Δυο ξεχωριστά κρασιά για το γιορτινό τραπέζι

Το “Μηδέν Άγαν” και το “Μέτρον Άριστον” είναι δύο πολύ ενδιαφέροντα κρασιά της Οινοποιίας Παπαντώνη, ιδανικά για να συνοδεύσουν τα γιορτινά γεύματα των ημερών που έρχονται.

οινοποιείο Παπαντώνη

Δύο κρασιά ενδεικτικά της κεντρικής φιλοσοφίας της Οινοποιίας  Παπαντώνη, που έχει να κάνει με την αναζήτηση της χρυσής τομής και της αρμονίας, προτείνουμε για τις γιορτές.

Το "Μηδέν 'Άγαν" πήρε το όνομα του από το γνωστό αρχαίο ελληνικό ρητό που είναι χαραγμένο στο Μαντείο των Δελφών και σημαίνει "τίποτα σε υπερβολή". Παράγεται από 100% Αγιωργίτικο σταφύλι, έχει βελούδινη στρογγυλή γεύση με φρουτώδη αρώματα και μακρά επίγευση στον ουρανίσκο. Το μπουκέτο των αρωμάτων του περιλαμβάνει πινελιές πιπεριών και ξηρών καρπών, που αναμειγνύονται τέλεια με το κύριο άρωμα του Αγιωργίτικου, της φράουλας και του βατόμουρου. Παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Οινοποιείο Παπαντώνη

Παράλληλα με το "Μηδέν 'Άγαν" κυκλοφορεί και το "Μέτρον 'Άριστον" εσοδείας 2021. Είναι ένα ιδιαίτερο λευκό, ξηρό που παράγεται από το συνδυασμό του τοπικού Ροδίτη (65%) και του κοσμοπολίτικου Chardonnay (35%). Πρόκειται για έναν Πελοποννησιακό Οίνο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, με απαλά χρώματα λεμονιού και πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη έρχονται αρώματα άνοιξης, ώριμου γκρειπ-φρουτ, λάιμ, αχλαδιού και ροδάκινου. Το γεμάτο σώμα του χαρακτηρίζεται από μια φρέσκια οξύτητα που εκπλήσσει τον ουρανίσκο αφήνοντας μια μακρά και ευχάριστη επίγευση. Το όνομα του, "Μέτρον 'Άριστον", προτείνει την αποφυγή των ακροτήτων και υπερβολών ως την ορθότερη στάση στη ζωή του ανθρώπου και εκφράζει την αναζήτηση της χρυσής τομής και της αρμονίας στην πλειονότητα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Παπαντώνη

Εστιάζοντας σε δυο μόνο ετικέτες την παραγωγή κρασιού, ο κεντρικός στόχος της Οινοποιίας Παπαντώνη είναι η παρασκευή όσο των δυνατόν καλύτερων κρασιών με απόλυτη προσήλωση στη σημασία των ονομάτων τους, τα οποία αντανακλούν τις ηθικές αξίες της οικογένειας Παπαντώνη. Άλλωστε ο Αντώνης Παπαντώνης, ο άνθρωπος πίσω από το κρασί, ξεκίνησε να ασχολείται με την αμπελουργία με στόχο να κρατήσει ζωντανή την ψυχή ενός αγαθού που είναι συνυφασμένο με την τοπική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό.  

papantonis.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;