Καφές και γεύμα με καλλιτεχνική εσάνς στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη

Το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90, με τη ματιά της Φώφης Ακριθάκη, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα ζωντανεύει στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Κουμπάρη, που άνοιξε τις πόρτες του με μενού που υπογράφει το «Δειπνοσοφιστήριον Catering»..

Εστιατόριο Μουσείο Μπενάκη

Μια νέα συνεργασία με το Αρχείο Ακριθάκη δίνει την καλλιτεχνική πινελιά που αρμόζει στον ανανεωμένο χώρο του δεύτερου ορόφου του Μουσείου Μπενάκη προσφέροντας μια ευχάριστη ανάπαυλα μετά την περιήγηση στα εντυπωσιακά εκθέματα, για καφέ αλλά και γεύμα με προτάσεις που φέρουν την υπογραφή του "Δειπνοσοφιστήριον Catering". 

H μίνιμαλ διακοσμητική προσέγγιση του χώρου που επιμελήθηκε το γραφείο Q-Project, δένει πολύ εύστοχα με την έκθεση που αναβιώνει την ατμόσφαιρα του περίφημου "Fofi's", εστιατορίου που παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από το 1977 έως το 1995, στέκι σημαντικών μορφών του Βερολίνου. 

Στην εγκατάσταση, που επιμελήθηκαν η Χλόη Ακριθάκη και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας, πρωταγωνιστούν έργα καλλιτεχνών, σημειώματα μικρότερα ή μεγαλύτερα, αντίδωρα θαμώνων στην φιλοξενία της Φώφης Ακριθάκη, σε ένα ντεμπούτο  που ζωντανεύει στιγμές διεθνών προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής. Έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά που θα αντιληφθείτε μπαίνοντας στην κομψή σάλα, στην οποία το βλέμμα όπου και αν σταθεί αντικρύζει έργα τέχνης και ντοκουμέντα που αποτυπώνουν το Βερολίνο των δεκαετιών του 1970, του ’80 και του ’90 με τη ματιά της Φώφης Ακριθάκη. 

Ξεφυλλίζοντας το μενού που επιμελείται ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, Executive Chef του "Δειπνοσοφιστηρίου", θα βρείτε μεταξύ άλλων προτάσεις όπως σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο, χορταρικά και κρέμα από κοπανιστή, κασιώτικα ντολμαδάκια, παστίτσιο με σκιουφιχτά, μοσχαράκι ραγού και μπεσαμέλ με Σαν Μιχάλη, ριζότο με βασιλομανίταρα και βιολογικό στήθος κοτόπουλου σε σάλτσα στιφάδο. Τα κυρίως πιάτα του εστιατορίου θα αλλάζουν συχνά, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους τακτικούς θαμώνες του εστιατορίου, ενώ τα μέλη του Μουσείου θα απολαμβάνουν δωρεάν τον πρωινό τους καφέ κάθε μέρα (10:00 π.μ – 11:00 π.μ).

Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 10:00 π.μ -1:00 π.μ, Τρίτη: κλειστά, Τηλ: 210 3671 030

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.