Βραδιές γαστρονομίας και μουσικής τον Μάιο στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής.

Περιήγηση στις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης για την αρχαία διατροφή - Φωτογραφία Πάρις Ταβιτιάν © Πάρις Ταβιτιάν

Το απόλυτο ταίρι της γαστρονομίας είναι η μουσική ενώ όταν οι δύο αυτές σημαντικές ενότητες διασταυρωθούν με την ευρύτερη έννοια του πολιτισμού σε ένα concept το αποτέλεσμα μπορεί να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το Μουσείο Ακρόπολης λοιπόν συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής στις 4 Μαΐου και στις 22 Μαΐου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων. Γεύση, κρασί, ιστορικές περιηγήσεις και βρετανική τζαζ θα έχουν την τιμητική τους σε δύο θεματικές βραδιές. 

Ποια ήταν η σχέση των αρχαίων Αθηναίων με το κρασί; Πώς το έπιναν και με τι το συνόδευαν; Αλλά και γενικότερα, τι περιελάμβανε η διατροφή τους; Ποια προϊόντα ήταν τοπικά και ποια εισαγόμενα; Και τι ρόλο είχαν στη θρησκευτική ζωή της πόλης; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντούν οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σε μια διαφορετική περιήγηση στις συλλογές του. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου (7 μ.μ-8 μ.μ), με αντικείμενο την αρχαία διατροφή ενώ η εμπειρία θα ολοκληρωθεί με γευσιγνωσία στο εστιατόριο (8 μ.μ-10 μ.μ) με ένα γεύμα που θα ετοιμαστεί  ειδικά για την περίσταση, το οποίο θα περιλαμβάνει πιάτα εμπνευσμένα από την ιστορία χιλιάδων ετών, συνοδεία οινογευσιγνωσίας με την υποστήριξη του Κτήματος Γεροβασιλείου. Στις 22 Μαΐου (8.30 μ.μ), οι "Mammal Hands", ένα από τα εμβληματικά συγκροτήματα της νέας γενιάς της βρετανικής τζαζ και μίνιμαλ μουσικής, θα παρουσιάσει μια μοναδική συναυλία στην βεράντα του εστιατορίου του Μουσείου. Στην δεκαετή πορεία του με πέντε εντυπωσιακούς δίσκους, το τρίο από το Norwich αναμιγνύει επιρροές από διάφορα είδη της σύγχρονης μουσικής, όπως post-rock, ambient και electronica.  

cityfestival.thisisathens.org

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.