Δυο ξεχωριστά κρασιά για το γιορτινό τραπέζι

Το “Μηδέν Άγαν” και το “Μέτρον Άριστον” είναι δύο πολύ ενδιαφέροντα κρασιά της Οινοποιίας Παπαντώνη, ιδανικά για να συνοδεύσουν τα γιορτινά γεύματα των ημερών που έρχονται.

οινοποιείο Παπαντώνη

Δύο κρασιά ενδεικτικά της κεντρικής φιλοσοφίας της Οινοποιίας  Παπαντώνη, που έχει να κάνει με την αναζήτηση της χρυσής τομής και της αρμονίας, προτείνουμε για τις γιορτές.

Το "Μηδέν 'Άγαν" πήρε το όνομα του από το γνωστό αρχαίο ελληνικό ρητό που είναι χαραγμένο στο Μαντείο των Δελφών και σημαίνει "τίποτα σε υπερβολή". Παράγεται από 100% Αγιωργίτικο σταφύλι, έχει βελούδινη στρογγυλή γεύση με φρουτώδη αρώματα και μακρά επίγευση στον ουρανίσκο. Το μπουκέτο των αρωμάτων του περιλαμβάνει πινελιές πιπεριών και ξηρών καρπών, που αναμειγνύονται τέλεια με το κύριο άρωμα του Αγιωργίτικου, της φράουλας και του βατόμουρου. Παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Οινοποιείο Παπαντώνη

Παράλληλα με το "Μηδέν 'Άγαν" κυκλοφορεί και το "Μέτρον 'Άριστον" εσοδείας 2021. Είναι ένα ιδιαίτερο λευκό, ξηρό που παράγεται από το συνδυασμό του τοπικού Ροδίτη (65%) και του κοσμοπολίτικου Chardonnay (35%). Πρόκειται για έναν Πελοποννησιακό Οίνο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, με απαλά χρώματα λεμονιού και πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη έρχονται αρώματα άνοιξης, ώριμου γκρειπ-φρουτ, λάιμ, αχλαδιού και ροδάκινου. Το γεμάτο σώμα του χαρακτηρίζεται από μια φρέσκια οξύτητα που εκπλήσσει τον ουρανίσκο αφήνοντας μια μακρά και ευχάριστη επίγευση. Το όνομα του, "Μέτρον 'Άριστον", προτείνει την αποφυγή των ακροτήτων και υπερβολών ως την ορθότερη στάση στη ζωή του ανθρώπου και εκφράζει την αναζήτηση της χρυσής τομής και της αρμονίας στην πλειονότητα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Παπαντώνη

Εστιάζοντας σε δυο μόνο ετικέτες την παραγωγή κρασιού, ο κεντρικός στόχος της Οινοποιίας Παπαντώνη είναι η παρασκευή όσο των δυνατόν καλύτερων κρασιών με απόλυτη προσήλωση στη σημασία των ονομάτων τους, τα οποία αντανακλούν τις ηθικές αξίες της οικογένειας Παπαντώνη. Άλλωστε ο Αντώνης Παπαντώνης, ο άνθρωπος πίσω από το κρασί, ξεκίνησε να ασχολείται με την αμπελουργία με στόχο να κρατήσει ζωντανή την ψυχή ενός αγαθού που είναι συνυφασμένο με την τοπική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό.  

papantonis.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για ψαγμένη κουζίνα στο σχεδόν κρυφό bistro του αθηναϊκού κέντρου

Στην καρδιά της πόλης και σε ένα speakeasy σημείο της, ο Νίκος Ζερβός δημιουργεί γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
08/09/2025

Πανσέληνος και φαγητό σε 16 ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου είναι εδώ και εμείς σου προτείνουμε 15+1 σημεία στα 'ορεινά' του κέντρου για να την απολαύσεις.

4 νέες στάσεις στο 'χωριό' της Κυψέλης

Μπαρ, καφενεία και εστιατόρια που άνοιξαν τις τελευταίες εβδομάδες και ανανεώνουν το ενδιαφέρον σε μια από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της Αθήνας.

Υποδεχθείτε την τελευταία Πανσέληνο του καλοκαιριού στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge

Μια μοναδική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου περιμένει τους επισκέπτες της Αθήνας με θέα που κόβει την ανάσα.

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;