Η Αθηνά Κακλαμάνου γλυκαίνει το Παγκράτι με το "Chobi Lab"

Μια νέα και προσεγμένη άφιξη προστίθεται στο ανανεωμένο γλυκό οπλοστάσιο της Αθήνας.

merceri

Αν και με background εντελώς διαφορετικό, η Αθηνά Κακλαμάνου αποφάσισε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να ανοίξει το δικό της ζαχαροπλαστείο. Προτού βέβαια το "Chobi Lab" (μια σύντμηση των λέξεων chocolate & biscuit) σηκώσει αυλαία εδώ και λίγους μήνες στα Ιλίσια, η Αθηνά μετρούσε ήδη δέκα χρόνια ενασχόλησης με τη ζαχαροπλαστική, μια σχέση που όπως μας λέει ξεκίνησε από χόμπι και εξελίχθηκε σε πάθος. "Αποφάσισα να κάνω το χόμπι μου δουλειά και να δημιουργήσω έναν δικό μου χώρο, ο οποίος μου προσφέρει ακόμα τη δυνατότητα να έχω άμεση επαφή με τους πελάτες και να τους περιποιούμαι, κάτι που επίσης αγαπώ ιδιαίτερα".

chobi2

chobi3

Το μαγαζί ανέλαβε να σχεδιάσει ο γιος της σε minimal ύφος, με το λευκό και το μαύρο να κυριαρχούν, ενώ τα πάντα παρασκευάζονται επιτόπου στο ανοικτό εργαστήριο και σε ποσότητες μετρημένες προκειμένου να διατηρούν τη φρεσκάδα τους. Οι προτάσεις ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, γύρω από έναν βασικό κορμό που περιλαμβάνει τάρτες όπως για παράδειγμα με φράουλες ή με καραμέλα και μήλο, τσιζκέικ με διάφορα φρούτα, προφιτερόλ ατομικό και οικογενειακό, τιραμισού αλλά και γλυκά παραδοσιακά όπως η πορτοκαλόπιτα. Δεν λείπουν ακόμα τα συνοδευτικά κουλουράκια για τον καφέ, τα ιδιαίτερα κέικ, οι custom made τούρτες για κάθε περίσταση με χειροποίητη ζαχαρόπαστα, καθώς και τα healthy γλυκίσματα για τα παιδιά, για τις συνταγές των οποίων υπάρχει συνεργασία με εξειδικευμένο παιδοδιατροφολόγο. 

Αντήνορος 17, Παγκράτι, 2114224453
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.