Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση «Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο», που θα παρουσιάσει στον «Ιανό».

Βαγγέλης Δρίσκας νέο βιβλίο

Ο πολυταξιδεμένος Βαγγέλης Δρίσκας "μαγείρεψε" ένα νέο βιβλίο που ήδη βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων τιτλοφορούμενο "Chef στην κουζίνα σας: Κλασική μαγειρική του αύριο" και μάλιστα, οι λάτρεις της μαγειρικής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σεφ από κοντά στην παρουσίαση της έκδοσης, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου (6 μ.μ) που θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό στη Σταδίου. 

"Σε αυτό το βιβλίο θέλω να µοιραστώ µαζί σας τις µαγειρικές µου µνήµες. Tα αγαπηµένα µου πιάτα, συνταγές που ανακάλυψα µέσα από την έρευνα και τα ταξίδια µου σε όλο τον κόσµο, γεύσεις που µε µεγάλωσαν. Με τα διαµαντάκια από την ελληνική κουζίνα, µε πρωτότυπες συνταγές για να µην είναι βαρετά τα λαχανικά, το ρύζι και τα όσπρια, µε ιδιαίτερες συνταγές για το κρέας στο κυριακάτικο τραπέζι, για ζύµες, σαλάτες και πιάτα της παρέας, αλλά και µε τις πιο αγαπηµένες λιχουδιές του street food παγκοσµίως, αυτό το βιβλίο θα σας εµπνεύσει, θα σας καθοδηγήσει, και, πάνω από όλα, θα σας ταξιδέψει µε τη γεύση. Με περισσότερες από 380 ξεχωριστές, εγγυηµένες και κλασικές συνταγές του αύριο, το βιβλίο "Chef στην κουζίνα σας" θα σας βοηθήσει να µαγειρέψετε µε αυτοπεποίθηση τα πιο πετυχηµένα πιάτα, θα σας γνωρίσει νέες τεχνικές και υλικά, θα σας µυήσει στη µαγειρική µε έναν µοναδικό τρόπο. Καλώς ήρθατε στην κλασική µαγειρική του αύριο", αναφέρει ο σεφ σε σχετικό σημείωμα.

Στο βιβλίο, κάθε συνταγή έχει μια μικρή ιστορία, κάποιες αφορούν τον τόπο προέλευσης της, τον τρόπο που έφτασε στα χέρια του σεφ, καθώς και χρήσιμες συμβουλές και αναλυτικές οδηγίες για απόλυτη επιτυχία. Διαμαντάκια από τις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας αλλά και από κάθε γωνιά της υφυλίου, πιάτα που θα μοιραστείτε με την παρέα και σπεσιαλιτέ για κάθε μέρα και ώρα, όλα συγκεντρωμένα σε 400 σελίδες. 

Ο Βαγγέλης Δρίσκας γεννήθηκε στην Κοµοτηνή. Τα οικογενειακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία καθόρισαν την επαγγελµατική του πορεία. Μετά από µία πετυχηµένη και βραβευµένη πορεία ως Chef σε µεγάλα εστιατόρια, από το 2000 ξεκίνησε τα σεµινάρια µαγειρικής και τις εµφανίσεις του στην τηλεόραση. Από το 2011 παρουσιάζει τις δικές του εκποµπές µαγειρικής και µέχρι σήµερα έχει σχεδόν καθηµερινή παρουσία στην τηλεόραση. Το πάθος του είναι τα ταξίδια, που έγιναν η αφορµή για να συγκεντρώσει µοναδικές συνταγές και γνώσεις από όλα τα µέρη του κόσµου, τις οποίες µοιράζεται µε το κοινό µέσα από τις εκποµπές, τα βιβλία και τα σεµινάρια µαγειρικής. Είναι συγγραφέας 5 εξαιρετικά επιτυχηµένων βιβλίων µαγειρικής (όλα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη), που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία: Κάθε µέρα σεφ, Αρωµατική κουζίνα, Ένας χρόνος στην κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα, Κινέζικη κουζίνα, Αυτή είναι η κουζίνα µου. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του, Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το 2022. Έχει δηµιουργήσει την πετυχηµένη σειρά προϊόντων "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ". Η εταιρεία του, d.t.k., εξειδικεύεται στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραµµάτων, στην παραγωγή προϊόντων, στα εταιρικά events, στα σεµινάρια και στις εκδόσεις µε άξονα τη γαστρονοµία, και παρέχει συµβουλευτικές υπηρεσίες σε επαγγελµατίες του κλάδου της εστίασης και των εταιρειών τροφίµων.

Καλά μαγειρέματα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο σεφ Θοδωρής Κυριακίδης σαλπάρει για Ίο

Μετά από σύντομο ελλιμενισμό στο πειραιώτικο "Βαρούλκο", ο σεφ επιστρέφει στο Αιγαίο για να αναλάβει την κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου "Grandma’s" του "Liostasi Hotel & Suites" στην Ίο, πλάι στον Σωτήρη Ευαγγέλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
07/02/2023

Η Johanne Syi είναι η γυναικεία φιγούρα που ξεχώρισε φέτος στις κουζίνες της Ασίας

Η καταξιωμένη επικεφαλής σεφ του εστιατορίου "Lolla" στη Σιγκαπούρη ανακηρύχθηκε από τον θεσμό "Asia's 50 Best Restaurants" ως η καλύτερη γυναίκα σεφ της Ασίας για φέτος.

Τρώγοντας και πίνοντας στο μικρό Παρίσι των Αθηνών

Εστιατόρια, μπαρ και όλα τα υπόλοιπα μέρη που φέρνουν κάτι από γαλλική κουλτούρα στα γευστικά δρώμενα της πόλης.

Το "Napul’è" ανοίγει πανιά για Τήνο

Το ιταλιάνικο σουξέ της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio σαλπάρει για το "Aeolis Tinos Suites".

Μπορεί η γαστρονομία να γίνει energy saving;

Οι σεφ αλλά κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε και με τη βοήθεια αρχαίων τεχνικών αλλά και με νέες τεχνολογίες να πετύχουμε το στόχο της ενεργειακής εξοικονόμησης.

"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

Η αθηναϊκή αρτιότητα του εστιατορικού ψωμιού

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θεάματα, στα τραπέζια των αθηναϊκών εστιατορίων, τον πρώτο λόγο έχει ο (πολύ καλός πια) άρτος.