Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και «παιχνιδιάρικο» στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Zavolia

Δεν πάει πολύς καιρός που η "Ζαβολιά" πήρε θέση στην αγαπημένη πιάτσα των Άνω Πετραλώνων. Αναλαμβάνοντας το πόστο που στέγαζε μέχρι πρότινος το "Θείο Τραγί" στην οδό Κυδαντινών, ο σεφ και ιδιοκτήτης Ανδρέας Χαρίσης θέλησε να δημιουργήσει ένα bar restaurant οικείο και χαλαρό, γεμάτο χρώματα και παιχνιδιάρικη διάθεση. Στα τραπέζια του, που στρώνονται τόσο στο πεζοδρόμιο όσο και στο γνώριμο αίθριο στον πίσω χώρο του μαγαζιού με την ανοιγόμενη οροφή, κυκλοφορούν γεύσεις που συνδυάζουν το οικείο με το πιο ιδιαίτερο, χωρίς να λένε "όχι" και σε στοιχεία από ξένες κουζίνες. Θα βρείτε για παράδειγμα τραγανά spring rolls με αρνίσιο κιμά, μανιτάρια γεμιστά με αφρό γραβιέρας αλλά και patatas bravas με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει από burger με μοσχαρίσιο κιμά brisket μέχρι καρμπονάρα με νούμπουλο Κέρκυρας και παλαιωμένες γραβιέρες. Τριγύρω τους θα βάλετε καλοδιαλεγμένα κρασιά, ποτά αλλά και κοκτέιλ, είτε κλασικά είτε πιο "ζαβολιάρικα" σαν το Aladdin’s Secret που συνδυάζει τη βότκα με το τσάι γιασεμιού. 

Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα, 2114244282

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γεύση υπό σκιάν: 20 ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/07/2024

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.