Τα αστέρια Michelin στα εστιατόρια της Αθήνας για το 2023

Τρία νέα αστέρια, καινούριες προσθήκες και γευστικές σταθερές του οδηγού Michelin για τα εστιατόρια της Αθήνας, κατά τη χρονιά που διανύουμε.

'Herve' με πινελιές φρεσκάδας

Η 17η Οκτωβρίου του 2023 είναι η ημέρα που ο Οδηγός Michelin κάνει γνωστά τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύονται με αστέρι(α) και τις υπόλοιπες τιμητικές διακρίσεις. Φέτος, βλέπουμε στη σημαντική γαστρονομική λίστα περισσότερα αθηναϊκά spots από ποτέ, αποτέλεσμα της διαρκούς ανόδου της γευστικής σκηνής στην πρωτεύουσα αλλά και της εξέλιξής της - συν το γεγονός της μικρής κυβερνητικής προώθησης σε συνεργασία με το θεσμό, αποκλειστικά και μόνο για την Αττική.

Στη λίστα του οδηγού Michelin για το 2023 βρίσκουμε 3 νέα εστιατόρια που βραβεύονται με 1 αστέρι καθώς και μερικές φρέσκες εμφανίσεις σε Bib Gourmand και main selection.

Ο έναστρος αθηναϊκός ουρανός

Το Delta βραβεύεται και πάλι με 2 αστέρια Michelin, πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τόσο ο Θάνος Φέσκος με τον Γιώργο Παπαζαχαρία, όσο και η υπόλοιπη ομάδα του project που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στόχευσε στο να αναβαθμίσει με τον δικό του τρόπο την αθηναϊκή και κατ' επέκταση ελληνική σκηνή. 

DELTA DINING ROOM
©Nikos Paliopoulos Pictures

Τα Botrini's, Hytra, Varoulko Seaside, The Zillers, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel (ενός από τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2023, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό The World's 50 Best Hotels), το CTC, η Σπονδή και το Soil διατήρησαν το ένα αστέρι τους. 

Διαβάστε Επίσης

Στην ίδια κατηγορία μπαίνουν για πρώτη φορά τα Hervé των Hervé Pronzato και Γρηγόρη Κίκη, το Tudor Hall του King George υπό τους Αστέριο Κουστούδη και Νίκο Λειβαδιά και το Patio του The Margi, με τη μοντέρνα κουζίνα του Παναγιώτη Γιακαλή βραβεύονται με ένα αστέρι.

'GB Roof Garden' και 'Tudor Hall' 2023

Ο Γρηγόρης Κίκης και ο Ερβέ Προνζάτο

Patio

Soil και Delta μάλιστα διατηρούν και το πράσινο αστέρι Michelin (Michelin Green Star) ενώ δίπλα τους μπαίνει και το Patio. Πρόκειται για το ετήσιο βραβείο που αναδεικνύει τα εστιατόρια του υψηλότερου επιπέδου που πατούν γερά σε βιώσιμες πρακτικές και το αποτέλεσμα αυτών βγαίνει στα πιάτα τους. Μέρη που ακολουθούν ηθικά όσο και περιβαλλοντικά πρότυπα στη μεθοδολογία τους και συνεργάζονται με παραγωγούς ώστε να μειώσουν το food waste και να μειώσουν ή ακόμα και να αφαιρέσουν πλαστικά και άλλα μη ανακυκλώσιμα υλικά από την αλυσίδα εφοδιασμού τους.

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan, το Οικείο και το Cerdo Negro συναντώνται για ακόμη μία χρονιά. Δύο νέα Bib Gourmand εντόπισαν οι ανώνυμοι επιθεωρητές του Οδηγού, το Jerár και το Fine Mess

Jerar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Fine Mess

Στο Main Selection βρίσκουμε τα Veri Table, Aleria, Le Pavillon, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Άνετον, Cookoovaya, Vezene, Sense, GB Roof Garden, Okio, Athénée και Annie's Fine Cooking, Seeds (new entry) και Simul (new entry).

Simul

See/ds

Οι προτάσεις του οδηγού Michelin για την Αθήνα, το 2023

  • 31 εστιατόρια επιλέχτηκαν, μεταξύ αυτών:
  • 1 εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin
  • 10 εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin
  • 5 εστιατόρια με Bib Gourmand
  • 3 εστιατόρια με Πράσινο Αστέρι (1 νέο)
  • 14 επιλεγμένα εστιατόρια (2 νέα)

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Οικείο

Πλουτάρχου 15, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Hytra

Πέτρου Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Cookoovaya

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Nolan

Βουλής 31-33, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Simul

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

VeriTable

Άγγ. Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Athenee

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Delta Restaurant

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, (5ος όροφος κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής),
  • Εστιατόρια

Άνετον

Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Herve

Τριών Ιεραρχών 170, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Cerdo Negro 1985

Βίτωνος 5, Γκάζι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

CTC

Πλαταιών 15, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Fine Mess Smokehouse

Δελφών 5, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Annie Fine Cooking

Μεναίχμου 4, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Okio Restaurant

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Soil

Φερεκύδου 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Λινού Σουμπάσης & Σία

Μελανθίου 2, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Merceri Food & Drink

Ηρακλειδών 21, Θησείο
  • Εστιατόρια

Jerár

Aγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη
  • Εστιατόρια

See/ds

Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/12/2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.