Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην ελληνική γη παρέα με το GB Roof Garden

Το εστιατόριο υποδέχεται το κοινό με ανανεωμένο μενού υπό την επιμέλεια του διακεκριμένου Chef De Cuisine Νίκου Λιόκα.

GB Roof Garden Restaurant

Tο GB Roof Garden Restaurant και ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης υποδέχονται την καλοκαιρινή σεζόν με τον νέο Chef de Cuisine Νίκο Λιόκα, που ήρθε να συμπληρώσει την ταλαντούχα γαστρονομική ομάδα.

Ο διακεκριμένος Chef De Cuisine Νίκος Λιόκας, με πηγαία αγάπη και πάθος για τη μαγειρική, ξεκίνησε την καριέρα του με δυνατές συνεργασίες σε δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου, όπως το Fera at Claridge’s, το Davies and Brook by Daniel Hamm και το Hide, όπου απέκτησε πολυετή εμπειρία και γνώσεις. Με γαστρονομικές επιρροές από τη μεσογειακή κουζίνα αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας του GB Roof Garden σχεδιάζοντας ένα "fine comfort" μενού με μια ευρεία παλέτα γνήσιων γεύσεων και κάθε πιάτο που δημιουργεί είναι ένα νοσταλγικό γευστικό ταξίδι.

Νίκος Λιόκας
Νίκος Λιόκας

Τα πιάτα του ανανεωμένου καλοκαιρινού μενού αναδεικνύουν με δημιουργικό τρόπο την εντοπιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών, αρχές που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία του εστιατορίου. Αναδύουν ένταση και βαθιά νοστιμιά και ετοιμάζονται με φρέσκα υλικά εποχής με έμφαση στα βιολογικά εγχώρια προϊόντα μικρών παραγωγών, τα οποία φέρουν χαρακτηριστική ένδειξη ή αναφορά του τόπου προέλευσης επάνω στην κάρτα του μενού. Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε το ταρτάρ από λαβράκι, την τσακώνικη μελιτζάνα με γλάσο ντομάτας, το χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με μανούρι Βλάστης και το τραγανό προζυμένιο ψωμί, την ψητή σφυρίδα με αγκινάρες μαγειρεμένες σε κρασί αλλά και το σιγομαγειρεμένο αρνίσιο μπούτι.

GB Roof Μελιτζάνα bio τσακώνικη, ψητή και καπνιστή με σκόρδο και γλάσο ντομάτας
Μελιτζάνα bio τσακώνικη, ψητή και καπνιστή με σκόρδο και γλάσο ντομάτας

Όσο για τον γλυκό επίλογο, ο νέος ενθουσιώδης Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας επιμελείται τις φίνες δημιουργίες του βραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Arnaud Larher και παράλληλα σχεδιάζει τα δικά του εμπνευσμένα επιδόρπια που συνοδεύουν το μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου.

Χειροποίητο ανοιχτό ραβιόλι με θαλασσινά, γαρίδα γάμπαρη και σάλτσα αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο GB Roof Garden
Χειροποίητο ανοιχτό ραβιόλι με θαλασσινά, γαρίδα γάμπαρη και σάλτσα αρωματισμένη με αστεροειδή γλυκάνισο

Για τους λάτρεις του κρασιού, ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης υπογράφει την εξαιρετική λίστα κρασιών των δυο εστιατορίων και συνθέτει τους οινικούς συνδυασμούς. Ένα γαστρονομικό ταξίδι ξεκινά γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα από τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας με στόχο να προσφέρει αυθεντικότητα στις αναμνήσεις των επισκεπτών στην καρδιά της ιστορικότερης πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.