Οδηγός Εστιατορίων

Γεύση από καλοκαίρι στο "Ourse"

Δροσερές προτάσεις με φαντασία, δημιουργικότητα και φινέτσα φιγουράρουν στις βιτρίνες του κομψού ζαχαροπλαστείου στα βόρεια με την υπογραφή του ταλαντούχου pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

Ourse παγωτό

Με έμπνευση τις παραδοσιακές γεύσεις, ταξίδια και αναμνήσεις, αλλά και αγαπημένα προϊόντα, 16 προτάσεις παγωτών και σορμπέ φιγουράρουν στις βιτρίνες του γνωστού ζαχαροπλαστείου νέας γενιάς στη Γλυφάδα.

Γεύσεις απλές, όπως βανίλια με φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης ή σοκολάτα Gianduja αλλά και πιο εξεζητημένες, όπως το φιστίκι Αιγίνης με ανθό αλατιού, λευκή καραμελωμένη σοκολάτα με passion fruit και crumble κακάο ή το καϊμάκι με τσουρέκι και καραμελωμένα βύσσινα είναι μερικές από όσες βρίσκουμε αυτή την περίοδο και με το καλοκαίρι να βρίσκεται πλέον προ των πυλών, φαίνεται ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν προς τα νότια για μια ανάσα δροσιάς. Η λίστα των επιλογών βέβαια θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται κατά καιρούς με νέες προσθήκες, πάντα με οδηγό την εποχικότητα, συνάδοντας με τη γενικότερη φιλοσοφία του ζαχαροπλαστείου ενώ στο παιχνίδι μπαίνει δυνατά και μια ωραία ποικιλία από σορμπέ. 

Διαθέσιμα όμως καθ’ όλη τη διάρκεια των ζεστών μηνών θα είναι τα γλυκά κατάψυξης όπως το αρκουδάκι του "Ourse" με κέλυφος λευκής σοκολάτας και γέμιση παγωτό λευκής καραμελωμένης σοκολάτας με passion fruit, αλμυρή καραμέλα και μέλι αλλά και η μπάρα σοκολάτας με φιστίκι, παγωτό φυστικοβούτυρο και καραμέλα.  Καθημερινό "παρών" δίνει και μια μεγάλη ποικιλία γλυκών σε ατομικό και μεγάλο μέγεθος, που φέρουν έντονα την γαλλική επιρροή και ξεχωρίζουν για την ντελικάτη γεύση και υφή τους. 

Μυστρά 39, Γλυφάδα | Τηλ. 2121067019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αλυκές

Στο καινούργιο ψαροφαγικό στέκι του Παλαιού Φαλήρου συνεχίζεται η ιστορία της "Μπουγιαμπές", με τα κλασικά να νικούν στα σημεία τα σύγχρονα πιάτα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/06/2022

Τα 150 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης σύμφωνα με το OAD

Η πολύ ενδιαφέρουσα φετινή λίστα του Opinionated About Dining για τα σημαντικότερα γαστρονομικά spots της Γηραιάς Ηπείρου.

Το νέο "La Meat Maison" μας στρώνει τραπέζι

Deli, κάβα, κρεοπωλείο και bar-restaurant σε ύφος μητροπολιτικού μπιστρό με την υπογραφή του Δημήτρη Κατριβέση και ιδιαίτερη αγάπη στην εκλεκτή κρεατοφαγία, συνθέτουν την εκλεκτική ταυτότητα του ολοκαίνουργιου concept store της La Meat Maison στην Κηφισιά.

Το 'Noma΄ ετοιμάζεται να αλλάξει. Πάλι.

Ο René Redzepi ανοίγει νέους ορίζοντες και ανακοινώνει πως το Noma 'δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο'.

'The Bear': Η ωμή αλήθεια της κουζίνας στη νέα σειρά του Hulu

Ποτέ πριν ένα show δεν απεικόνισε τόσο ρεαλιστικά αυτά που συμβαίνουν στις σημαντικότερες κουζίνες του πλανήτη.

''Gioelia cremeria italiana'': Το αυθεντικό ιταλικό gelato ήρθε στην Αθήνα

Η ιταλική εμπειρία παγωτών και παραδοσιακών γλυκών είναι εδώ για ένα δροσιστικό καλοκαίρι.

Ταξίδι σε κορυφαία bar της Αθήνας με το "α" και τo Schweppes

Στιγμές με ή χωρίς αλκοόλ αλλά και γευστικά μιξαρίσματα που δίνουν χαρακτήρα σε κάθε γουλιά προσφέρουν το "α" και το Schweppes στην απόλυτη εμπειρία food & cocktail pairing σε κορυφαία bars της Αθήνας.