«Bond»: Τα κοντέινερ που έγιναν εστιατόριο

Ένα οικολογικό all day concept αποτελούμενο από τέσσερα μοντέρνα διαμορφωμένα κοντέινερ είναι η νέα πρόταση εξόδου στον Άλιμο.

«Bond»: Τα κοντέινερ που έγιναν εστιατόριο

Μακριά από πολύβουες πιάτσες, το νέο αυτό πρωτότυπο project, φαίνεται να ποντάρει στην ευχάριστη φυσιολατρική ατμόσφαιρα της μοντέρνας σάλας αλλά και την ευρύχωρη αυλή του, διαμορφωμένο στα πρότυπα ενός μαγαζιού που λειτουργεί ολοήμερα. Τα φυτά εδώ κρατούν την πρωτοκαθεδρία, ακόμα και στην οροφή, που με ειδικό πλέγμα από πάνελ πολυουρεθάνης φιλοξενεί κισσούς και πόθους, σε όλη σχεδόν την επιφάνειά της. Στο επίκεντρο όμως της προσοχής βρίσκονται τα τέσσερα κοντέινερ σε έντονους χρωματισμούς που στεγάζουν αντίστοιχα, ανοιχτή κουζίνα με μπάρα και καθίσματα, bar, café-fruit bar και wc, με ειδικά προσαρμοσμένη κατασκευή που επιτρέπει την ανά πάσα στιγμή ολοκληρωτική μετακίνηση του concept. Τα κοντέινερ, που δεν είναι και το πιο συνηθισμένο βασικό δομικό στοιχείο ολοκληρωμένου εστιατορικού concept, αποτελούν τμήμα ενός ενδιαφέροντος «eco friendly» σεναρίου, εύκολα διαχειρίσιμου και δομημένου στη λογική της upcycling φιλοσοφίας, που προωθεί την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου υλικού. Στο κέντρο, μία μεγάλη βιβλιοθήκη με το λογότυπο του μαγαζιού και ράφια με βιβλία που συναντούν ιδανικό χώρο φιλοξενίας αντί του κάδου ανακύκλωσης, συμπληρώνει την εξίσωση μιας φρέσκιας, δημιουργικής ιδέας με οικολογική καρδιά. Γι’ αυτό και στα τραπέζια του συναντάς παρέες όλων των ηλικιών. «Bond» εξάλλου σημαίνει δεσμός, εν προκειμένω, δεσμός με τη φύση.

«Bond»: Τα κοντέινερ που έγιναν εστιατόριο - εικόνα 1
© Bond

Το motto «your healthy escape», όπως μας είπαν, αναφέρεται «σφαιρικά» στο κομμάτι του χειροποίητου προϊόντος και όχι στις «συμβατικές» υγιεινές επιλογές. Συνεπώς, εδώ δεν θα βρείτε μόνο χυμούς, σαλάτες, vegan πιάτα και επιλογές με υπερτροφές αλλά επίσης αυγά σε διάφορες εκδοχές, bao και burgers, που διευρύνουν το προφίλ του «healthy» concept και συμπεριλαμβάνονται στο μενού του καθημερινού brunch. Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί και τα smoothies τους που φτιάχνονται με βιολογικά φρούτα και λαχανικά είναι μια ωραία πρόταση για το ξεκίνημα της μέρας. Όπως για παράδειγμα ο αναζωογωνητικός Spicy carrot με καρότο, μήλο, αχλάδι, ανανά και πιπερόριζα, που συνδυάζει ωραία τη γλύκα των φρούτων με τη λεμονοπιπεράτη γεύση της τελευταίας ή ο θρεπτικός Sweet delight με ανανά, μάνγκο, πορτοκάλι και σπιρουλίνα.

«Bond»: Τα κοντέινερ που έγιναν εστιατόριο - εικόνα 2
© Bond

Στην κουζίνα, ο σεφ Αντώνης Χάλαρης μαγειρεύει συνταγές οικίες, απλές και νόστιμες, συνδυάζοντας ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία. Από τα ορεκτικά του diner menu που δοκιμάσαμε, τα βουβαλίσια κεφτεδάκια με ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας τιμούν την «παρηγορητική» ταυτότητά τους ενώ το μετσοβόνε που πανάρεται με πάνκο, τηγανίζεται και έρχεται με τραγανή χρυσαφιά κρούστα, κρεμώδες εσωτερικά αλλά διατηρώντας εξωτερικά τη σφιχτή σύστασή του, πάνω σε ήπια γλυκιά μαρμελάδα ντομάτας. Από σαλάτες η «ελληνική» που δοκιμάσαμε, φτιάχνεται σε ενδιαφέρουσα εκδοχή με κόκκινα και κίτρινα ντοματίνια, ψητές ζουλιέν πολύχρωμης πιπεριάς, κρεμμύδι, κρίταμο τουρσί, flakes αγγουριού, παξιμάδια χαρουπιού και Αρσενικό Νάξου αντί για φέτα.

Στα κυρίως, τα πανσετάκια καραμελώνουν ωραία με σιρόπι σφένδαμου, και έρχονται ζουμερά συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας πασπαλισμένο με μαύρες σταφίδες. Οι τελευταίες βέβαια θα μπορούσαν να παραλειφθούν λόγω της ήδη γλυκιάς γεύσης του κρέατος από το καραμέλωμα. Το φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου εκτροφής με καλαμπόκι, ψήνεται σωστά στη σχάρα και συνοδεύεται με γλασαρισμένα baby λαχανικά (καρότο και κολοκύθι) και ψητό καλαμπόκι. Το ριζότο με φρέσκια τρούφα και ποικιλία μανιταριών, γήινο και γευστικό, είναι ωραία χυλωμένο ενώ από ζυμαρικά, η νοστιμιά στις φρέσκες παπαρδέλες με απάκι και σάλτσα ντομάτας είναι συγκρίσιμη με αυτή ενός καλοφτιαγμένου σπιτικού πιάτου ζυμαρικών.

Στο προσεχές πλάνο είναι η ενδυνάμωση της κάβας τους, ενώ ενδεχομένως να δώσουν ώθηση και σε αυτό το κομμάτι διοργανώνοντας οινικές βραδιές καιρού επιτρέποντος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.