Chateau Miraval και Gardener Gin σε μία απολαυστική παρουσίαση δίπλα στο κύμα

Η "Jeroboam Ltd.", ο αποκλειστικός διανομέας του Chateau Miraval στην Ελλάδα, επέλεξε το "Papaioannou Restaurant" στη Βουλιαγμένη, για την παρουσίαση των κρασιών του κτήματος.

Chateau Miraval

Η "Jeroboam Ltd.", ο αποκλειστικός διανομέας του Chateau Miraval στην Ελλάδα, επέλεξε το "Papaioannou Restaurant" στη Βουλιαγμένη, για την παρουσίαση των κρασιών του κτήματος, αλλά και του Gardener Gin.

Το Chateau Miraval, το λατρεμένο ησυχαστήριο του Μπραντ Πιτ, απλώνεται σε μία έκταση 5.000 περίπου στρεμμάτων, στο χωριό Correns της Προβηγκίας. Εκεί επέλεξε ο διάσημος ηθοποιός να κάνει το ντεμπούτο του στον οινικό κόσμο το 2012, σε συνεργασία με τη φημισμένη οικογένεια Perrin, και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, με μεγάλη επιτυχία. Το καλλιτεχνικό στοιχείο είναι έντονο σε όλους τους οίνους του κτήματος, μυώντας τους καταναλωτές στην "Αrt de Vivre".

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά από τα αριστουργήματα του Chateau Miraval, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, όπου ο κ. Φέρτης, διευθυντής της "Jeroboam" και οικοδεσπότης της βραδιάς, μας υποδέχτηκε με ένα ποτήρι από τη ροζέ σαμπάνια Fleur de Miraval, ένα δροσερό καλοσώρισμα με νότες από σταφίδα και βατόμουρο και μια διακριτική ορυκτότητα.

Chateau Miraval

Στη συνέχεια και με την άφιξη των πρώτων πιάτων στο τραπέζι, είχαμε την τιμή να δοκιμάσουμε μία από τις 50 φιάλες των 3L από το Muse de Miraval, που ταίριαζε άψογα με τις φρέσκιες σαλάτες και τα θαλασσινά. Σερβιρισμένη στην ιδανική θερμοκρασία, η ροζέ αυτή Μούσα γέμισε το ποτήρι μας με αρώματα από φρέσκα φρούτα κι εσπεριδοειδή, εξωτικά μπαχαρικά και βανίλια. Η ισορροπία κι η κομψότητα δεν έλειπαν από το συγκεκριμένο κρασί.

Προχωρώντας στο κυρίως πιάτο, φιλέτο ψαριού με βραστά λαχανικά, έφτασε επιτέλους η στιγμή να γευτούμε το πολυσυζητημένο και πιο επιθυμητό ροζέ κρασί Προβηγκίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο λόγος για το Miraval, με το ελκυστικό απαλό ροζ χρώμα και τις φίνες νύξεις από λευκά φρούτα, κεράσι, άγρια φράουλα και μια δόση αλμύρας, χάρη στα οποία δε μπορέσαμε να αντισταθούμε σε ένα δεύτερο γέμισμα του ποτηριού.

Και πριν τελειώσουμε το ψάρι μας, το Chateau de Beaucastel Chateauneuf-du-Pape Blanc του 2020 ήρθε να ολοκληρώσει την απόλυτη γευστική εμπειρία, με την κρεμώδη του υφή, τον ανθικό και φρουτώδη χαρακτήρα του και την τραγανή του οξύτητα να ισορροπούν όλες τις γεύσεις στον ουρανίσκο.

Κλείσαμε το δείπνο με ένα άκρως καλοκαιρινό κοκτέιλ, με βάση το Gardener Gin, ένα απόσταγμα που γεννήθηκε από τον Μπραντ Πιτ, τον κορυφαίο στο είδος του Tom Nichol και φυσικά την οικογένεια Perrin. Η φιάλη του φέρνει στο νου κάτι από τη γαλλική Riviera και στο στόμα ξεδιπλώνεται μια παλέτα από βότανα και φρούτα, ροζ γκρέιπφρουτ, γλυκό και πικρό πορτοκάλι. Συνόδευσε αρμονικά τα επιδόρπια, αλλά και τα πλατώ από φρέσκα φρούτα εποχής. Φεύγοντας, βρήκαμε κάποια από τα κρασιά και το gin που θα συντροφεύσουν τις θερινές μας στιγμές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.