Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση «Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο», που θα παρουσιάσει στον «Ιανό».

Βαγγέλης Δρίσκας νέο βιβλίο

Ο πολυταξιδεμένος Βαγγέλης Δρίσκας "μαγείρεψε" ένα νέο βιβλίο που ήδη βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων τιτλοφορούμενο "Chef στην κουζίνα σας: Κλασική μαγειρική του αύριο" και μάλιστα, οι λάτρεις της μαγειρικής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σεφ από κοντά στην παρουσίαση της έκδοσης, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου (6 μ.μ) που θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό στη Σταδίου. 

"Σε αυτό το βιβλίο θέλω να µοιραστώ µαζί σας τις µαγειρικές µου µνήµες. Tα αγαπηµένα µου πιάτα, συνταγές που ανακάλυψα µέσα από την έρευνα και τα ταξίδια µου σε όλο τον κόσµο, γεύσεις που µε µεγάλωσαν. Με τα διαµαντάκια από την ελληνική κουζίνα, µε πρωτότυπες συνταγές για να µην είναι βαρετά τα λαχανικά, το ρύζι και τα όσπρια, µε ιδιαίτερες συνταγές για το κρέας στο κυριακάτικο τραπέζι, για ζύµες, σαλάτες και πιάτα της παρέας, αλλά και µε τις πιο αγαπηµένες λιχουδιές του street food παγκοσµίως, αυτό το βιβλίο θα σας εµπνεύσει, θα σας καθοδηγήσει, και, πάνω από όλα, θα σας ταξιδέψει µε τη γεύση. Με περισσότερες από 380 ξεχωριστές, εγγυηµένες και κλασικές συνταγές του αύριο, το βιβλίο "Chef στην κουζίνα σας" θα σας βοηθήσει να µαγειρέψετε µε αυτοπεποίθηση τα πιο πετυχηµένα πιάτα, θα σας γνωρίσει νέες τεχνικές και υλικά, θα σας µυήσει στη µαγειρική µε έναν µοναδικό τρόπο. Καλώς ήρθατε στην κλασική µαγειρική του αύριο", αναφέρει ο σεφ σε σχετικό σημείωμα.

Στο βιβλίο, κάθε συνταγή έχει μια μικρή ιστορία, κάποιες αφορούν τον τόπο προέλευσης της, τον τρόπο που έφτασε στα χέρια του σεφ, καθώς και χρήσιμες συμβουλές και αναλυτικές οδηγίες για απόλυτη επιτυχία. Διαμαντάκια από τις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας αλλά και από κάθε γωνιά της υφυλίου, πιάτα που θα μοιραστείτε με την παρέα και σπεσιαλιτέ για κάθε μέρα και ώρα, όλα συγκεντρωμένα σε 400 σελίδες. 

Ο Βαγγέλης Δρίσκας γεννήθηκε στην Κοµοτηνή. Τα οικογενειακά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία καθόρισαν την επαγγελµατική του πορεία. Μετά από µία πετυχηµένη και βραβευµένη πορεία ως Chef σε µεγάλα εστιατόρια, από το 2000 ξεκίνησε τα σεµινάρια µαγειρικής και τις εµφανίσεις του στην τηλεόραση. Από το 2011 παρουσιάζει τις δικές του εκποµπές µαγειρικής και µέχρι σήµερα έχει σχεδόν καθηµερινή παρουσία στην τηλεόραση. Το πάθος του είναι τα ταξίδια, που έγιναν η αφορµή για να συγκεντρώσει µοναδικές συνταγές και γνώσεις από όλα τα µέρη του κόσµου, τις οποίες µοιράζεται µε το κοινό µέσα από τις εκποµπές, τα βιβλία και τα σεµινάρια µαγειρικής. Είναι συγγραφέας 5 εξαιρετικά επιτυχηµένων βιβλίων µαγειρικής (όλα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη), που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία: Κάθε µέρα σεφ, Αρωµατική κουζίνα, Ένας χρόνος στην κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα, Κινέζικη κουζίνα, Αυτή είναι η κουζίνα µου. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του, Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το 2022. Έχει δηµιουργήσει την πετυχηµένη σειρά προϊόντων "ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ". Η εταιρεία του, d.t.k., εξειδικεύεται στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραµµάτων, στην παραγωγή προϊόντων, στα εταιρικά events, στα σεµινάρια και στις εκδόσεις µε άξονα τη γαστρονοµία, και παρέχει συµβουλευτικές υπηρεσίες σε επαγγελµατίες του κλάδου της εστίασης και των εταιρειών τροφίµων.

Καλά μαγειρέματα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.