκια αχνιστήκαραβίδα και όστρακα ημέρας, από το βυθό απευθείας στο πιάτο. Η καθημερινή ψαριά ορίζει και τα μεγάλα λαχταριστά ψάρια που θα φτάσουν στο τραπέζι σας. Φυσικά δεν λείπουν τα ζυμαρικά, με προτάσεις που δεν συναντάμε συχνά, όπως πεσκανδριτσομακαρονάδα, αλλά και περιποιημένα κλασικά, όπως το αρωματικό κριθαρότο με μελάνι σουπιάς. Η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο και θα σας οδηγήσει σε απανωτά τσουγκρίσματα για ένα καλό καλοκαίρι.

Ψαρομανία

Όλα τα παραπάνω η "Ψαρομανία" έχει φροντίσει ώστε να τα προσφέρει και στον χώρο σας, από το νέο της κατάστημα "Ψαρομανία... to go" στο Μαρούσι, που εξυπηρετεί τις υπηρεσίες delivery και take away. 

Δάφνης 57, Μαρούσι, 2108066519/Πεντέλης 3, Μαρούσι 2108066520 (delivery/take away), www.psaromania.gr, FB: Ψαρομανία-Psaromania, IG: @psaromania_marousi

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαρομανία

Δάφνης 57, Μαρούσι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.