Η Αθηνά Κακλαμάνου γλυκαίνει το Παγκράτι με το "Chobi Lab"

Μια νέα και προσεγμένη άφιξη προστίθεται στο ανανεωμένο γλυκό οπλοστάσιο της Αθήνας.

merceri

Αν και με background εντελώς διαφορετικό, η Αθηνά Κακλαμάνου αποφάσισε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να ανοίξει το δικό της ζαχαροπλαστείο. Προτού βέβαια το "Chobi Lab" (μια σύντμηση των λέξεων chocolate & biscuit) σηκώσει αυλαία εδώ και λίγους μήνες στα Ιλίσια, η Αθηνά μετρούσε ήδη δέκα χρόνια ενασχόλησης με τη ζαχαροπλαστική, μια σχέση που όπως μας λέει ξεκίνησε από χόμπι και εξελίχθηκε σε πάθος. "Αποφάσισα να κάνω το χόμπι μου δουλειά και να δημιουργήσω έναν δικό μου χώρο, ο οποίος μου προσφέρει ακόμα τη δυνατότητα να έχω άμεση επαφή με τους πελάτες και να τους περιποιούμαι, κάτι που επίσης αγαπώ ιδιαίτερα".

chobi2

chobi3

Το μαγαζί ανέλαβε να σχεδιάσει ο γιος της σε minimal ύφος, με το λευκό και το μαύρο να κυριαρχούν, ενώ τα πάντα παρασκευάζονται επιτόπου στο ανοικτό εργαστήριο και σε ποσότητες μετρημένες προκειμένου να διατηρούν τη φρεσκάδα τους. Οι προτάσεις ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, γύρω από έναν βασικό κορμό που περιλαμβάνει τάρτες όπως για παράδειγμα με φράουλες ή με καραμέλα και μήλο, τσιζκέικ με διάφορα φρούτα, προφιτερόλ ατομικό και οικογενειακό, τιραμισού αλλά και γλυκά παραδοσιακά όπως η πορτοκαλόπιτα. Δεν λείπουν ακόμα τα συνοδευτικά κουλουράκια για τον καφέ, τα ιδιαίτερα κέικ, οι custom made τούρτες για κάθε περίσταση με χειροποίητη ζαχαρόπαστα, καθώς και τα healthy γλυκίσματα για τα παιδιά, για τις συνταγές των οποίων υπάρχει συνεργασία με εξειδικευμένο παιδοδιατροφολόγο. 

Αντήνορος 17, Παγκράτι, 2114224453
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.