"Ψαρομανία": Το καλό ψάρι είναι τέχνη

Ψαρομανία

Με μότο της τη φράση του Αθήναιου "Oυδέν ο μάγειρος του ποιητού διαφέρει", η οικογένεια πίσω από την "Ψαρομανία" φροντίζει να αντιμετωπίζει το φαγητό ως τέχνη. Με βαριά εμπειρία στο ψάρι, μιας και διατηρούν ιχθυοπωλεία σε όλη την Αθήνα εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, επιμένουν στα φρέσκα ελληνικά ψάρια και τα μαγειρεύουν με μαεστρία και παράδοση. Άλλωστε, ο πλούτος των ελληνικών θαλασσών συνηγορεί σε ένα μενού γεμάτο ιδέες και δημιουργικές προτάσεις. Παστά από το Μεσολόγγι ως τη Λήμνο, πολλά από τα οποία χειροποίητα, δίνουν τη σκυτάλη σε θεσπέσια ωμά, όπως ο τόνος τατάκι με χειροποίητο ponzu, σουσάμι και αλάτι μυρωδικών.

Ψαρομανία

Η γαρίδα έχει την τιμητική της, με ξεχωριστές επιλογές την ψητή γαρίδα με γλυκιά πάπρικα και λάδι τρούφας αλλά και την τηγανητή Σύμης, αλλά εδώ θα βρείτε και φρέσκια αχνιστήκαραβίδα και όστρακα ημέρας, από το βυθό απευθείας στο πιάτο. Η καθημερινή ψαριά ορίζει και τα μεγάλα λαχταριστά ψάρια που θα φτάσουν στο τραπέζι σας. Φυσικά δεν λείπουν τα ζυμαρικά, με προτάσεις που δεν συναντάμε συχνά, όπως πεσκανδριτσομακαρονάδα, αλλά και περιποιημένα κλασικά, όπως το αρωματικό κριθαρότο με μελάνι σουπιάς. Η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα θα ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο και θα σας οδηγήσει σε απανωτά τσουγκρίσματα για ένα καλό καλοκαίρι.

Ψαρομανία

Όλα τα παραπάνω η "Ψαρομανία" έχει φροντίσει ώστε να τα προσφέρει και στον χώρο σας, από το νέο της κατάστημα "Ψαρομανία... to go" στο Μαρούσι, που εξυπηρετεί τις υπηρεσίες delivery και take away. 

Δάφνης 57, Μαρούσι, 2108066519/Πεντέλης 3, Μαρούσι 2108066520 (delivery/take away), www.psaromania.gr, FB: Ψαρομανία-Psaromania, IG: @psaromania_marousi

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαρομανία

Δάφνης 57, Μαρούσι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο πιο εξωτικός κήπος του Κολωνακίου επιστρέφει με μια φρέσκια πρόταση

Το Nikkei έφυγε, το Woowoo Garden έρχεται στα ορεινά της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/04/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε ένα fusion κοσμοπολίτικο ταξίδι στο "Ιguazu"

Η γνωστή ηθοποιός συναντά το λατινοαμερικανικό ταμπεραμέντο στην καρδιά της πόλης.

Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.