Βραδιές γαστρονομίας και μουσικής τον Μάιο στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής.

Περιήγηση στις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης για την αρχαία διατροφή - Φωτογραφία Πάρις Ταβιτιάν © Πάρις Ταβιτιάν

Το απόλυτο ταίρι της γαστρονομίας είναι η μουσική ενώ όταν οι δύο αυτές σημαντικές ενότητες διασταυρωθούν με την ευρύτερη έννοια του πολιτισμού σε ένα concept το αποτέλεσμα μπορεί να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το Μουσείο Ακρόπολης λοιπόν συμμετέχει και φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ Athens City Festival με δύο εκδηλώσεις γαστρονομίας και μουσικής στις 4 Μαΐου και στις 22 Μαΐου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων. Γεύση, κρασί, ιστορικές περιηγήσεις και βρετανική τζαζ θα έχουν την τιμητική τους σε δύο θεματικές βραδιές. 

Ποια ήταν η σχέση των αρχαίων Αθηναίων με το κρασί; Πώς το έπιναν και με τι το συνόδευαν; Αλλά και γενικότερα, τι περιελάμβανε η διατροφή τους; Ποια προϊόντα ήταν τοπικά και ποια εισαγόμενα; Και τι ρόλο είχαν στη θρησκευτική ζωή της πόλης; Σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντούν οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σε μια διαφορετική περιήγηση στις συλλογές του. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου (7 μ.μ-8 μ.μ), με αντικείμενο την αρχαία διατροφή ενώ η εμπειρία θα ολοκληρωθεί με γευσιγνωσία στο εστιατόριο (8 μ.μ-10 μ.μ) με ένα γεύμα που θα ετοιμαστεί  ειδικά για την περίσταση, το οποίο θα περιλαμβάνει πιάτα εμπνευσμένα από την ιστορία χιλιάδων ετών, συνοδεία οινογευσιγνωσίας με την υποστήριξη του Κτήματος Γεροβασιλείου. Στις 22 Μαΐου (8.30 μ.μ), οι "Mammal Hands", ένα από τα εμβληματικά συγκροτήματα της νέας γενιάς της βρετανικής τζαζ και μίνιμαλ μουσικής, θα παρουσιάσει μια μοναδική συναυλία στην βεράντα του εστιατορίου του Μουσείου. Στην δεκαετή πορεία του με πέντε εντυπωσιακούς δίσκους, το τρίο από το Norwich αναμιγνύει επιρροές από διάφορα είδη της σύγχρονης μουσικής, όπως post-rock, ambient και electronica.  

cityfestival.thisisathens.org

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Ντράβαλος Μεζέ" είναι το μεζεδάδικο που έλειπε από τη Νάουσα της Πάρου

Κι όμως στο πιο τουριστικό σημείο της Πάρου, τη Νάουσα, μπορείς να φας τηγανητά μεζεδάκια όπως παλιά και, μάλιστα, σε προσιτές τιμές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
22/09/2023

Piato

Έναν καινούργιο πόλο έλξης, έξω από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ελούντας, δημιουργεί το πλήρως ανακαινισμένο εστιατόριο στην είσοδο του Αγίου Νικολάου. Ο έμπειρος σεφ Αλέξανδρος Κιουσάμπας προτείνει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις με τονισμένο το κρητικό στοιχείο ως προς τις συνταγές και τα υλικά.

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Aperitivo στο "Burratino"

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης. Μας καλεί στην αγαπημένη του αυλή, που βρίσκεται στο κέντρο, για spritz και φαγητό α λα Ιταλικά.

Η πολύ κομψή κουζίνα του Πέτρου Δήμα στο "Makris Athens"

Φιλοδοξεί να γίνει η ναυαρχίδα των εστιατορίων "Makris" και η κουζίνα του μυρίζει ήδη υψηλές διακρίσεις. Το νέο ρεστοράν του Πέτρου Δήμα και των Domes Resort στην Ερμού βλέπει Ακρόπολη, αρχαία Αγορά και Θησείο και στοχεύει ψηλά.

'Ήπειρος': Στου Γκύζη για κορυφαίο σουβλάκι

Μία πινέζα-προορισμός στον χάρτη της αστικής σουβλακοφαγίας, με γύρο που σκοτώνει.

Τα γευστικά νέα του φθινοπώρου: Αφίξεις, ανανεώσεις και προσεχώς στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Καινούρια εστιατόρια που ήρθαν ή καταφθάνουν σύντομα, φρέσκα σενάρια που ήδη γράφονται και ηχηρές συνεργασίες δίνουν τον τόνο.

Κουζίνα χωρίς όρια στο "Alios Ilios Restaurant" στη Σαντορίνη

Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη.