Διεθνούς κύρους σεφ κάνουν το "Thama" τους στην Τήνο

Μια γαστρονομική συνάντηση με γεύσεις εμπνευσμένες από την κουζίνα της Τήνου, θα πραγματοποιηθεί σε ένα διεθνών προδιαγραφών "Chefs Dinner" στο "Thama" του Δημήτρη Κατριβέση.

Thama event

Το νησί των θαυμάτων υποδέχεται 5 σπουδαίους σεφ, καλεσμένους του Δημήτρη Κατριβέση, που θα ετοιμάσουν ένα μενού 7 σταδίων το Σάββατο 28 Μαΐου στο εστιατόριο "Thama", στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Οι καλεσμένοι σεφ μαζί με τον chef-patron του εστιατορίου Δημήτρη Κατριβέση θα ετοιμάσουν ένα μενού 7 σταδίων στο οποίο θα αξιοποιήσουν ελληνικές πρώτες ύλες και τουλάχιστον ένα τηνιακό υλικό σε πιάτα που συμβαδίζουν με τις διεθνείς γαστρονομικές τάσεις. Η εν λόγω συνάντηση κρατά τον πήχη των προσδοκιών ψηλά -όπως εξάλλου και αυτές που προηγήθηκαν τις δύο προηγούμενες χρονιές- δεδομένων των περγαμηνών διεθνούς αναγνώρισης των προσκεκλημένων. Για του λόγου το αληθές, η Lucía Freitas Rodriguez (Restaurante ATafona), που έρχεται από την χώρα των Βάσκων, έχει βραβευτεί με 1 αστέρι Michelin για το δημιουργικό μενού του εστιατορίου "ATafona” όπως και ο Tim Golsteijn (Restaurant Bougainville), που εδρεύει στην Ολλανδία.

Thama event

Ο Christian Herrgesell (Restaurant Tim Raue), ως επικεφαλής σεφ και concept creator του εστιατορίου "Tim Raue” στο Βερολίνο κρατά 2 αστέρια ενώ ο Νεοζηλανδός Miles Watson είναι εμπνευστής της δημιουργικής κολεκτίβας "Pure Berlin", που με έδρα το Βερολίνο, δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του προφίλ της γερμανικής κουζίνας παγκοσμίως. Η πεντάδα συμπληρώνεται από τον David Gil Rovira που τέλεσε επικεφαλής pastry chef της πρωτοποριακής "γαστρονομικής γειτονιάς" elBarri των Ferrán και Albert Adriá και των αδερφών Iglesias, επιβλέποντας μεταξύ άλλων τα 4 βραβευμένα "Tickets”, "Hoja Santa”, "Pakta” και "Enigma”. Σημειώνουμε ότι δυστυχώς το μόνο που διατηρήθηκε λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και στην εστίαση, είναι το "Enigma", του οποίου ιδιοκτήτης είναι αποκλειστικά ο Albert Adriá.

Λ. Σταύρου Κιονίων, Τήνος, Κρατήσεις: 22830 29021, +30 697 093 6168, rsvp@thamarestaurant.com, https://thamarestaurant.com/reservations/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sumosan

Το αγαπημένο ασιατικό των διεθνών A-listers "πάτησε" στην αθηναϊκή ακτογραμμή με πόστο στο πολυτελές O&O Aesthesis, και μολονότι οι γεύσεις του είναι σε αιχμηρό επίπεδο, λίγο καλύτερο κούρδισμα στη συνολική εμπειρία θα το βοηθήσει να αφήσει αποτύπωμα αντάξιο της φήμης του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/08/2025

Εδώ απολαμβάνεις την καλύτερη μητροπολιτική θέα της Αθήνας αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ατού του

Στο "Mappemonde", το rooftop εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery" γεύσεις, ποτά και περιβάλλον ακολουθούν fine χορογραφία.

Γεύση από Σύρο, μέσα από δυο βραβευμένες κουζίνες

Η "ήσυχη" Κυκλάδα με την κληρονομική αρχοντιά κρύβει κι ένα ανερχόμενο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το προσεγγίζουμε με τα λόγια ανθρώπων που το διαμορφώνουν μέσα από την αξιόλογη δουλειά τους.

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.