"Begg for egg": Πόσο μπορείς να "παρακαλέσεις" για ένα σάντουιτς με αυγό;

Ένα street food spot που αγαπά (πολύ) το αυγό μόλις έσκασε μύτη στην Περικλέους.

Begg for Egg

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Who cares όταν μπορείς να χορτάσεις με ένα ωραίο, λαχταριστό σάντουιτς από χειροποίητο ψωμάκι μπριός και αυγά μαγειρεμένα με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς; Ή ακόμα και σε σαλάτα, ή ποσέ. 

Το νέο αυγο-στέκι της Περικλέους που άνοιξε πριν λίγες μόλις μέρες, δημιουργεί γεμάτα σνακ με πρωταγωνιστή την τόσο ευέλικτη αυτή τροφή, με έμπνευση παρόμοιο κορεάτικο concept προσαρμοσμένο όμως στις ελληνικές γεύσεις. Στενόμακρο ψηλοτάβανο, λειτουργικά διαμορφωμένο, με την επιμέλεια της designer Πέννυς Μπαρτζώκα που είχε τη λαμπρή ιδέα να τοποθετήσει στον τοίχο μια απλή κατασκευή από χάρτινες καρτέλες αυγών, δένοντας έξυπνα το μοντέρνο design με το βασικό αντικείμενο του μαγαζιού. 

Begg for Egg 1

Στο μενού φιγουράρει το αυγό σε 17 διαφορετικές επιλογές. Υπάρχουν και πιο ελαφριές επιλογές από τα σάντουιτς με μπριός, που έρχονται σε μικρά γυάλινα βαζάκια, όπως το αυγό ποσέ με πουρέ πατάτας και ελάχιστο λάδι τρούφας ενώ οι σαλάτες τους σερβίρονται σε βιοδιασπώμενα πιάτα. Καθίστε κάτω από το τεράστιο γκραφίτι του Αφρικανού καλλιτέχνη Ambe και δοκιμάστε καγιανά αλά "Greek Lover", σε ευμεγέθη φέτα χειροποίητου ψωμιού μπριός, με ντοματίνια, φέτα και ρίγανη ή αν προτιμάτε κάτι πιο έντονο, το "Garlic Bread", αλειμμένο με μείγμα για σκορδόζωμο, scrambled και τηγανιτό αυγό, τσένταρ και την γλυκοπικάντικη "μυστική" σάλτσα "Begg for Egg". Αν τα πάρετε πακέτο, αναζητήστε και τα μπουκαλάκια του καφέ Cold Brew, που παρασκευάζεται για 18 ώρες με αργή εκχύλιση σε κρύο νερό.

Περικλέους 30-32, Τηλ: 21 1740 4398
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.