Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης "ξυπνά" μνήμες της παλιάς Αθήνας στο "Athénée"

Το κοσμοπολίτικο στέκι και εμβληματικό πόστο της πόλης επαναφέρει κλασικές γλυκές γεύσεις δια χειρός του ταλαντούχου pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη, στο κυριακάτικο "The Timeless Brunch".

Brunch στο Athenee με τα γλυκά του Ourse 2

Το κυριακάτικο brunch του "Athénée", με τις προτάσεις του σεφ Νίκου Σκλήρα, που περιλαμβάνουν γνωστά πιάτα αλλά και νέες προσθήκες με την προσωπική του ματιά, έχει πλέον καθιερωθεί με θερμή ανταπόκριση των πιστών θαμώνων του εμβληματικού πόστου. Η εμπειρία συχνά-πυκνά φρεσκάρεται και στην κουζίνα του σεφ "φυσά" αέρας ανανέωσης με αναγνωρισμένους pastry chefs να φιλοξενούνται στο πάσο δημιουργώντας συνταγές με concept προσαρμοσμένο στην αρχοντιά του χώρου και τις σύγχρονες ανάγκες της συνήθειας του brunch.

Tineless brunch Athenee

Timeless brunch Athenee

Τη γλυκιά σκυτάλη λοιπόν από τις 15 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου (12 μ.μ - 5 μ.μ.) παίρνει ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης, με το "The Timeless Brunch", όπου την τιμητική τους θα έχουν γλυκά - διαχρονικές αξίες της παλιάς Αθήνας όπως νουγκατίνα, σεράνο, Black Forest, τρούφα, τα οποία όμως σήμερα τείνουν να ξεχαστούν. Με χαρακτηριστικές "στυλιστικές" παρεμβάσεις, σύγχρονες τεχνικές και πολύ καλής ποιότητας υλικά, ο Μακρυνιώτης επιδιώκει, επικαλούμενος τη γεύση της μνήμης, να σηκώσει τον διακόπτη που πυροδοτεί τις αναμνήσεις του κλασικού ζαχαροπλαστείου σε έναν δημιουργικό σύνδεσμο του παρελθόντος με το παρόν. 

Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για να θυμούνται οι παλαιότεροι, να μαθαίνουν οι νεότεροι... 

Περισσότερες πληροφορίες

Athénée

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/04/2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Περνώντας ένα βράδυ σε ένα πολύ ξεχωριστό dining event.

Pappu

Κρυμμένο στην ησυχία μιας γειτονιάς στο Περιστέρι, ασκεί έλξη σε όλο το λεκανοπέδιο.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.