Τα έθνικ εστιατόρια είναι η πιο δυνατή γευστική τάση

Αγαπημένα αλλά και άρτι αφιχθέντα στέκια φωτίζουν το πολύ-πολιτισμικό προφίλ του γαστρονομικού χάρτη της Αθήνας.

Τα έθνικ εστιατόρια είναι η πιο δυνατή γευστική τάση

Αγαπημένα αλλά και άρτι αφιχθέντα στέκια φωτίζουν το πολύ-πολιτισμικό προφίλ του γαστρονομικού χάρτη της Αθήνας με πολύχρωμες, casual αλλά και φινετσάτες προτάσεις, προσκαλώντας μας να δούμε την πόλη με το βλέμμα του εξερευνητή σε ένα multi-ethnic οδοιπορικό. Το ethnic dining είναι η πιο δυνατή γευστική τάση και τα νέα openings αλλά και η σταθερή δημοφιλία ιστορικών πλέον μαγαζιών το αποδεικνύουν.

Τα έθνικ εστιατόρια είναι η πιο δυνατή γευστική τάση - εικόνα 1
«Andaman»

Οι επιλογές είναι για όλα τα βαλάντια, με προτάσεις υψηλής αισθητικής σε τοποθεσίες απόλυτης γαλήνης, χώρους hip και αυθόρμητους ή πιο εκλεπτυσμένους, σάλες που σε αγκαλιάζουν με τον εξωτισμό μιας ζούγκλας. Η κουλτούρα του ethnic τρώγειν εδώ και χρόνια ανθεί με την πολυφωνία των φολκλόρ φαβορί να σιγοντάρουν tailored μπύρες, ζεστά και κρύα κοκτέιλ σε γεύσεις επιπέδου και αναπάντεχες «κόντρες» με νοστιμιά «μεγατόνων».

Τα έθνικ εστιατόρια είναι η πιο δυνατή γευστική τάση - εικόνα 2
«Kikko Sushi & Fish»

Πιάτα πανασιατικής ή λατινοαμερικάνικης έμπνευσης καθοδηγούν την πυξίδα κάθε σύγχρονου Φιλέα Φογκ της γεύσης σε κάθε γωνιά της πόλης. Στο πολυεθνικό μωσαϊκό, τα sushi maki mat παίρνουν φωτιά ρολάροντας την σπεσιαλιτέ της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου σε casual αλλά και ζεν ατμοσφαιρικά spots, το γουόκ δουλεύει φουλ σε ταϊλανδικά και βιετναμέζικα μαγαζιά, τάκος, tortillas και γουακαμόλε χορογραφούν μια φιέστα αρωμάτων κι εξωτισμού από την πόλη του Μεξικό σε ένα ατελείωτο γευστικό ταξίδι.

Στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε θα βρείτε ξεχωριστές έθνικ προτάσεις που μας ταξιδεύουν ανά τον κόσμο χωρίς εισιτήριο, κάθε μέρα και κάπου αλλού. Καλά γευστικά ταξίδια!

Δείτε το αφιέρωμα στα έθνικ εστιατόρια εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.