Αφιέρωμα Brunch: Ξεχωριστές επιλογές για να απολαύσετε την πιο δημοφιλή τάση

Λαχταριστές αυγοπαρασκευές, αφράτα pancakes, χορταστικά σάντουιτς, plant based σπεσιαλιτέ αλλά και επιλεγμένες κοπές, σε ένα γευστικό ραχάτι στην πρωτεύουσα.

Beefbar brunch 2

Ο ταιριαστό νόστιμος γάμος του πρωινού με το γεύμα ήρθε για να μείνει προσφέροντας μια χαλαρή γευστική ανάπαυλα την Κυριακή και έπειτα το Σαββατοκύριακο με αρκετά πλέον εστιατόρια να το έχουν καθιερώσει σε καθημερινή βάση. Με ζεστή οικειότητα, ή πιο φινετσάτο, στο κέντρο ή τα προάστια, αποτελεί επιπλέον αφορμή για χαλαρή έξοδο μεσοβδόμαδα ή μη. Βrunch classics αλλά και signature δημιουργίες, αλμυρά και γλυκά εδέσματα, διεθνή πιάτα και πειραγμένα ελληνικά σνακ, specialty καφέδες και κοκτέιλ απλώνονται σε έναν πολυδιάστατο γευστικό καμβά. Στα μενού τη μερίδα του "λέοντος" κρατά φυσικά ο "βασιλιάς του brunch", που δεν άλλος από το αυγό, φιγουράροντας σε πληθώρα εκδοχών όπως benedict, scrambled, ομελέτες, τηγανιτά σε αφράτα μπριός ή σάντουιτς πλάι σε ζουμερές κοπές ενώ οι αλμυρές και γλυκές τηγανίτες δηλώνουν πάντα παρούσες. Ξενοδοχεία, bar-restaurants και all day spots μάς δίνουν ιδέες για κάθε διάθεση.

Δείτε τις επιλογές μας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.