Η "Bella Vespa" μαρσάρει με Παύλο Κυριάκη

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει μια πιο comfort πλευρά της κουζίνας του, γαρνίροντας με τη μαγειρική του κομψότητα την ιταλική κουζίνα ενός spot που συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια παρουσίας στο γευστικό χάρτη της Γλυφάδας.

Παύλος Κυριάκης

Αέρα ανανέωσης φέρνει στο αγαπημένο στέκι των Νοτίων Προαστίων ο Παύλος Κυριάκης, αναλαμβάνοντας την κουζίνα ενός spot που μιλά ιταλικά, με ελληνική προφορά. Φέρνοντας το μοντέρνο άγγιγμα που εισάγει τη γευστική πρόταση του "Bella Vespa" στη νέα εποχή της γειτονιάς, ο Κυριάκης μιξάρει cucina povera με φινετσάτα υλικά, συνθέτοντας έναν κατάλογο με comfort βάση και sharing λογική.

Έτσι, το μενού φέρνει στη σέντρα πιάτα όπως το χειροποίητο ραβιόλι με ποικιλία άγριων μανιταριών, κρέμα παρμεζάνας και λάδι τρούφας, ή το αφράτο καρπάτσιο μόσχου, με flakes πεκορίνο και dressing εσπεριδοειδών, ενώ pizza και pasta έχουν την τιμητική τους, με τη Μαργαρίτα με φρέσκια μοτσαρέλα και λάδι βασιλικού να είναι αναπόδραστη επιλογή. Στα ζυμαρικά, τα πάκερι με ραγού μοσχάρι, κρέμα μετσοβόνε και μαρμελάδα ντομάτας, έρχονται με άριστο al dente και τα νιόκι με κρέμα παρμεζάνας, μανιτάρια και φρέσκια τρούφα μοσχοβολούν φθινόπωρο.

Μεσογειακό αέρα στο μενού φέρνει η σφυρίδα με άγρια χόρτα και αυγολέμονο, ενώ Rib Eye Steak, Skirt Steak και Osso Buko παίζουν δυνατά στην κρεατοφαγική πλευρά του μενού, πριν το γεύμα κλείσουν κλάσικ γλυκά σαν την τιραμισού με κρασί Μαρσάλα, μασκαρπόνε και καφέ, αλλά και artisanal γεύσεις σαν την Calzone με κόκκινα φρούτα, κρέμα σιμιγδάλι και πραλίνα, σκεπασμένη με ζάχαρη άχνη, σαν ένα χιονισμένο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που θα κάνει τους μερακλήδες να επιστρέφουν εδώ ξανά και ξανά. 

Περισσότερες πληροφορίες

Bella Vespa

Κύπρου 11, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.