O Άρης Σκλαβενίτης είναι ο Καλύτερος Οινοχόος για το 2023

Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων, μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας, που θα πραγματοποιηθεί το 2026 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I).

Άρης Σκλαβενίτης

Τον καλύτερο οινοχόο για το 2023 ανέδειξε ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και ο Άρης Σκλαβενίτης κατέλαβε την πρώτη θέση για την φετινή χρονιά. Ο νικητής της φετινής διοργάνωσης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα πραγματοποιηθεί το 2026 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I) και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας. Η χώρα που θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. 

Διαβάστε Επίσης

Ο Άρης Σκλαβενίτης, sommelier του Oinoscent Wine Bar, διακρίθηκε ανάμεσα στους 9 συνολικά υποψήφιους, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στις δύο ιδιαίτερα απαιτητικές φάσεις του διαγωνισμού: των προκριματικών εξετάσεων και του τελικού του εθνικού διαγωνισμού. 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2023, μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining, ξεκίνησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Electra Metropolis Athens με γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης. Από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν οι τρείς με την καλύτερη βαθμολογία οι οποίοι προκρίθηκαν για τον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με την παρουσία κοινού. Τις άλλες δύο θέσεις της τριάδας κατέλαβαν ο Παναγιώτης Κατσούδας, wine director-Tsaknakis Premium Brands (δεύτερη θέση), και ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, head sommelier – Noema Mykonos (τρίτη θέση).

2023 SOMMELIER_3 FINALISTS WITH ANDREAS MATTHIDIS.jpg
Οι νικητές με τον κ. Ανδρέα Ματθίδη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

Η διοργάνωση του διαγωνισμού αποτελεί ετήσια δραστηριότητα της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων η οποία με την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών πραγματοποίησε τον φετινό διαγωνισμό έπειτα από μια παύση δύο ετών λόγω της πανδημίας. Όλοι οι χορηγοί πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα που θα βοηθήσουν περεταίρω στην εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, όπως επίσης και εξαιρετικά προϊόντα. Οι εταιρείες που υποστήριξαν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο 2023 είναι οι ακόλουθες: 

  • Χρυσός Χορηγός: Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος
  • Μεγάλοι Χορηγοί: Electra Hotels, Deals, Nespresso Professional
  • Χορηγοί: WSPC, Metaxa, Elit Vodka, Acqua Panna - S. Pellegrino, Inedit beer, My Cava, Trinity Wines & Masterzen. 
  • Υποστηρικτές: Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Άλφα, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Ευτυχιάδης Wine Accessories, Trikalinos Bottarga, CavaCava, Cava Ανθίδης.
  • Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηνόραμα, Grape, andro.gr  

Συγχαρητήρια σε όλους! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/10/2025

Εκτός πιάτσας εστιατόρια της Αθήνας που αξίζουν την προσοχή σου

Μία ενδεκάδα από εστιατόρια σε μάλλον απροσδόκητες γειτονιές της πόλης, που έχουν κάτι να πουν σε κάθε τύπο foodie.

Δείπνο στις βραβευμένες αυλές και βεράντες της Αθήνας

Τώρα που ο καιρός στρώνει ξανά, εκμεταλλευόμαστε τις καλοσύνες του για όσο κρατήσουν, κλείνοντας τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια με αυλές και βεράντες της Αθήνας, και μάλιστα στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το δημοφιλέστερο γαστρονομικό happening της πόλης.

Vedema γιορτής και αναστοχασμού για το μέλλον του Σαντορινιού κρασιού

Όλα όσα "τρύγησε" η φθινοπωρινή γιορτή του κρασιού της Σαντορίνης από τον Όμιλο Katikies στο εστιατόριο Selene.

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.