Τα 50 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σε ένα infographic

Κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τους ναούς της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Κορυφαία εστιατόρια του κόσμου

Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα 50 κορυφαία εστιατόρια του κόσμο για το 2021, σύμφωνα με τον φημισμένο θεσμό World’s 50 Best Restaurants (που βρήκε το Noma του Rene Redzepi στο Έβερεστ του γευστικού Σύμπαντος). Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, οι ναοί της γεύσης του μάταιου τούτου κόσμου είναι πάντοτε επίκαιροι και πολλά μπορούν να ειπωθούν για εκείνα τα μέρη που δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσει η παγκόσμια γαστρονομία.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να ήταν στο μυαλό του Nidal Barake και των συνεργατών του στην Gluttonomy.

Η τελευταία είναι μία διαφημιστική εταιρεία / digital agency με focus στον κόσμο των εστιατορίων και του φαγητού. Γι' αυτό και δημιούργησαν ένα έξοχο infographic με κάποιες πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την πιο πρόσφατη λίστα. 

Να πέσει το infographic:

Ινφογκράφικ 50 κορυφαία εστιατόρια

Τα 50 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου σε ένα infographicGluttonomy

Πιο αναλυτικά:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gluttonomy (@gluttonomy)

H λίστα του top-6:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 7

Η αλλαγή στις θέσεις και την κατάταξη:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 6

Ο χάρτης της αμερικανικής ηπείρου:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 9

Ο χάρτης της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 8

Η γεωγραφική κατανομή των εστιατορίων: 

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 3

Ο διαχωρισμός ανά χώρα:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 5

Η κατανομή των σεφ/ιδιοκτητών ανά φύλο:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 2

Η ηλικιακή κατηγοριοποίηση:

ΙΝΦΟΓΚΡΑΦΙΚ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2021 4

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.