Νίκος Καραθάνος, μαθήματα ζωής και κουζίνας

Ο βραβευμένος Έλληνας σεφ ανοίγει τα χαρτιά του και έχει να πει δυο-τρεις νόστιμες σοφίες.

Νίκος Καραθάνος

Λίγο μετά τα 40 του χρόνια, ο Νίκος Καραθάνος μπορεί με βεβαιότητα να πει πως έχει ζήσει τα πάντα, μέσα και έξω από τις κουζίνες. Πλέον, πιο ήρεμος και σίγουρος από ποτέ, ατενίζει το μαγειρικό του μέλλον -και όχι μόνο αυτό- με διαφορετικό αέρα. Καταθέτει τα δικά του μαθήματα ζωής, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο τεύχος του Esquire για τον χειμώνα 2021-22.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
10/07/2025

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.