Το "Ντοβίλ" ενισχύει τη θαλασσοφαγία της Καλαμαριάς

Στην ομώνυμη ακτή Ντοβίλ στη γειτονιά του Μεγάρου Μουσικής, ο σεφ Παναγιώτης Δεληθανάσης εστιάζει στο ψάρι και τα θαλασσινά, φέρνοντας στην πόλη τη συνταγή που έχει κάνει το «Ρίζες» ένα από τα σουξέ της Χαλκιδικής

Ντοβίλ

Θρυλικό σημείο για την αστική ιστορία της πόλης, η Ακτή Ντοβίλ μεσουράνησε απ’ τα τέλη της δεκαετίας του ’40 μέχρι και τα μέσα του ’70, φιλοξενώντας στο πάρκο της το ομώνυμο εξοχικό κέντρο με τον κινηματογράφο του, ενώ η θάλασσά της συγκεντρώνει ακόμη και σήμερα φανατικούς λουόμενους, που βουτώντας στα νερά της λούζονται τις αναμνήσεις της.

Ντοβίλ Μπαρμπούνι Σαβόρο

Πρόσφατα, όμως, η περιοχή γύρισε νέα σελίδα με το "Ντοβίλ": το θαλασσοφαγικό στέκι που φέρνει στην πόλη την comfort ψαροφαγική πρόταση του σεφ Παναγιώτη Δεληθανάση. Γνωστός από το σουξέ του "Ρίζες" της Χαλκιδικής, ο σεφ στρέφει τον προβολέα στο ψάρι και τα θαλασσινά, με την προσεγμένη πρώτη ύλη και τα αγνά προϊόντα απ’ τη Χαλκιδική και όλη την Ελλάδα, να γίνονται ο καμβάς της casual seafood φιλοσοφίας του.

Έτσι, starters όπως το pop corn από καραβιδοουρές με μαρμελάδα μηλόξυδο, ή το καπνιστό χέλι με κρέμα από παντζάρι και βατόμουρο, δίνουν πάσα σε ωμοφαγικές προτάσεις όπως το μπαρμπούνι μαρινάτο σαβόρο με ξύδι βατόμουρο, δενδρολίβανο, σκόρδο και σταφίδες, αλλά και πιάτα σαν το φιλέτο μπακαλιάρου με αχνιστό σπανάκι και πουρέ παστινάκι, ή τα σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, θαλασσινά και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ενώ μεγάλα και μικρά ψάρια, απλώνουν την ιωδούχα αρχοντιά τους όχι μόνο σε σχάρα και τηγάνι, αλλά και δημιουργικές προτάσεις όπως η τερίνα από κεφάλι συναγρίδας με πικάντικο ταραμά, κρέμα λεμόνι και λάχανο τουρσί. Οι λουκουμάδες με μέλι, σάλτσα σοκολάτας και σάλτσα μανταρίνι είναι μία μόνο από τις ιδέες που κλείνουν γλυκά αυτή τη νέα γνωριμία, για την οποία θα σας έχουμε νεότερα το συντομότερο δυνατό.

Ντοβίλ Σπαγγέτι με Μελάνι Σουπιάς Καλαμάρι Σχάρας

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.