"Maison d’Olive": μια μπουτίκ λαδιού στο Κολωνάκι

Ένας χώρος αφιερωμένος στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο δημιουργήθηκε στο Κολωνάκι.

maisondolive

Δεν πάει πολύς καιρός από το ρεπορτάζ μας σχετικά με την μεγάλη δυναμική και τις προοπτικές που παρουσιάζει το ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, γι’αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα με ενέργειες όπως η πρόσφατη δημιουργία του "Maison d’Olive" στο Κολωνάκι. Πρόκειται για μια μπουτίκ λαδιού ή ορθότερα μια κάβα ελαιολάδου, που συγκεντρώνει στα ράφια της περισσότερα από εκατό πιστοποιημένα ελαιόλαδα, τα οποία έχουν διακριθεί σε σχετικούς διεθνείς διαγωνισμούς και προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Ελλάδα χωρίς να λείπουν και οι ξένες ετικέτες. Όλα είναι διαθέσιμα για δοκιμή προτού τα αγοράσετε, ωστόσο αξίζει ακόμα να τσεκάρετε το τμήμα του deli που προσφέρει προϊόντα ψυγείου και ραφιού από μικρούς παραγωγούς καθώς και εκείνο της κάβας κρασιών. Στα άμεσα σχέδια του νέου χώρου είναι επίσης η διοργάνωση ειδικών γευσιγνωσιών σε συνεργασία με olive oil experts για όσους επιθυμούν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο του ελαιολάδου και στο αρμονικό ταίριασμα του με το φαγητό

Ξανθίππου 7-9, Κολωνάκι, 2117353912

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving

Απόλαυσε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον πιο νόστιμο τρόπο σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
27/11/2025

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.