Διεθνούς κύρους σεφ κάνουν το "Thama" τους στην Τήνο

Μια γαστρονομική συνάντηση με γεύσεις εμπνευσμένες από την κουζίνα της Τήνου, θα πραγματοποιηθεί σε ένα διεθνών προδιαγραφών "Chefs Dinner" στο "Thama" του Δημήτρη Κατριβέση.

Thama event

Το νησί των θαυμάτων υποδέχεται 5 σπουδαίους σεφ, καλεσμένους του Δημήτρη Κατριβέση, που θα ετοιμάσουν ένα μενού 7 σταδίων το Σάββατο 28 Μαΐου στο εστιατόριο "Thama", στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Οι καλεσμένοι σεφ μαζί με τον chef-patron του εστιατορίου Δημήτρη Κατριβέση θα ετοιμάσουν ένα μενού 7 σταδίων στο οποίο θα αξιοποιήσουν ελληνικές πρώτες ύλες και τουλάχιστον ένα τηνιακό υλικό σε πιάτα που συμβαδίζουν με τις διεθνείς γαστρονομικές τάσεις. Η εν λόγω συνάντηση κρατά τον πήχη των προσδοκιών ψηλά -όπως εξάλλου και αυτές που προηγήθηκαν τις δύο προηγούμενες χρονιές- δεδομένων των περγαμηνών διεθνούς αναγνώρισης των προσκεκλημένων. Για του λόγου το αληθές, η Lucía Freitas Rodriguez (Restaurante ATafona), που έρχεται από την χώρα των Βάσκων, έχει βραβευτεί με 1 αστέρι Michelin για το δημιουργικό μενού του εστιατορίου "ATafona” όπως και ο Tim Golsteijn (Restaurant Bougainville), που εδρεύει στην Ολλανδία.

Thama event

Ο Christian Herrgesell (Restaurant Tim Raue), ως επικεφαλής σεφ και concept creator του εστιατορίου "Tim Raue” στο Βερολίνο κρατά 2 αστέρια ενώ ο Νεοζηλανδός Miles Watson είναι εμπνευστής της δημιουργικής κολεκτίβας "Pure Berlin", που με έδρα το Βερολίνο, δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του προφίλ της γερμανικής κουζίνας παγκοσμίως. Η πεντάδα συμπληρώνεται από τον David Gil Rovira που τέλεσε επικεφαλής pastry chef της πρωτοποριακής "γαστρονομικής γειτονιάς" elBarri των Ferrán και Albert Adriá και των αδερφών Iglesias, επιβλέποντας μεταξύ άλλων τα 4 βραβευμένα "Tickets”, "Hoja Santa”, "Pakta” και "Enigma”. Σημειώνουμε ότι δυστυχώς το μόνο που διατηρήθηκε λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και στην εστίαση, είναι το "Enigma", του οποίου ιδιοκτήτης είναι αποκλειστικά ο Albert Adriá.

Λ. Σταύρου Κιονίων, Τήνος, Κρατήσεις: 22830 29021, +30 697 093 6168, rsvp@thamarestaurant.com, https://thamarestaurant.com/reservations/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/10/2025

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.